Vantaalla koulutaipaleelle lähtee 2 350 ekaluokkalaista

Ensi viikon tiistaina on lukuvuoden ensimmäinen koulupäivä Vantaalla. Opin tielle lähtee tänä vuonna 2 350 ekaluokkalaista.

Päivi Tuovinen

Koulujen uusi lukuvuosi alkaa Vantaalla ensi viikon tiistaina 14. elokuuta.

Koulutaipaleelle ensimmäisen kerran lähteviä ekaluokkalaisia on Vantaalla tänä syksynä 2 350. Viime vuonna ekaluokkalaisia oli 2 380.

Yhteensä Vantaan kouluissa ja oppilaitoksissa on noin 28 600 oppilasta, joista suurin osa on peruskoululaisia.

Uusi lukuvuosi tuo myös muutamia uudistuksia koulujärjestelyihin. Martinlaakson ja Laajavuoren koulujen oppilaat aloittavat lukuvuotensa uusituissa Martinlaakson yhtenäiskoulun tiloissa. Noin 730 oppilaan yhtenäiskoulu on nimetty Martinlaakson kouluksi.

Myös Honkapuiston, Jokirannan ja Viertolan koulut ovat yhdistyneet. Uuden, noin 600 oppilaan koulun nimi on Viertolan koulu ja se toimii Viertolan ja Jokirannan entisissä koulukiinteistöissä yhtenä kouluna. Koulurakennukset sijaitsevat muutaman korttelin päässä toisistaan.

Kommentit

Vuosi 2006 ei ollut kummoinen lapsivuosi: tilastokeskuksen mukaan 57 745 lasta. Excelillä räknäten tuosta ikäluokasta noin 4 % sijoittuu juuri Vantaalle. Aika hyvin, kun kaikista suomalaisista vantaalaisia on joku tuommoinen 3,6 %.

asiaihminen

Siis tuo on 2005 ikäluokka eikä 2006. 2006 syntyi lapsia enemmän ja sitä myötä on luku noussut hitaasti mutta kumminkin noussut :)

asiaihminen