Kehä III:n remontin kakkosvaiheelle valtiolta 110 miljoonaa

Kehä III:n remontin kakkosvaihe alkaa ensi vuonna.

Jorma Rinne

Kehä III:n remontin kakkosvaiheeseen on valtion ensi vuoden talousarvioesityksessä osoitettu 150 miljoonaa euroa.

Valtion rahoitusosuus on 110 miljoonaa ja Vantaan kaupungin 40 miljoonaa. Lisäksi Vantaa rahoittaa valtion osuutta väliaikaisesti 50 miljoonalla. Työt alkavat ensi vuonna.

Hankkeeseen kuuluu Lentoasemantien ja Tikkurilantien eritasoliittymien rakentaminen ja bussiramppien parantaminen, kolmansien kaistojen rakentaminen Lahdentien ja Hakunilan eritasoliittymien välille, uusien ramppien rakentaminen Porvoon väylän liittymään sekä liikenteen hallintajärjestelmä Kehä III:n ja Porvoon välille.

Kommentit

Hyvä kehitys, vaikka tuota mietin, että jos Vantaa etuottoisesti rahoittaa "valtion osuutta" lainalla niin voisipa miettiä, kumpi saa lainalle edullisemman korkoprosentin. Epäilen, että AAA-valtio, joten voisi rahoittaa oman osuutensa heti, vaadin minä!

asiaihminen

Menee varmaan samalla"systeemillä"kuin edellinenkin "laina"valtiolle?Kiitos kok,pers.ym. Koska tai kuinka maksavat takaisin?

Asiallinen

Pohjois-Suomen asukkaat kiukuttelevat siitä, etteivät etelän päättäjät tunne pohjoisen ongelmia. Nyt meillä on kainuulainen liikenneministeri, joka puuhaa pääkaupunkiseudulle tietulleja. Kehä III: rahoittamiseenkin tarvitaan köyhän Vantaan velkarahaa.

Kehä III

Minun on todella vaikea ymmärtää Vantaan intoa lainata ilman korkoa valtiolle rahaa valtion tien korjaukseen. Ja samalla valitetaan Vantaan oman talouden suunnattomia velkaongelmia.
Hyötyykö Vantaa tosiaan parannuksesta noin paljon? Mistä laskelmat tästä hyödystä löytyisivät?
Maksaako Espoo ja Helsinki mitään?

Millainen on Vantaan ja valtion velkasopimus? Sen tiedän, ettei siinä ole korkoa. Vantaa itse on lainannut rahat korollisena, joten korko jää vantaalaisten veronmaksajien maksettavaksi. Mutta muut ehdot? Lyhentääkö valtio lainaansa vuosittain vai maksaako keralla pois? Koska?

lainan lyhentäjä