Myötätuulirockissa yleisökato – festarin jatko epävarma

Myötätuulirock 2012 teki taloudellista tappiota järjestäjilleen. Paikalla oli viikonlopun aikana vain noin 6000 kävijää. Kuva viime vuoden tapahtumasta.

Jerry Hellström

Viime viikonloppuna järjestetty Myötätuulirock jäi taloudellisesti tappiolle. 16. kertaa Hakunilassa järjestetty festivaali kiinnosti avajaisperjantaina vain 2 000 kävijää. Päätöspäivänä festivaalikansaa oli paikalla 4 000.

Festivaalin alhaiseen kävijämäärään on todennäköisesti vaikuttanut suurimpien artistien, kuten Michael Monroen, Apocalyptican ja Kotiteollisuuden, jäänti pois vähäisen ennakkolipunmyynnin vuoksi. Myöskään avauspäivän rankkasade ei auttanut asiaa.

– Perumiset ja aikataulumuutokset aiheuttivat melkoisesti jumppaamista. Jälkikäteen on silti pakko sanoa, että artistikattauksen pienentäminen oli oikea ratkaisu, festivaalijärjestäjä Petri Bakker kertoo.

Myötätuulirockissa paikan päällä ollut helsinkiläinen Miikka Hujanen todisti omin silmin yleisökatoa.

– Paikalla ei missään tapauksessa ollut runsaasti väkeä. Myöskin jokaisella vastaantulijalla tuntui olevan jonkinlainen ilmaislippu. Vähän näytti siltä, että tämä olisi viimeinen kerta kun festari järjestetään, Hujanen pohtii.

– En ihan täysin ymmärrä, miksi festivaali ei vedä porukkaa. Äänentoistossa oli vähän häikkää, mutta muuten tapahtuma oli kyllä oikein hyvin hoidettu. Bajamaja-politiikka ja anniskelualue toimi hyvin ja bänditkin hoitivat hommansa kunnialla. Ehkä se on sijainti Hakunilassa.

Bakker myöntää festivaalin taloudellisten tappioiden vaikuttavan raskaasti. Mies ei pystykään varmasti sanomaan, järjestäänkö perinteistä rock-tapahtumaa enää uudestaan.

– Tämä on ollut ehkä raskain tapahtuma 16 vuoden ajalta, ja olen itse aika finaalissa. Nyt on pakko vähän nollata ja miettiä tulevaisuutta. Ehkä jatkossa voisin ottaa mukaan jonkin muun järjestäjän tai muuttaa tapahtuman paikkaa. Tässä vaiheessa kaikki on auki enkä uskalla sanoa mitään pysyvää.

Viime toukokuussa ensi kerran järjestetyn Rentofestin tulevaisuuteen Myötätuulirockin mahalasku tuskin Bakkerin mukaan vaikuttaa.

– Rentofestista jäi niin hyvät fiilikset, että voin melkein sadan prosentin varmuudella luvata, että se järjestetään. Mikään ei kuitenkaan ole koskaan täysin varmaa, mies huokaa.

Kommentit

Jo vuosia Hakunilan urheilupuiston vieressä asuvana voin sanoa, että myötätuulirockista ei ole ollut koskaan mitään haittaa. Hieman vaan pipoa löysemmälle, itsekkään en niin suuresti heavymusikiista välitä, mutta annetaan jokaisen nauttia siitä mistä pitää! Pari päivää vuodessa heavya kuunnellen ei maailmaani kaada.

Humppaveikko

Eikö järjestäjät vaivautuneetkaan palauttamaan kaikkia löytötavaroita Kampin löytötavarapisteeseen? itseltäni jäi sinne valkoiset kengät joita kovasti kaipaan. Yritin pois lähtiessäni käydä vielä hakemassa niitä,sanoivat vain että saat ne takaisin löytötavarapisteestä.Toisin kävi. Myös huppari,meikkilaukku ja sateensuoja jäivät alueelle,mutta niillä ei ole samanlaista tunne arvoa,eikä niitä tietenkään myöskään ollut palautettu löytötavarapisteeseen.

P.K

Itseltä jäi Myötätuulirock väliin, koska juuri ne bändit Apocalyptica etunenässä jäivät pois, joita olisimme tulleet kuuntelemaan!

Harmi sinänsä, jos festari loppuu kokonaan. Myötätuulirock on ollut kiva lähifestari, varsinkin Ankkarockin loputtua - kun ei huvita lähteä monen sadan kilometrin päähän "megafestareille" yöpymisineen jne.

Hevari

Toivottavasti tämä Bakker ei enää järjestä yhtään festaria ei hakunilassa tai missään muuallakaan.

Artisteilta kuulleena tämä rentofest ei myöskään ollut mikään menestys.

Kaverin omaa kuvittelua että saisi ´´yhteistyökumppanit´´ jälleen ensi vuonna mukaan.

´´Mikään ei kuitenkaan ole koskaan täysin varmaa, mies huokaa´´

Kupru

Mitä ihmettä joku tekee meikkilaukulla festareilla, ellei yövy siellä ? Ja oliko P.K:lla jotkut varakengät ja varavaatteet myös mukana ? Vai oliko hän niin sekaisin, että kengätkin putosivat jalasta ?

Vivatsu

Kävin ensimmäistä kertaa tänä vuonna ja on todella harmi, jos festivaali lopetetaan kokonaan. Erittäin hyvin järjestetty ja palvelut toimivat hyvin. En ymmärrä näitä viittauksia pilvijuhliin, sillä festivaalialueella oli yllättävänkin reipasta ja raitista väkeä. Enemmän humalaisia näkee lähipizzerian edessä.

Mitäs jos festivaali siirrettäisiin Korsoon? Ankkarockkia ei enää järjestetä ja Korso on parempien yhteyksien päässä.

Tuomas Rinne

Olisiko aika muuttaa sisältöä jos Heavy ei saa tarpeeksi kuulijoita? Sijainti ei ole ongelma....alueelle on saatu eri tapahtumiin runsaasti yleisöä.
Olsiko esiintyjäkaartiin saatavissa enemmän varttuneempaa yleisiö kiinnostavia artisteja? Mielestäni heavyn kiinnostavuus on ko. festarissa nähnyt parhaat päivänsä...

JSP