Madonnan upea spektaakkeli leimusi Stadionin elokuisessa illassa - katso kuvat

Kari Martiala

Kari Martiala

Kari Martiala

Kari Martiala

Kari Martiala

Kari Martiala

Kari Martiala

Kari Martiala

Kari Martiala

Pop-ikoni Madonna saapui Helsingin Olympiastadionille ja osoitti 43 000 kuulijalleen, että puheet eläkkeelle siirtymisestä voi haudata ja syvälle. Tähti tarjosi yleisölle todella upean ja värikkään spektaakkelin. Odottavan aika on tunnetusti pitkä. Stadionin portit avautuivat klo 17, eikä sinänsä pätevä dj Martin Solveig saanut yleisöä kunnolla lämmitetyksi. Yleisö osoitti selvästi, että se oli tullut katsomaan päätähteä. Solveigin esiintymisen jälkeen kului myös aivan liian pitkä aika, ennen kuin Helsingin elokuinen ilta oli tummunut tarpeeksi valoshowta varten ja The MDNA Tourin Helsingin keikka saattoi käynnistyä. Girl Gone Wildin alkutahdit kajahtivat vasta klo 22, mutta yleisön kärsivällisyys palkittiin pian ruhtinaallisesti. Stadionilla nähtiin kahden tunnin mittainen huikea, säkenöivä show, josta ei puuttunut väriä, valoja, tanssia, hyvää musiikkia ja vaihtuvia tunnelmia. Madonnan hiljensi tahtia vain parin laulun ajaksi, muutoin matkaa taitettiin hengästyttävää vauhtia. Istumakatsomonkin yleisö innostui tanssimaan musiikin tahtiin. Tuttujen iskusävelmien ohella konserttia kannatteli taitava joukko tanssijoita. Jokaisen laulun ympärille oli rakennettu oma visuaalinen ilmeensä. Koreografit, valosuunnittelijat ja muut ammattilaiset olivat tehneet hienoa jälkeä. Esitys oli viihdyttävä ja häkellyttävän taitavasti toteutettu. Vastaavaa suoritusta en muista nähneeni sitten Michael Jacksonin tällä samaisella Stadionilla koetun HIStory World Tourin 1997 – ja sitä sentään pidettiin kaikkien aikojen huimimpana konserttielämyksenä. Ei Madonna ehkä ihan samaan yltänyt, mutta lähelle kuitenkin. Esitysten massiivinen visuaalisuus oli välillä haudata tähden alleen, mutta sitkeästi hän sieltä kaivautui esiin ja otti esityksen ohjakset haltuunsa. Konsertissa kuultiin kaikki keskeiset Madonnan hitit sekä nippu uuden MDNA –albumin raitoja. Ihan hyviltä nekin kuulostivat vanhojen tuttujen laulujen seurassa. Like A Virginistä tehty valssiversio sai huimat suosionosoitukset. Madonna lauloi ensimmäisen hittinsä yksin, pitkän estradin päässä, keskellä yleisömerta. Tunnelma tiheni ja oli melkein käsinkosketeltava. Seuraavassa laulussa hypättiin toiseen äärilaitaan, Nobody Knows Me laulun aikana tanssiryhmä juhlikin sitten yksin lavalla, Madonna näyttäytyi vain videotaululla esitetyssä hienossa koosteessa. Videotaulut olivatkin enemmän kuin paikallaan, sillä monet hienot yksityiskohdat olisivat jääneet ilman niitä suurelta osalta yleisöstä näkemättä. Teksti ja kuvat Kari Martiala
Nämä laulut kuultiin: THE MDNA TOUR Girl Gone Wild Revolver Gang Bang Papa Don´t Preach Hung I Don´t Give A Express Yourself Give Me All your Luvin´ Turn Up The Radio Open Your Heart Sagara Jo Masterpiece Vogue The Erotic Candy Shop Human Nature Like A Virgin Waltz Nobody Knows Me I´m Addicted I´m A Sinner Like A Prayer Celebration

Kommentit

Kaikki oli upeaa: ammattitaidolla tehty show, nainen, musiikki, valaistus, tanssijatt, kuoro, trio, yleisö, ilma, ilta =) Madonnan biisit soivat edelleenkin korvissa ja silmissään näkee vielä upeat kuvat shown tapahtumista! Syy aloituksen myöhästymiseen oli hyväksyttävä - äiti kävi lapsineen Linnanmäellä hurvittelemassa. Järjestäjien syytä lienee se, ettei yleisöä viihdytetty osaavasti ennen keikan alkua sekä se, että ihmisisä hoputettiin tulemaan paikalle aivan liian ajoissa - syynä lienee alkoholijuomien myynnin turvaaminen.

MDNA

Olin paikalla ja konsertti oli mahtava, oltiinpa Madonnasta itsestään mitä mieltä tahansa.
Madonnalla ei varmaan ollut aikomustakaan aloittaa ennen kuin on riittävän pimeää, mutta eihän järjestäjät voi sitä ilmoittaa, jää liput vielä myymättä. En usko että viinanmyynti vaikutti tähän.

Material Girl

Ihan sama, onko silikonia vai selluliittia, luonnottoman näkööset posket on sekä ylä- että alapäissä. Parhaat puolensahan jokainen haluaa tietysti näyttää. Tuhansia taaloja on meikäläiselläkin mennyt komian vartalon saavuttamiseen ja voin ylpeänä esittää 120 kg elämäniloa!

Mää mää ja bää bää

Minua ihmetyttää, miksi aikaisemmassa kommentissa äiti-sana on lainausmerkeissä.Madonnahan on näiden lasten äiti ja kävi Linnanmäellä niinkuin muutkit äidit käyvät lastensa kanssa.

meryl

MääMään ulkonäön ruotiminen on todella asiatonta, varsinkin kun kyseessä ei ole kauneusalan ammattilainen (malli/missi ym tötterötöö). Mutta kun otit asian puheeksi, niin kyllä ko. muusikko-äiti on erittäin hyvässä kuosissa, katsoi häntä sitten miltä kantilta tahansa. Päihittää mm. parikymppiset nuoret naiset 1000-0. Olen nähnyt hänet lähietäisyydelta ja voin sanoa että lehti/nettikuvat eivät anna oikeutta hänen ulkonäölleen. Kunpa itselläkin olisi tuollainen kroppa. Ja hän on jo 50v iän ylittänyt, tässä maailmassa ei ole toista samanikäistä yhtä hyväkroppaista naista - takapuolessaan ei todhellakaan ole mitään vikaa!

MDNA

Kehtas olla melkein 2h myöhäässä ja osa porukkaa ja lähti menee kun tätiä ei kuulu eikä näy.
Ei faneja tollalailla kohdella, ei tartte tulla suomeen enää uudestaan.

Lauravarattu

Jep kyllä fiilikset oli katossa, kun lämppärin Madonna-huudatusten jälkeen odoteltiin seisoen toista tuntia ilman mitään infoa viivästyksen syystä ja kestosta. Kertoo kyllä suomalaisten lammasmaisuudesta, että valtaosa antoi kiltisti kohdella itseään noin ilman pienintäkään protestia. Itse jäin paikalle ainoastaan vaimoni takia, ilman häntä olisi jo vihainen reklamaatiovaatimus rahojen palautuksesta konserttijärjestäjällä.

H2O

Miksiköhän esiintyjän piti odotella pimeän tuloa? Ettei vaan olisi ikäneidon rupsahtaneisuus näkynyt valoisassa, heh. No, sehän ei uutisesta käy ilmi, että miksi ylesiö joutui odottelemaan pimeän tuloon saakka, mutta paneehan se mietityttämään silikonimissin poskien outoa pyöreyttä...

Mää mää ja bää bää

nää on kertakaikkisen kateellisia valta osa näistä viesteistä että ei voi kun nauraa? madonna on ikäisekseen monen noin 30 kymppisen iässä , ja ropaltaan aivan huippukunnossa moni suomalainenhan muistuttaa jo siinä iässäkin 60 kymppistä jotta silleen

hyvä

En tiedä halusko Madonna diivailla vai odottaa pimenemistä, kyllähän tuos shows on valotki aika tärkiäs asemas että se näyttää just oikialta. Vähän olis voinut ilmoitella kyllä että koska tosissaan aloittaa.
Mutta sitä ei tasan kukaan voi oikiasti kieltää, etteikö se kiistatta olisi The Queen of Pop! Oon sitä n. 15 vuotta nuorempi, eikä tarvi nähdä edes unta että pääsisin ikinä samaan kuntoon...

Tykkäsin!

Madonna ei ole kiertueella aloittanut tietääkseni yhtään keikkaa ennen kello kymmentä, joten en tiedä tulisiko kysymys 'myöhästymisestä' esittää järjestäjille.. tosin jos on Madonnan fani ja tuli stadionille katsomaan nimen omaan häntä - ei jonkun vaimokkeen vetämänä - niin kokemus oli erinomainen! Se on musiikkia, mutta myös erinomaisesti tuotettua tanssi- jne teatteria.. ja sitähän Madonna on ollut aikojen alusta.

Porttien avautuessa kaikilla (myös näillä valittajilla) oli muuten mahdollisuus nähdä 'toinen' Madonna, ilman meikkiä vapautuneesti fanien, kolleegojen ja perheen kanssa aikaa viettävä nainen. Ikä tottakai näkyy, mutta niin saa näkyäkin.. jos haluatte nähdä niin etsikääpä youtubesta joitain videoita vaikka hakusanoilla 'MDNA Sound Check'! :)) Kunto sillä mimmillä on muuten kohdallaan, toisin kun meillä monella paljon nuoremmalla!

JoniJns

Jos kovakuntoisia sällejä tai mimmejä haluaa nähdä, niin ölymppiäläiset on sitä varten. Täs nyt oli tällainen täti-ihminen, joka uudelleenlämmitteli entisiä villahousujaan ja sähköiskuilla kai piti ihtensä liikkeessä, jottei täysin kangistuisi. Toivottavasti oli laitimmainen kerta kun tuo topattu ja patterilla toimiva klooni saapuu maamme kamaralle kraakkumaan.

Mää mää ja bää bää

Juu kyllä valoshown aika on silloin kun taivas pimenee, ei auringon/päivän valossa. Hukkaanhan se valuisi kun valoisassa niitä ei näkyisi. Selkeästi oli järjestäjän vika tämä odotuttaminen - tiesivät aivan tarkkaan että pimeäntuloon asti ootellaan ennenkuin aloitetaan. Näin saatiin revittyä ihmisiltä rahat juomiseen kun toitotettiin "tulkaa ajoissa" ja "portit avataan jo klo 16". Tiedetäänpähän jatkossa, kaikkien ulkomaisten esiintyjien kohdalla jotka LiveNation tuo Suomeen, ettei paikalle kannata mennä ennenkuin klo 21. Pitäköön bajamajansa ja lonkeronsa, vietän paljon mieluummin alkuillan hyvässä ravintolassa hyvässä seurassa (syöden ja juoden itse valitsemiani tuotteita) kuin seisoisin pissa- ja juomajonoissa tuntikaupalla. Näiden tapahtumien "ruoka" ja juoma ovat sellaisia, etten niillä pilaa kroppaani, piste.
Että laittakaa kirjalliset valituksenne tapahtuman järjestäjälle ja mikä estää pyytämästä osaa lippurahasta takaisin - luvatusta ei pidetty kiinni. Toki järjestäjälle jäi iso lovi tuosta lipun hinnasta, ei ne sitä omaksi ilokseen tee vaan rikastuakseen.

MDNA

Iso lovi jäi tosiaan muustakin kuin lipun hinnasta;D Kumma kun Suomeen ei saada muuta kuin C-luokan entisiä julkkiksia. Saahan ne vierailla maassamme omalla kustannuksellaan, mutta eihän niitä kukaan enää kehtaa lavarreunaan kattomaan mennä. Toista oli, kun Pauli Ankka kävi, ne oli oikeita aikoja ne!

Mää mää ja bää bää

Myöhässä? LOL, ainahan nää konsertit on alkaneet noin kymmeneltä, riippumatta esiintyjästä. Ja hyvä niin, Suomen kesässä on liian valoisaa aiemmin.

ii

Yleensä ulkolaiset on tykänneet yöttömän yön maasta, mutta tämä taitaa tykätä enempi pimiästä?

Mää mää ja bää bää

Tiedoksi IIlle että keikan alkamisajankohdaksi järjestäjät ilmoittivat ensin 21.00, loppuviikosta ilmoitettiin että se alkaakin 20.30. Sitä ennen piti olla lämppäri mutta tämä "DJ" ei oikein sopinut hommaan - yleisö ei lämmennyt eikä jaksanut tyhjänpattina odotella. Kokeile itse seisoskella muutama tunti samassa paikassa esim. kadun varrella ja laskeskella lampaita.... Kyllä siinä turhautuu ja väsyy, jollei mitään äksöniä ole/tule. Ja tosiaan, monet olivat tulleet paikalla hyvissä ajoin jo ennen klo 18:aa koska järjestäjät ilmoittivat monen tuutin voimalla, että pitää mennä ajoissa blaablaa. Mutta oppivat kantapään kautta, ettei paikalle kannata mennä, kuin korkeintaan tuntia-paria ennen ilmoitettua aloitusaikaa.

MDNA

"Vastaavaa suoritusta en muista nähneeni sitten Michael Jacksonin tällä samaisella Stadionilla koetun HIStory World Tourin 1997 – ja sitä sentään pidettiin kaikkien aikojen huimimpana konserttielämyksenä"

Kuka tällaisen arvion on antanut, ja missä? Michael Jackson oli vuonna 1997 jo pahasti uransa ehtoopuolella, enkä nyt varsinaisesti koe että tuo hänen kiertueensa olisi asiaa mitenkään muuttanut.

Carlos

Kovin on vähään tyytyväistä yleisöä maassamme. Kun saisimmekin oikeita maailmantätiä kuten Mahalia Jackson, Malvina Reynolds & kumpparit. Jaa, ne ei taida enää olla elossa...

Mää mää ja bää bää

Keskustelun taso kyllä kertoo paljon lehden levikkialueen ihmisistä, perin metsäläisiä. Pysykää pirteissänne, jollette kestä maailman tuulia.

Girl Gone Wild

Ei sen madonsyömät verkkarit paljoakaan sitä tuulenpieksämää persusta peittäneet. Ei silti, jos semmoisesta oikein maksaa haluaa, niin ihan voi vapaasti käydä katsomassa paremman puutteessa. Itse ottaisin korvatulpat.

Phew

Ihan hyvä konsertti. Huomaa kyllä miten suomalaiset on hölmöjä kun antavat ilman protestia kohdella noin. Minusta järjestäjän olisi pitänyt siirtää aloitus aikaa 2h.lla eikä odotuttaa ns. pimeyttä. Jalat oli ihan tulessa ja selkä kipeenä kun aloitti stadikalla seisomisen jo puoli kuudelta. Aika hölmö sitä itsekkin ollut myönnän. Madonna on ikäisekseen erittäin hyvässä kunnossa, mutta on se tehnytkin kovasti työtä asian eteen. Viimeisen päälle kuntoilua nuo liikkeet oli jäisi monelta tekemättä. Tiukka setti kertakaikkiaan. Íkääntymisen merkit näkyi kasvoista selkeästi mutta ihmekös tuo ikää on ja tulee lisää ihminen madonnakin on. Mutta rahalla saa siloteltua paljon itseään, mutta tuskin onnea ei. En astelis madonnan koroissa olisi kauheeta elämää ja en ymmärrä miksi moiselle elämäntyylille pitäisi edes olla kateellinen?

sawoska