Lähes loppuunmyydyn Weekend-festivaalin järjestäjä pelkää liikennekaaosta

Redrama on keikkaillut tänä kesänä vilkkaasti pääkaupunkiseudun festareilla. Artisti on mukana myös Luukissa.

Toni Tervo

Jukka Poika on yksi Weekend-festivaalin kotimaisista esiintyjistä.

Toni Tervo

Tulevana viikonloppuna Espoon Luukissa järjestettävän Weekend-festivaalin järjestäjä Sami Vepsäläinen on tyytyväinen. Lipunmyynti on sujunut yli odotusten, eikä kukaan artisteistakaan ole toistaiseksi perunut.

– Pikkaisen jännityksellä odotan vielä Frank Oceanista, joka perui Flow-keikkansa viime viikonloppuna. Hän kuuluu Odd Future -kokoonpanoon, joka esiintyy meillä perjantaina, Vepsäläinen sanoo.

– Ainakin hän löytyy vielä meidän hotellilistalta.

Perjantain liput on myyty jo loppuun ja muidenkin lippujen odotetaan loppuvan vielä viikon aikana. Tapahtuma on ikärajaton, mutta Vepsäläisen mukaan noin 60 prosenttia vieraista on täysi-ikäisiä. Heitä varten on järjestetty alueelle oma anniskelualue.

– Mitään nesteitä ei saa tuoda, mutta tyhjän vesipullon voi tuoda, koska festivaalialueella on vesipisteitä ihan niitä varten.

Järjestäjän suurimpana huolenaiheena on nyt vierailijoiden saapuminen festivaalialueelle. Autopaikkoja ei alueella ole paljoa, ja nekin vähät on jo ennakkoon varattu. Pyörä- ja mopoparkki alueella on, mutta Luukkiin pääsee myös järjestäjien festivaalibussilla. Se tulee alueelle Martinlaaksosta. Paluu on joko Martinlaaksoon tai Helsinkiin.

– Liput niihin kannattaa ostaa jo ennakkoon, koska busseja varataan sen mukaan, miten lippuja ennakkoon myydään. Festivaaleille odotetaan kumpanakin päivänä 20 000 vierasta ja paikallisliikenteen kapasiteetti on noin 700,.

Festivaalijärjestäjän roolissa Vepsäläinen ei ole ehtinyt juurikaan hengähtää.

– Omalla kohdalla tämä on vuoden isoin tapahtuma. Nyt on hektinen viikko meineillään. Torstaista sunnuntaihin paahdetaan.

– Festivaalin kaatajaiset järjestetään sitten joskus viikkojen päästä, kun ollaan tästä ensin toivuttu, Vepsäläinen kertoo.

Kommentit