Madonnakin sen vahvisti – supertähti viihtyy Stadissa

Madonnan lavashow oli odotettuakin provokatiivisempi. Keikan lopuksi popin kuningatar suli kuitenkin ylistämään Suomea.

Kari Martiala

Suomea ja rakasta pääkaupunkiamme Helsinkiä on viime aikoina hehkutettu mitä moninaisimmissa yhteyksissä, kun ulkomaalaiset lehdet ovat yksi toisensa perään ylistäneet Pohjolan helmeä niin asuinpaikkana kuin matkakohteenakin.

Koska helsinkiläinenkään ei aina usko ennen kuin itse kokee, tarvittiin taas yksi maailmanluokan nainen vahvistamaan itsetuntoamme.

Olympiastadionilla viime sunnuntaina keikan heittänyt Madonna täräytti suorasukaisen näkemyksensä yli 40 000 kuulijalle.

– Rakastan Suomea! popin kuningatar huudahti konsertin päättäneen Celebration-hitin aluksi.

Kyynikko voisi ajatella, että tähden ele oli pelkkää vieraskoreutta, mutta Madonnan pirtaan tällainen mielistely sopisi huonosti. Maailmankiertueellaan tähti ei ole epäröinyt julistaa provokatiivisia mielipiteitään esimerkiksi Israelista tai Ranskasta.

Kuin vahvistuksena sanoilleen Madonna näytti myös teoillaan, että hän viihtyy Helsingissä. Keikan jälkeisenä maanantaina maailmantähti yllätti Linnanmäen huvipuiston tupsahtaessaan perheineen hurvittelemaan.

Linnanmäen toimitusjohtajan Risto Räikkösen mukaan Madonnan turvallisuusorganisaatio ilmoitti tähden saapumisesta vain muutamaa tuntia ennen vierailua. Madonna sai liikkua alueella huppariin ja lippalakkiin pukeutuneena puolentoista tunnin ajan, ja ani harva puiston vieraista edes tajusi tähden olevan paikalla.

Järjestely sopi Madonnalle mainiosti – ja toimitusjohtaja Räikkönenkin hyrisi tyytyväisyyttä.

– Meillä vierailee silloin tällöin myös suomalaisia isoja julkkiksia. Heidän huvittelunsa ei ole välttämättä yhtä yksinkertaista, sillä heidät tunnistetaan helposti, Räikkönen vertasi.

Linnanmäellä Madonna kävi ainakin Ukossa sekä Vuoristoradassa.

– En tiedä, kuka jarrumiehistämme sattui ajamaan junaa, jossa Madonna oli. Luulen kuitenkin, että hänellä on saattanut käsi täristä tavallista enemmän, Räikkönen arveli.

Vaikka Madonna halusikin olla puistossa kuin kuka tahansa tavis, yksi asia hänet kuitenkin muista erotti: tähden ei tarvinnut ostaa ranneketta eikä jonotella laitejonoissa.

Linnanmäen huvipuistolle Madonnan perheen vierailu oli loistava pr-tempaus.

Lisää positiivista julkisuutta Helsinkiin ropisi, kun Iltalehti kertoi perheen lasten viettäneen aikaa keskustassa myös tiistaina.

Kommentit

Madonna vieraili cityssä eikä stadissa.
Tässä selitys, mikä stadia ja mikä sidiä:
- Stadi on Viaporin/Sveaborgin laivastotukikohtakaupunkiin liittyvät alueet. Siis perua ruotsinvallan ajoilta.
- Sidiä on kansainvälisen toiminnan alueet:
Kansainvälisten muusikoitten esiintymispaikat.
Kansainvälisten urheilukisojen suorituspaikat.
Kansainvälisten yhtiöitten pääkonttorit ja niitten alueet (esim. Keilaniemi).
Lentokenttä lähistöineen.
Jne.

stadi ja city