Koisorock rokkaa alueellisen yhteisöllisyyden lisäämiseksi

Koisorockin järjestäminen on Velmu ry:n toiminnanjohtaja Tommi Ouviselle (vas.), bändibuukkaaja Mikko Päiviselle ja tiedottaja Jutta Kärrille hyppy tuntemattomaan vain sään puolesta.

Mari Mäkinen

Velmu ry:n toiminnanjohtaja Tommi Ouvinen (vas.), tiedottaja Jutta Kärri ja bändibuukkaaja Mikko Päivinen haluavat lisätä alueen yhteisöllisyyttä.

Mari Mäkinen

Paljon on jo tehty, mutta paljon on yhä tehtävää ja muistettavaa, ennen kuin 80-luvun alkupuolelle juurensa juontava Koisorock taas pyörähtää käyntiin. Jo alkukeväästä ensimmäisen kerran kokoontunut tusinan hengen vapaaehtoistiimi paiskoo nyt töitä lähes kellon ympäri taatakseen jälleen tapahtuman, joka säväyttää.

 

Antaa kaikenlaisen rokin jyllätä.”

Vaikka Koisorock on ilmaistapahtuma, ei laadusta tingitä. Pääesiintyjä Waltarin ohella lavalla nousee tukku kovia kokoonpanoja.

 

Yhdentoista esiintyjän joukossa on muun muassa sellaisia bändejä kuin Katujen äänet, Wainot, Hope ja Skin & Bones. Jatkobileissä ravintola Pormestarissa viihdyttää vielä kolme yhtyettä.

Tapahtuman juontaa varsin roisina stand up –koomikkona tunnettu Antto Terras.

Musiikillinen suvaitsevaisuus on kantava ajatus.

– Antaa kaikenlaisen rockin jyllätä, tiedottaja Jutta Kärri selventää.

Koisorock haluaa yhä olla tapahtuma, joka antaa paikallisille ja myös niille pienemmille bändeille mahdollisuuden esiintyä.

– Bändit voivat tänä vuonna pystyttää oman lavan tuohon talon kulmalle, Velmu ry:n toiminnanjohtaja Tommi Ouvinen sanoo.

– Päälavan esiintyjien välillä on aina 20 minuutin tauko, joten siinä on hyvää aikaa soitella, hän jatkaa.

Myös palveluihin on tänä vuonna panostettu. Vatsat kurnien ei tarvitse koko päivää kulkea, vaan paikalla on ruokaa ja muuta oheismyyntiä .

Vuosien kokemuksella festaria järjestävä tiimi odottaa tapahtumaa luottavaisin mielin. Kävijöitä voi helposti olla päivän aikana jopa 1 500. Vain yksi seikka kummittelee kauhukuvana mielessä.

– Sää! Jos sataa ihan helvetisti, niin karsiihan se kävijöitä, Ouvinen parahtaa.

Paikalle odotetaan erityisesti lähialueen ihmisiä, mutta toiminnanjohtaja uskoo, että kova pääesiintyjä tuo porukkaa kauempaakin. Tarkoitus ei kuitenkaan ole nousta miksikään massatapahtumaksi.

– Me haluamme olla paikallinen tapahtuma ja omalta osaltamme lisätä alueen yhteisöllisyyttä, Kärri sanoo.
 

Koisorock la 25.8. klo 12-22 Velmu-talon pihalla (Koisotie 4). Jatkoklubi ravintola Pormestarissa (Kielotie 13) klo 23 alkaen.