Paikallisurheilu

Pauliina Miettinen jättää PK-35:n naiset

Pauliina Miettisen kausi on vielä kesken. Pelit jatkuvat sekä kotimaisessa Naisten Liigassa että Mestarien Liigassa.

Kalevi Hämäläinen

PK-35 Vantaan päävalmentaja Pauliina Miettinen ei jatka päävalmentajana tämän kauden jälkeen.

Joukkue on voittanut Miettisen johdolla kaksi kertaa Suomen mestaruuden, kolme kertaa Suomen Cupin ja voittanut Naisten Ykkösen kaudella 2009.

Miettinen tuli ensimmäistä kertaa PK-35:n päävalmentajaksi kaudella 2009, kun PK-35:n naisten edustusjoukkue oli muuttanut Vantaalle ja asettanut tavoitteekseen liigapaikan. Ykkösen voitto toi liigapaikan, mutta valkku lähti kaudeksi Yhdysvaltoihin.

PK-35 voitti ensimmäisellä liigakaudellaan Suomen mestaruuden Timo Lounion valmennuksessa. Miettinen palasi kuitenkin päävalmentajaksi kaudelle 2011, jolloin porukasta leivottiin tuplamestari. Joukkue voitti sekä liigan että Cupin. Mestarien Liigassa päästiin jatkoon karsintalohkosta 32 parhaan joukkoon.

Viime kaudella joukkue voitti toisen kerran tuplan. Myös Mestarien Liigassa vantaalaisjoukkue ylsi 32 joukkoon, mutta sen jälkeen tie nousi reilusti pystyyn.

Tämä oli oma päätös.

Tällä kaudella Miettisen komennossa PK-35 Vantaa voitti kolmannen kerran peräkkäin Suomen Cupin. Liigassa mestaruus on karannut, mutta mitali on varma saavutus.

Miettinen jättää PK-35:n päävalmentajan tehtävät haikeana, mutta päätös lähtöön tuli valmentajalta itseltään.

– Tämä oli oma päätös. En ole sulkenut pois, että olisin jollain tavalla mukana PK:ssa, mutta en päävalmentajana. Haluan kuitenkin pitää taukoa, oppia ja rauhassa hengähtää, selvittää Miettinen.

Kausi ei ole vielä ohi. Joukkueella on jäljellä Naisten Liigassa kolme ottelua ja Mestarien Liigan ottelut.

– Lähdemme tietysti taistelemaan voitosta ja jatkopaikasta.

Ensi keskiviikkona 9. lokakuuta Birmingham City Ladies FC Englannista tulee ISS-stadionille. Ottelu alkaa kello 18.30. Toinen osaottelu pelataan Birminghamissa tasan viikko Vantaan pelin jälkeen.

Birmingham on Englannin sarjakakkonen viime vuodelta. Se jäi juuri päättyneellä sarjakaudella ammattilaissarjan neljänneksi.

Suosikkina ottelupariin lähtevä Birmingham tippui viime vuonna europeleissä PK-35:n tapaan ensimmäisellä kierroksella. Täten otteluparin jatkaja tulee tekemään seurahistoriaa etenemällä Euroopan 16 parhaan joukkoon.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu