Paikalliset

Vantaa tahtoo elävöittää keskustoja ostoskeitailla

Myyrmäkeen elinvoimaisuutta haetaan muun muassa Myyrmannin laajennuksella. Myyrmäkitalo myös yhdistetään leveällä kauppagallerialla Myyrmanniin. Luonnoksessa näkymä Ruukkupolun puolelta.

Innovarch Oy

Vantaa ei unohda lähivuosina nykyisiä keskustoja ja asemanseutuja, vaikka Kivistön seutua rakennetaan täydellä tohinalla. Vantaa koettaa parantaa kilpailukykyään kehittämällä myös jo olemassa olevia alueita.

Kaupungin mukaan keskeistä Vantaan kilpailukyvylle on, että keskustat ja asemakeskukset ovat elinvoimaisia asumisen ja liike-elämän vinkkelistä.

Tulevaisuudessa ostoskeskusten halutaan sykkivän entistä vahvemmin keskustojen sydäminä: uusia kauppapaikkoja rakennetaan ja vanhoja laajennetaan.

Keskusta-alueilla on meneillään useita hankkeita, jotka tuovat uusia ja uudistavat nykyisiä asuin- ja liikerakennuksia. Kaupungin satsaukset alueilla liittyvät tyypillisesti pysäköinnin järjestämiseen sekä julkisten sisä- ja ulkotilojen kunnostamiseen.

Tikkurilan keskustaa hallitsee pian uusi asemakeskus. Toimisto- ja liikekeskus Dixin rakennustyöt ovat käynnissä ja ykkösvaihe valmistuu ensi vuoden lopussa. Kakkosvaiheen rakentaminen alkaa 2015.

Tänä vuonna samalla suunnalla on jo otettu käyttöön maanalainen pysäköintilaitos. Ensi vuonna valmistuu maanpäällinen parkkitalo.

Tikkurilaan on tulossa myös paljon uusia asuntoja. Ydinkeskustassa pystytetään kolmea kerrostaloa, ja neljännen rakentamisen on määrä alkaa 2014. Lisäksi vireillä on monia asuntorakentamiseen tähtääviä kaavamuutoksia.

Tikkurilasta on tarkoitus sukeutua viihtyisä ja vetovoimainen kävelykeskusta, kun Asematie on muutettu kävelykaduksi, uusi puisto on valmistunut ja torimyynti on alkanut kaupungintalon vieressä 2014.

Myyrmäkeen elinvoimaisuutta haetaan Myyrmannin laajennuksen, uusien asuinkerrostalojen ja uuden torin avulla. Kauppakeskusta pyörittävälle Citycon Oyj:lle on annettu liikerakentamiselle tonttivaraus.

Vantaa valmistautuu Myyrmäessä myös vanhusten palvelukeskuksen rakentamiseen.

Martinlaaksossa jatketaan Laajavuoren koulun tontin suunnittelua asumiselle. Koulutontin viereisen Martinkeskus-ostoskeskuksen omistajat ovat hakeneet omalle tontilleen kaavamuutosta. Sinne halutaan asuntoja ja liiketilaa.

Koivukylässä keskiössä on vanhan ostoskeskuksen laajentaminen. Myymäläpinta-alaa halutaan moninkertaistaa. Laajennuksen asemakaavamuutos oli nähtävillä syksyllä.

Vantaan tavoitteena on myös, että Koivukylän aseman viereen nousee asuntoja.

Korsossa halutaan lisätä keskustan elinvoimaisuutta lähivuosina uusilla liike- ja asuintaloilla. Vantaa käy keskusteluja asiasta keskustan kiinteistönomistajien kanssa. Ideoinnin pohjana on 2010 laadittu ”Korson keskustan toiminnallinen ja kaupunkikuvallinen viitesuunnitelma”.

Hakunilassa kaupunki pyrkii luomaan rakentamisedellytykset uudelle kauppakeskukselle löytämällä bussivarikolle uuden sijaintipaikan. Hakunilan vanha ostoskeskuskin halutaan säilyttää menestyvänä tilaratkaisuilla.

Kivistössäkin uudella asuinalueella kauppakeskus kohoaa tärkeään rooliin: siellä kauppakeskuksen suunnittelu ja kaavoitus on käynnissä.

Keskustan asuntoja aletaan rakentaa loppuvuodesta. Keimolanmäen asuntojen rakentaminen Kivistön aseman lähelle käynnistynee 2014. Tuolloin alkaa myös vuoden 2015 asuntomessualueen talojen pystyttäminen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu