Ruoka

Tchaikovsky on Tallinnan paras

<p>Hotelli Telegraafin ravintola Tchaikovsky on tallinnalaisravintoloista paras.</p>

Flavours of Estonia

Flavours of Estonia julkisti tänään Viron 50 parhaan ravintolan keskinäisen paremmuusjärjestyksen vuodelle 2013. Voiton vei Muhun saarella sijaitsevan Pädasten kartanon ravintola Alexander jo neljättä vuotta peräkkäin.

Toiseksi parhaaksi Viron ravintoloista valittiin jo kolmatta kertaa peräkkäin hotelli Telegraafin ravintola Tchaikovsky, joka on myös tallinnalaisravintoloista parhaiten listalla sijoittunut.

Kolmanneksi nousi maukasta paikallisruokaa tarjoava Põhjakan kartanon ravintola Keski-Virossa.

Tämän vuoden suurin yllättäjä on tallinnalaisravintola Salt, joka uutena tulokkaana saavutti heti kahdeksannen sijan. Viron 50 parhaan ravintolan paremmuusjärjestykseen voi tutustua osoitteessa www.eestimaitsed.com.

Tänä vuonna ravintoloiden arviointi järjestettiin kahdessa eri osassa. Keväällä virolaiset ravintoloitsijat äänestivät joukostaan 50 parasta ravintolaa, jotka pääsivät listalle. Kesän ja syksyn aikana ravintoloissa vieraili suomalaisia, ruotsalaisia, virolaisia, venäläisiä ja latvialaisia ruokatoimittajia, jotka antoivat ravintoloille arvosanoja 100 pisteen järjestelmässä.

– Kuuden vuoden aikana Viron ravintolat ovat muuttuneet paljon. Myös arvostelun periaatteiden on muututtava ajassa. Uusi pistejärjestelmä on toimivampi, sillä sen avulla voimme seurata ravintoloiden kehitystä ajassa. Aiemmassa, yhden vaiheen arvioinnissa järjestelmällä ei ollut niinkään merkitystä; hyvä ruoka ja juoma, ystävällinen palvelu sekä hupaisa ympäristö huomattiin joka tapauksessa, projektipäällikkö Aivar Hanson kertoo.

Ravintoloiden keskinäisessä järjestyksessä on hansonin mukaan tapahtunut joitakin muutoksia verrattuna viime vuoteen.

– Mutta eniten meitä ilahduttaa huomata, että ravintoloiden yleinen taso on selvästi nousussa. Kokeilimme viime vuonna uutta pistejärjestelmää testiäänestyksessä yhdeksässä ravintolassa. Viime vuoden äänestyksen ja tämän vuoden tulokset ovat vertailukelpoisia. Viime vuonna Alexander sai ruoasta 36 pistettä ja yleisarvosanaksi 90 pistettä 100:sta, ja tänä vuonna tulokset olivat vastaavasti 37 ja 92. Tchaikovskyn ruoka parani 34 pisteestä 36:een ja yleisarvosana 84:sta 90:een. Põhjakan pisteet viime vuonna olivat 30 ja 76, mutta tänä vuonna ravintola sai ruoasta 35 ja yleisarvosanaksi 81, kertoo Hanson.

Flavours of Estonia

Vuonna 2008 aloitettu projekti, joka tukee kulinaaristen taitojen kehitystä ja nostaa esille Viroa hyvän ruoan maana.

Viron parhaiden ruokapaikkojen kilpailun yhteistyökumppanina on ranskalainen Baron Philippe De Rothschild -viinitalo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Aiheesta muualla: 

http://www.tamperelainen.fi/artikkeli/258224-yli-20-000-aanta-annettu-paras-tamp...

http://www.tamperelainen.fi/artikkeli/261280-tassa-on-tampereen-paras-ravintola

Etusivulla nyt

Uusimmat: Ruoka

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu