Kokoomus Vantaan ykkönen, perussuomalaiset Sdp:n perässä

Kokoomuksen Tapani Mäkinen tuuletti vaimonsa Päivin kanssa Sauli Niinistön menestystä Niinistön presidentinvaalivalvojaisissa tammikuussa. Gallupit lupaavat kokoomukselle menestystä myös kuntavaaleissa.

Päivi Tuovinen

Vajaan kahden kuukauden päästä järjestettävät kunnallisvaalit muuttavat Vantaan päätöselinten puoluerakennetta, mikäli juuri valmistuneen mielipidemittauksen luvut toteutuvat äänestysuurnilla. Kokoomus on edelleen selvä ykkönen (27,4 %) ja sosialidemokraatit kakkonen (23,3 %), mutta heti perässä hengittää perussuomalaiset (19,7 %)

Perussuomalaisten suuri nousu näyttäisi toteutuvan, mikäli puolueen vaalityö onnistuu. Edellisissä kunnallisvaaleissa neljä vuotta sitten perussuomalaiset saivat vain puolet (9,8 %) nyt luvassa olevista äänistä. Sen sijaan viime vuoden eduskuntavaaleista (22,7 %) kannatus näyttäisi Vantaalla tulevan hieman alas.

Puoluekannatusmittauksen teki TNS Gallup Vantaan kokoomuksen toimeksiannosta. Tutkimukseen osallistui 500 äänestysikäistä vantaalaista. Virhemarginaali on neljä prosenttiyksikköä suuntaansa.

Sekä kokoomuksen että sosialidemokraattien kannatus näyttäisi hivenen laskevan vuoden 2008 kunnallisvaaleista. Viime vuoden eduskuntavaaleista molempien kannatus sen sijaan nousisi.

Merkittävää tutkimuksessa on myös se, että joka neljäs vastaaja (25 %) ei osannut vielä sanoa, mitä puoluetta aikoo äänestää.

Vihreät näyttäisivät tulevan alaspäin edellisistä kuntavaaleista, jolloin vihreät saivat lähes joka seitsemännen vantaalaisen äänen (13,9 %). Nyt luvassa on vain joka kymmenes ääni (9,8 %). Vasemmistoliiton kannatus (7,5 %) näyttäisi säilyvän entisellä tasolla.

Kommentit

Hehe, kokoomuksen tilaama gallup. Onpa suuri yllätys, että kokoomuksen "johto" on tuon suuruinen. Kova on kokoomuksen hätä. Siellä tiedetään jo, että SDP voittaa vaalit.

plääh

Taitaa kuule olla niin että Perussuomalaiset jyrää näissä vaaleissa. Kaikki kenen kanssa mä olen puhunut ovat äänestämässä persuja.

Chrisba

Tähän on nyt pakko vastata kun kerran sama nimimerkki levittää koko ajan väärää informaatiota. On totta, että yksi kaupunginvaltuutetuistamme kannattaa kunnallisveroprosentin tuntuvaa nostoa. Meillä ei ole ryhmäkuria, joten tämä on mahdollista.

Kuten kesäkuisesta valtuuston kokouksesta tehdystä uutisesta voi päätellä, niin muut kaupunginvaltuutetut eivät olleet nostamassa veroprosenttia, mutta valtuustoryhmä haluaisi muuttaa taloudentasapainottamisohjelman painopisteitä. Tilanne ei tietääkseni ole muuttunut mihinkään eikä muutu, ellei nyt jotain aivan yllättävää tule vastaan. Vantaan perussuomalaisten kunnallisvaaliohjelmassa ei myöskään tule olemaan ehdotusta veroprosentin nostosta.

Johannes Nieminen

Kiitos asiallisesta oikaisusta. Hyvä ettei teillä kaikki ajattele noin, alkoi nimittäin jo hirvittää.

Kettunen

Vantaan kaupunki joutuu leikkaamaan menoja, kun talouden taantuma pukkaa päälle. Suomen vastuut eurohulttioiden tukemisesta kasvavat, kun Espanjalle pitää raapia lisää 200-300 mrd euroa. Tätäkö halutaan?

Muuten olen sitä mieltä, että lihavien pitäisi treenata kyykkyyn-ylös -liikettä.

juppihippipunkkari

Tuloksesta päätellen enin osa kansasta on kuitenkin hyvin tyytyväinen Kokoomuksen ja Sosiaalidemokraattien valtuutettujen tekemään työhön.

Haasteita ei tälläkään valtuustokaudella ole puuttunut. Kun hyviä vaihtoehtoja ei aina ole tarjolla, on ymmärrettävää, että kohtuullinen kompromissi on itkupotkuhepuleja ja saamatonta päättämättömyyttä parempi vaihtoehto. Suomen kansa, meidänkin ikäluokkamme, on kokenut jo niin monta ylä- ja alamäkeä, että tämä ymmärretään.

Kettunen

Tuloksista päätellen ei todellakaan enin osa kansasta ole tyytyväinen kokoomuksen ja demareitten liian kauan vallassa olleena vehkeilyihin.Luoteis-Vantaan kaavoitus asuin alueet työpaikkaalueiksi ja luonninsuojuelu alueet myös tämäkö demokratiaa näin tällä hetkellä mennään elikkä tähän on saatava muutos.

perussuomalainen

Enpä usko, että Vantaa kykenee säästämään itsensä kuiville. Säästämistä tehty jo aiemmin vuodesta toiseen ja palvelut tehdään jo nyt selvästi muita kuntia halvemmalla. Näissä säästöissä on käännetty jo jokainen kivi. Edessä on palvelujen karsinta. Jos sitä ei haluta tai kyetä tekemään, niin selvitysmies kolkuttaa väistämättä ovelle. Vaikeita päätöksiä on edessä, olipa vastuun kantajana mikä puolue tahansa.

Vantaalainen vuodesta 1974

Jos 100 % äänestysoikeudestaan huolehtisi, prosentit muuttuisivat...

Pienpuolueet nousisivat listalla.
Esimerkiksi Itsenäisyyspuolue näkyisi paremmin kuin konsanaan yksilö, Timo K. Perttilä on näkynyt Vantaan sanomien Keskustelusivustolla...

P.S. Tiedoksi: voipi olla, että olen ehdolla Itsenäisyyspuolueen joukkueessa...ettäs tiedätte (ketä, ja mitä voi myös äänestää, etenkään jos ei olla pahemmin äänestämässä ennen käyty...

...Alkaako kynät kipinöimään, arvon, poliittiset, nimettömät, nimimerkkeilijät...Tännehän kirjoittelee vain pikkuinen politbyroo - ryhmyrit.

Timo K. Perttilä

Epäiletkö Vantaalaisten kykyä tehdä valintoja? Entisten Taistolaisten esiintyminen Vihreiden paidassa ei todellakaan vakuuta ketään. Sekä valtakunnallisesti että kuntatasolla ollaan tappamassa kilpailu- ja toimintakyky.

Vihreä vastatuuli

Onko tuo kannanotto äänestäjiltä Kokoomuksen ja Demarien
peruspalvelujen leikkausohjelmalle,
jota Perussuomalaiset ovat valtuustossa tukeneet?

Eli peruspalvelut kouluista vanhusten hoitoon alas.
Tai ehkä äänestäjän kannattaisi tarkistaa mitä yhdeksän hyvää ja kymmenen kaunista lupaavat valtuustoryhmät/edustajat oikeasti tekevät.

Perussuomalaisten valtakunnan kampanjasta näkyy, (tähän asti, toivossa hyvä elää) että myös Vantaan valtuuston tärkein asia on EU-rahaunionin kriisi, ja ilmeisesti he ratkaisevat sen täysin tuntemattomalla ja mystisellä tavalla Vantaan ja muiden kuntien valtuustoissa..

Vaalien alla suurpuolueiden ja tulevien vaalivoittajien olisi hyvä miettiä, mitä ovat kaupunkilaisille tarjoamassa, ja onko peruspalvelut kuitenkaan se oikea leikkauskohde kaupungin tulevaisuuden kannalta.

Vihreät ovat esittäneet vaihtoehtoja, joita saa vapaasti kopioda tai keksiä parempia.
Itse suosittelen yhtenä keinonan Vantaan Energian varmuudella kannattamattomien ydinvoimaosuuksien myymistä ja miljoonien tulouttamista kaupungille. Tässä asiassa "vaalivoittaja" puolueiden johdossa olisi syytä tarkistaa faktat nopeasti, koska E.ONin luopuessa tai Mankalan kaatuessa osakkeiden arvo romahtaa.
Se on oikeasti EUn tapainen talouskupla Vantaalla.

Tai ehkä sairaat, lapset ja vanhukset eivät kuulu tuelvaisuudessa Vantaalle, tai varakkaina kayttävät yksityisiä palveluja.

Päästäisiinkö asiasta keskustelemaan, vai onko shampanjapullot jo avattu "voittajien" leirissä?

Jari Natunen, vihreä, vaikka turpiin tulisi

Neljän prosentin virhemarginaali gallupissa tarkoittaa, että nuo ennusteet voi unohtaa saman tien.
Vielä kun neljäsosa vastanneista ei osaa sanoa yhtään mitään.
Sen kuitenkin tiedän, että suomalaisista 75% äänestää mieluummin veronkorotuksia kuin palvelujen heikennyksiä (Kelan tutkimus 2007), kunnasta riippumatta.
Jos äänestävät niinkuin ajattelevat, niin eipä heillä ole Vantaalla muita vaihtoehtoja kuin vihreät ja vasemmistoliitto.

Vaula Norrena

Juuri näin kuin edelliset kirjoittajat jo sanoivat. Perussuomalaiset eivät ole vaihtoehto yhtään millekään - mutta jos nyt puhun asiaakin, niin noilla KehäIII:n yhä vain jatkuvan lainoituksen kuluilla saisi kivasti katettua muutamiakin ikäviä säästökohteita, samoin sillä vanhalla kunnon energiansäästöllä saisi kaupunki vähän jeesiä. Luottamushenkilöidenkin tarjoilukuluilla, vaikka onkin äkkiseltään katsottuna pieni menoerä, saisi tehtyä jotain kaupunkilaisten kannalta hyödyllisempää. Ja onhan näitä säästökohteita muitakin, sellaisiakin joissa kukaan ei häviä! Pistää niin vihaksi nämä tällaiset gallupit jotka lupaavat taas sitä, että kova ja ennaltaehkäisyn vallan torppaava säästökuri senkun jatkuu. Asiallisista asioista säästettäköön, ei muista!

minnakaarina

Ei kai tässä vaalikoneita odotellessa auta muu kuin jalkautua ehdokkaiden keskuuteen tiukkaamaan aikaansaannoksia. Nyt on haussa kokenut nais-, tai miesehdokas, joka on kyennyt hoitamaan kunnialla muutakin kuin vain omat asiansa. Osaava ja yhteistyökykyinen joukkuepelaaja, siis todellinen byrokraatin kauhu.

Kettunen

Kohti Lentokenttäkaupunkia.
Tilanne on koominen. On kuin Pajunen ja Vapaavuori olisivat valjastaneet Mäkisen laput silmillä kiskomaan kaapparirattaitaan ja hokemaan, että kyllä sitä Helsinkiin liittymistä pitää selvittää lisää.

Jos jotakin halutaan tutkia itsenäisen Vantaan vaihtoehtona, olkoon se Lentokenttäkaupunki.
Lentokenttäkaupunki, Vantaan, Tuusulan, Keravan ja Järvenpään liitos on se vaihtoehto, johon Vantaan tulisi panostaa. Liitokseen joka muodostaa oikeasti elinvoimaisen ja kehityspotentiaalia omaavan kokonaisuuden.

Naapurikunnissa toivon herättävän tarkastelemaan, että olisiko tällainen liitos heille hyvä vaihtoehto. Sillä eräänä vaihtoehtona on sekin, että Helsinki kaapattuaan ensin Vantaan sanoo seuraavaksi, ettei lentokentän aluetta voi kehittää (pakko)liittämättä mainittuja kuntia Helsinkiin.

Kettunen

Useammat kuntaliitoksen vastustajat ovat kääntyneet sen kannattajiksi velkavuoren kasvaessa miljardiin ja kun Vantaa on joutumassa rajulle säästökuurille.
Ei taida Helsinki pelastaa Vantaata, ja liitoksien tilalle on tulossa jotain Metropoli-hallintoa, josta kukaan ei tunnu tietävän mitään.

mihin köyhä pääsis liittymään?

Älkää äänestäkö Kokoomusta ja SDP:tä -- saaneet aivan kylliksi ahtaalle ihmiset Suomessa. Joku muu vaihtoehto politiikkaan kuin raha. Em. puolueilla ei ole käsitystäkään ihmisarvoisesta elämästä tai sen suojelusta.

Jaakko

Suu säkkiä myöten opetettiin jo kotona.
Nopeasti kasvaneella kaupungilla on tyypilliset ongelmansa. Infran rakentaminen vie rahaa nopeammin kuin tulot ehtivät kasvamaan. Kyllä ehdokkaiden on kiva luvata rahaa joka mahdolliseen ja mahdottomaankin hankkeeseen, mutta edessä on karuakin karumpi arki, kuten nyt esim. Kreikassa.

Työtään kohta lopettelevan valtuuston ansioksi on laskettava rohkeus tarttua moneen hankalaan asiaan ja kyseenalaistaa menneiden aikojen jäänteisiin kuuluneita toimintamalleja. Kaikkia tehdyt päätökset eivät ole aina miellyttäneet, sekin on demokratiaa. Mutta montako kertaa olisi ollut tarjolla oikeasti kokonaisuuden kannalta parempaakaan vaihtoehtoa?

Galluppeja tulee ja menee. Ja sitten tulee uusia. Noiden lukujen perusteella uskallan kuitenkin päätellä hyvin ison osan vantaalaisista olevan tyytyväisiä yhteisien asioiden hoitoon Vantaalla.

Kettunen

Olen samaa mieltä galluppeja tulee ja menee, yhtään ääntä ei ole annettu. Jatkossakin valtuustossa istuu KD, KESK, VIHR, SDP, VAS, KOK, PS, RKP, Laitoin tahallani eri järjestyksiin ilman järjestystä. En ennustele mitään, ei ole tarvetta.
Ainut mikä on tärkeintä että valtuustoon löytyy yhteistyökykyisiä henkilöitä, niitä jotka pystyvät luotsaamaan tulevan nelivuotiskauden hyvin.
Ne jotka jakavat ilmaisia bussilippuja eivät ole ajantasalla. Ne jotka puhuu järkevästi säästöistä ja niiden kohdistamisesta ovat realiajan tasalla. Nytkin näyttää siltä että puolueille kerätään ääniä, maskotteja haetaan kivien ja kantojen alta ääniharavoiksi. Jostain syystä joillain näyttää olevan niin paljon virkoja että, valtuustotyö jää vain ääntenkeräilijänä olemiseen. Vaula Norrenan KELA tutkimukset voi laittaa sinne turhien lupausten laariin, nyt valitaan kuntapäättäjiä ja osaajia.

Hannu Kärkkäinen

Lohduttavaa tuossa gallupissa tavallisen vantaalaisen kannalta on vihreiden tippuminen. Ihmiset alkavat siis sittenkin järkiintyä. Saman suuntaista kertoi myös päivällä julkaistu maikkarin gallup koko maan tuloksesta.

P-A Turpeinen

Sen olen sanonut Vantaan Vihreille, että prosentit tulevat alas...

MIKSI?

Kirjoitukseni löytyy monilta kanavilta (yksi tärkeä syy prosenttialamäkeen).

Timo K.

Gallupit kertovat tarpeeksi tarkasti tulevan: Perussuomalaiset ovat takuulla voittajia näissä kunnallisvaaleissa - myös Vantaalla.

Protestivaalithan nämä osaltaan ovat, sillä mitta kansalla olkaa olla täynnä. Vaikkei EU -tukiasiat tai direktiivit kunnallispolitiikkaan kuulu, on selvää että suuri joukko myös siitä epävarmasta 25%:sta antaa äänensä jollekin sopivaksikatsomalleen ehdokkaalle Perussuomalaisista ihan siksi, että on epäreilua jättää oma kansa samaan aikaan pulaan. Ihan oikein. Mikään ei muutu, jollei valtarakenteita saada muutettua. Nämä ovat viimeisiä aikoja, jolloin PS on vähäpätöinen pienpuolue oppositiossa.

Tuleva valtuusto joutuu tekemään todella kipeitä päätöksiä. Vantaan velka- ja tasapainottamisohjelma (mikä se ikinä tulee olemaan) tulee olemaan karvasta niukkuutta vähän joka puolelle, siitäkin huolimatta että aina joku tuntee kärsivänsä.
Itse olen verrannut tilannetta kotitalouteen, jolla on päällä hirmuvelat, ja jotain tarttis tehdä jotta elintaso pysyisi kutakuinkin samana.
Vaihtoehtoina (kunnalle) on
- kulujen karsiminen (vaan jos ei ole enää mistä karsia),
- lisälainan otto ( onko järkeä ottaa kallista velkaa jotta voi maksaa vanhan velan korot?),
- konkurssi ( jolloin joku ottaa omaisuutesi haltuun) eli kuntaliitos
- lisätienestit (muttei veroja nostamalla)

Eteenpäin päästään vain tiukkaa talouskuria noudattamalla, rohkeutta osoittamalla ja uusia ideoita hyödyntämällä sekä kaupungin osallistumisella tuottoisaan liiketoimintaan osaltaan.
Lisää veroja maksavia asukkaita tarvitaan myös, joten edullista asuinrakentamista eri muodoissaan tulee tukea.

Suosittelen tosiaankin toreille menoa ja ehdokkaiden kanssa keskustelua. Kun Vantaan Sanomien vaalikone kuun lopulla aukeaa, on se luonnollisesti hyvä väline etsiä itselleen sopiva ehdokas.

Itse ehdokkaaksi lähtiessäni (PS) testasin ajatuksiani vanhoissa vaalikoneissa. Niiden mukaan ajatusmaailmani meni monissa asioissa paljolti Vihreiden ja Kokoomuksen suuntaan, Perussuomalaisuuden voittaessa kuitenkin selkeästi. Lisäksi tärkeä asia oli ja on se ryhmäkurivaatimuksen puuttuminen. En voisi kuvitellakaan äänestäväni vastoin omaa järkeäni. Ja siitäkin huolimatta/sen lisäksi, olen valmis aina muuttamaan mielipidettäni, mikäli riittävää faktaa esitetään. Se ei ole sama kuin takin kääntäminen :) Eli enemmän asiantuntijoita ulkoa kuin kapeakatseisia virkamiesten esityksiä pöytään.

Kaikkea hyvää kaikille

Sami Rautavuori

samrau1

Yksi Perussuomalainen julistaa yhteistökyvyn vältämätömyyttä,
toinen kurittomuutta kaikkitietäväksi tekevänä ihmeenä.
Ota tästä porukasta nyt selvää.

Niin köyhä en ole, että antaisin omia rahojani, maksamiani verovaroja tuollaisilla näytöillä kenenkään hoidettavaksi.

Kettunen

No kokdemvihreäthän ovat hoitaneetkin vantaalaisten verovaroja vallan mainiosti... Rahaa on niin että ovista ja ikkunoista ulos pursuaa (vai olikos se sittenkin velkaa?). Kyllä nyt on uusien tuulien paikka Vantaallakin (kuten koko Suomessa).

P. Ersu

Perussuomalaiset ovat kaupungin säätötalkoissa Kokoomuksen ja Demarien uskollinen apupuolue. Suuresta älämölöstä huolimatta, mitään oikeita ratkaisuja ei ole tarjota ja äänestetään niin kuin herrat käskee.
Kaupunkilaisten kannattaisi tutustua puolueiden oikeaan toimintaan.
KokDemPerus-voitonjuhlat ovat jo alkaneet.
Tarkoituksena on hävittää Vantaan peruspalvelut, ajaa alas vanhustenhoito, koulut ja terveydenhoito.

Porvari-Vantaa

Äänestäjänä vaadin Vantaata toteuttamaan Espoon ja Helsingin tapaan valtuuston kokouksien videoinnin ja nettiin katsottavaksi laittamisen. Esimerkiksi Soininvaaran puheenvuorot ovat aivan loistavia ja antavat aina uutta ajateltavaa.

Kettunen

Kettunen on oppinut kunnon valtuutettujen tavoille. Aloite kannattaa tehdä asiasta joka on jo vireillä, koska silloin pääsee nopeasti rummuttamaan saavuttamistaan tuloksista :D Videojärjestelmä pitäisi jo olla uudessa valtuustosalissa, kunhan joku vielä oppii käyttämään sitä.

Linssilude

No hopi hopi sitten vaan. Palatakseni vielä noihin naapurin "kotivideoihin", esimerkiksi Helsingin valtuuston kokous tammikuulta 2011, jossa käsiteltiin Vantaan liittämistä Helsinkiin, oli näkemisen arvoinen. Dramaattinen epätoivo oli päivän selvää, käsin kosketeltavaa ja konkreettista viimeistään siinä vaiheessa kun eräskin edustaja, en nyt muista kuka, ehdotti jopa Guggenheimin antamista Vantaalle, kun ne nyt vaan siellä Vantaalla ymmärtäisivät kuinka tärkeä tämä liitos olisi (Helsingille). Seuraava kohta asialistalla olikin sitten sosterin budjettiylityksien (taisi olla sillä kertaa vajaa sata miljoonaa) ja siihen liittyvän lisäbudjetin hyväksyminen.

Kettunen