Kiekkovaikuttaja kiirehtisi Vantaalle nuorten jäähallia

Jarmo Laineen mielestä uusi harjoitteluhalli sopisi hyvin suljetun Myllymäen koulun tontille.

Markku Laine

Nuorille vantaalaisille jääurheilun harrastajille pitäisi rakentaa pikaisesti oma harjoitushalli. Se voitaisiin pystyttää huonokuntoisena suljetun Myllymäen koulun tontille Vantaankoskelle.

Tätä mieltä on Jarmo Laine, Suomen Jääkiekkoliiton pääkaupunkiseudun aluehallituksen ja liittovaltuuston pitkäaikainen jäsen.

– Lapset ja nuoret tarvitsevat harjoitushallin, jossa ei tarvitse taistella jääajasta aikuisten kanssa, Laine painottaa.

Halli paikkaisi Elmon urheilukeskuksen jäähallihanketta, joka joutui Vantaan leikkauslistalle ja siirtyi vuosilla eteenpäin.

Laineen mukaan Vantaalla on yli 4 000 jääurheilua harrastavaa lasta ja nuorta, joille seurat eivät pysty järjestämään riittävästi harjoitteluaikaa.

– Seurat joutuvat ostamaan jääaikaa naapurikunnista summalla, jonka neljän vuoden kertymällä saisi jo hallin Vantaalle. Eihän tuossa ole tolkkua, Laine päivittelee.

 

Vantaan kiekkoilu on tuottanut paljon huippupelaajia.”

Laineen mukaan harjoitushallille on pikainen tarve, sillä Elmon toteutus vie liian kauan. Väkilukuun suhteutettuna Vantaalla on valtakunnan huonoin jäätarjonta harrastajille.

 

– Kaupungin virkamiesten kanssa tilanteesta on keskusteltu vuosia. He ovat perustelleet, että sopivaa tonttia ei ole tarjolla hallia varten.

Laineen mielestä jäähalli sopisi mainiosti Myllymäen koulun tontille. Hän huomauttaa, että Vantaan tilakeskusjohtaja Pekka Wallenius on todennut julkisuudessa, että huonokuntoiset koulutalot pitää purkaa.

– Tontti on erinomaisessa paikassa Hämeenlinnanväylän ja Kehä III:n risteyksessä, ja Vantaankosken asema on kävelymatkan päässä. Se on riittävän suuri (2,7 hehtaaria) kaksirataisen hallin (6 500 neliötä) paikaksi, Laine sanoo.

Hänestä hallista ei tarvitse tehdä ”palatsia”, vaan toimiva ratkaisu saataisiin 5–6 miljoonalla eurolla. Laine toivoo, että kaupunki päättää varata Myllymäen koulun tontin vuokratontiksi, jotta hankesuunnitelma voidaan tehdä.

– Samalla voitaisiin edetä opetusministeriön, Jääkiekkoliiton ja muiden tukijoiden suuntaan. Rahoitusmalleja on useita. Omistus voisi olla yhtiö- tai säätiömuotoinen.

– Jäähallin käyttömaksuilla katetaan kaikki hallin kulut. Vantaalaisen jääurheilun tuki ja tahtotila asiassa on vahva, Laine korostaa.

Laine muistuttaa, että Vantaan kiekkoilu on tuottanut paljon huippupelaajia, kuten Tuomo Ruudun ja Valtteri Filppulan. Jääkiekkoliitto satsaa lähivuosina vahvasti tuleviin selänteisiin ja koivuihin Suomessa.

– Olisi sääli, jos Vantaalla lapset ja nuoret suljetaan tämän tuen ulkopuolelle vain sen takia, ettei ole tarjota jäätä.

Kommentit

Mitenkä niin "paikkaisi"Elmon?Eikös siellä länsi-Vantaalla ole jo "ruuhkaa"näillä urheilu-halleilla?

Asiallinen

Mistä näitä putkinäköisiä oikein tulee? Jos pikkasen seuraa Vantaan tilaa tällä hetkellä, näkee, ettei killinkiäkään ole jakaa yhtään mihinkään harrasteluun. Jäähalleja Vantaalla on jo, miksi ihmeessä niitä pitäisi vielä lisätä? Ja kunnalta isot tuet rakentamiseen?

"Seurat joutuvat ostamaan aikaa naapurikunnista" on oikein toimiva malli! Siitä sitten vaan ostavat, ja käyttävät asiaan nimenomaan seurojen (=pelaajien vanhempien) rahat. Voihan sitä vaihteeksi aikuiset mennä pelaamaan niihin naapurikuntiin ja jättää kotikunnan hallit lapsille ja nuorille.

Myy

Ja ihmetellään kun nuorilla ei ole mahdollisuuksia urheilla.Säästää voisi juoppojen ja narkkareitten hyysäyksestä.Niillä rahoilla saisi jo 4 jäähallia.

RKP

Vastustan hanketta. Parasta olisi muuttaa jo olemassa olevien hallien käyttötarkoitusta. Jääkiekko ja muut joukkuelajit on väkivaltaa ja sitä on jo nähty aivan tarpeeksi. Esimerkki elävästä elämästä: Jääkiekkofani X:n kannattaja tulee kysymään kadulla mattimeikäläiseltä kannattaako X- vai Y-joukkuetta. Mattimeikäläinen vastaa ettei ota lainkaan kantaa asiaan ja saa sen takia turpaansa.

Pelleilyyn kyllästynyt

Pienemmissä, halvemmissa tiloissa voi harrastaa nyrkkeilyä. Sen voi yhdistää luisteluun sitten, kun on pakkastalvi ja ulkokentät jäässä.

Murmeli

Ilman muuta kaupungin kannattaa vuokrata kyseinen tontti tällaiseen tarkoitukseen. Seurat voivat perustaa yhtiön/säätiön joka alkaisi pyörittämään hallin toimintaa ja rakennuttaisi hallin kyseiselle kaupungin tontille.

Vuokratulot

Kannatan täysillä.

Vantaan tulevana kaupunginvaltuutettuna - painan yes-nappia.

Asia, joka on sydämessäni kiinni - olen puolesta.

"Vasemmisto - keskusta - oikeisto" - menneen kesän direktiivi.
Pallo on pyöreä - poliittinen jakokäsi tekee pyörivää jakoa...ei enää jaa vasemmalta oikealle...keskustankaan kautta.

Minä elän vuotta 2012.

Timo K. Perttilä

Ja mistä otat rahat? Keneltä tai mistä ne on pois?
Kertoisitko?

Jospa lopettaisit nuo hölynpölysekavat juttusi senkin vähäisen asiatekstin joukosta. Jokaisessa tänne kirjoittamassasi tekstissä toistuu aina sama sekoilu. Nytkin yhteensä 7 lausetta, joista 3 lausetta täysin käsittämätöntä huuhaasekoilua, yksi tyhjänpäivänen toteamus ja kaksi asialausetta alussa.

Ja näihin liittyy asiallinen ja Vantaalla kovin ajankohtainen kysymykseni

kuntalainen veronmaksaja

Totaaa....Perttilä? Mites sitten nämä koululaiset? Eikö umpimädän koulun tontille pitäisi rakentaa koulu? Vai onko hyvä paikka tarpeen vain yhden lajin harrastajille?

Ja ikäväkseni on kerrottava, Perttilä, että juttusi on niin sekoja, etten minä ainakaan sinua kaupunginvaltuutetuksi äänestä.

Myy

Ei YHTÄÄN uutta jäähallia enää tuon kiekkotappelunäytöksen jälkeen..!! Mieluummin jalkapallokenttiä, jotka ovat edullisempai käyttääkin.
Vantaalla lisäksi tarvitaan kunnollinen uimahalli, mitä kokonaiset perheetkin voivat käyttää..ärsyttää tuo jääkiekon ylivalta!

Eräs veronmaksaja

Tarkoitus on käyttää jäähallin jätelämpö viereisen futiskentän lämmitykseen, jolloin se voidaan pitää sulana koko talven.

Jarmo Laine

Hei,
tässä myös valtuustoon pyrkivän mielipiteitä aiheeseen:
Kaikki harrastukset, peruspalvelut ja kuntalaiset ovat tietenkin tärkeitä. Riippuen kysyttävästä, lisää rahaa, tukitoimia ja parempia oloja vaaditaan tasaisen tappavasti kaikkiin suuntiin.
Onhan se kamalaa kun ei ole sitä tai tätä, tai kun säästösyistä joudutaan supistamaan jonkun sektorin toimintaa tai sulkemaan joku paikka.
Vaan kun rahaa ei kertakaikkiaan ole. Taloustilanne on todella surkea, ja se pitäisi jokaisen muistaa.
Jos kotitalous on pahasti velkaantunut, eikä rahat riitä millään haluttuun elintasoon, vaihtoehtoina on kulujen karsiminen (voi olla että mistään ei enää voi karsia), lisävelan otto (onko järkeä ottaa lisää velkaa jotta voi maksaa vanhan velan korkoja?), henkilökohtainen konkurssi ( joku ottaa omaisuutesi haltuun) tai lisätulojen hankkiminen.
Vantaalla mielestäni tuo viimeinen on se paras vaihtoehto, mutta ei veroja korottamalla!

Vantaan siis pitäisi alkaa toimia enemmän kuin liikeyritys. Tuottoisia sektoreita kyllä löytyy.
Osakkuuksia, vaikkapa jäähalliyhtiöön tai osuuskuntaan (yhdessä seurojen kanssa) voitaisiin lunastaa luovuttamalla tontteja ko. käyttöön. Jos se urheiluihmisten mielestä olisi kannattavaa (maksaa itsensä takaisin 5-6 vuodessa), niin nämä urheiluihmiset varmaankin voisivat myös sijoittaa tällaiseen yhteisyritykseen. Eikö? Tässä tapauksessa sosiaalinen yritys voisi olla hyvä ratkaisu?

Tarvitsemme tänne lisää työssäkäyviä veronmaksajia. Vantaa voisi edelläkävijänä rakennuttaa edullisia condo-tyyppisiä pienasuntoja käsittäviä kerrostaloja omistus- ja vuokrakäyttöön nuorille sekä yksineläville.

En anna mitään turhia vaalilupauksia. Olen realisti. Olen kylläkin rohkea realisti, joka omaa innovatiivisiä ajatuksia Vantaan puolesta. Tervetuloa vaan vertailemaan ehdokkaita Vantaan Sanomien vaalikoneeseen, jahka se avataan kuun lopulla.

Sami Rautavuori
PS
Mutta tuohon aiheeseen liittyen,

samrau1

Samraulle.On tainnut unohtua kuntatalouden periaatteet.Sen pitäisi olla, voittoa ja tappiota tuottamaton talouden hoito,kuntalaisten eduksi.

Asiallinen

Niinhän sen pitäisi olla. Mutta kun nyt tilanne vaan on se, että tuotetaan tappiota, kuntalaisten piikkiin.
Anna asiallinen vaihtoehto? Kuuntelen mielelläni:)

samrau1

Olen samaa mieltä Sami Rautavuoren kanssa. Tässä ollaan etsimässä uusia rahoitusmalleja ko. kohteeseen, siis ei olla pyytämässä, että kaupunki rakentaisi hallin. Suhtaudun asioihin positiivisesti vaikka taloustilanne on se mikä on. Se ei ole lasten ja nuorten vika, että talous on huono, pitää vaan löytää uusia rahoitusratkaisuja kuntalaisten tarpeisiin oli ne sitten mitä tahansa harrastamista. Minulle on tärkeää lasten ja nuorten jääurheilun olosuhteiden parantaminen Vantaalla.

Jarmo Laine

No sittenhän teillä olisi tässä jo yksi valtuutettu, joka puhuu samaa kieltä.:)
Olettaen että myös jääurheiluväki ymmärtää äänestää oikeaa kaveria, heh.
Ota Jarmo yhteyttä, tulen mielelläni keskustelemaan ja tapaamaan kiekkoväkeä...
Pointtina meikäläisellä on, että uusia ideoita ja yhteistyökuvioita kaupungin ja kolmannen sektorin (seurat, yhdistykset ym.) välillä pitää syventää, vieden päätösvaltaa ja sen mukana vastuuta lähemmäs asiakasta, eli kuntalaista, olipa kyseessä sitten mikä hyvänsä palvelu. Vanhat kaavat on heitettävä roskikseen, ja suljettu kuntamalli avata.
SR

samrau1

Ai mutta nythän mä vasta hokasin, että Jarmo onkin kokkareiden ehdokas :)
Onnea vaan vaalityöhön! Toivottavasti nähdään... ainakin ajatusmaailma tuntuu olevan samalla taajuudella.

samrau1

Jääkiekkoliitto teki 8 milj. euroa voittoa viime kevään MM-kisoilla. Mitähän jos näitä rahoja suunnattaisiin ihan oikeasti junnukiekkoiluun!!!???

Vantaalla on tosiaan rahan tarvetta muuhun kuin jääkiekkohallien tekemiseen. Korson koulun remontti, jonka piti alkaa 2013 on siirtynyt vuodelle 2018. Koulun sisäilma on sellainen että ihmettelen miten opettajat ja oppilaat pysyvät olemaan siellä 60 minuuttia (oppitunnin kesto). Vanhempain illassa olimme luokassa n. tunnin ja sinä aikana tuli kuuma ja tuntui että happi loppuu ja meitä vanhempia oli vähemmän kuin oppilaita normaalin oppitunnin aikana. Sitten ihmetellään miksi oppilaat ovat levottomia ja väsyneitä.

Vantaan tilanne on sellainen että kuntaliitos on enemmänkin kuin tervetullut!!

Koululaisen äiti

Ei ole lasten ja nuorten vika, että taloustilanne on mitä on. Ei ole myöskään lasten ja nuorten vika, että iso joukko aikuisia aivopesee lapsensa vain yhden lajin kannattajiksi. Pahimmillaan "lätkäharjoitukset" jatkuvat myös koulussa. Eiköhän tuota lajia ole jo riittävästi tuettu?

Ja miksi pitäisi pelata jalkapalloa jäähallin kulmalla keskellä talvea? Tämä on kuulkaa ihan älyvapaata. Luistella ja hiihtää voi talvella (keleistä riippuen), uimista ja jalkapalloilla kesällä. Vai onko ongelma ihan puhtaasti siinä, ettei lapsia enää kannusteta liikkumaan, vaan pakotetaan seurojen pakkotyöläisiksi? Halusi lapsi sitten itse juuri tätä lajia tai ei. Sitten voi urheiluhullut vanhemmat ja valmentajat röyhistellä, kun joku menestyy kilpailussa.

Tarkoitus siis kasvattaa muista ihmisistä piittaamattomia kilpailijoita ja tappo-käskyn saatuaan pahoinpitelijöitä? Urheilu ja liikunta on parhaimmillaan kaikkea muuta kuin seuratoimintaa ja pikkumuksujen sairasta kilpailuttamista.

Myy

Unohdat tytöt lähes kokonaan. Artikkeli puhuu jääurheilusta ja jääurheilijoista.

Meillä kotona on kiekkoilija ja taitoluistelija. Ennen kaikkea olen iloinen heidän valinnoistaan sen vuoksi, että näen heidän olevan mielellään jäällä - toinen vaihtoehto voisi olla ostari. He ovat iloisia jäällä ja ystäviensä parissa. Eikö tämä ole oikein hyvä tapa kasvattaa lapsia? He piittaavat muista ihmisistä varmasti enemmänkin kuin moni muu lapsi/nuori, joka ei ryhmässä yhtä paljoa toimi.

Se, mikä on kiusallista, on lasten harrastaminen Vantaan jääpulan vuoksi Espoossa ja Helsingissä. Se ei ole taloudellisesti eikä minkään pehmeän arvon mukaan järkevää.

Jalkapallo ei keskusteluun virallisesti kuulu, mutta onhan se hyvä, kun voidaan tarjota olosuhteet läpivuotiseen harjoitteluun ja harrastamiseen. Ei kai se ole keneltäkään pois?

Lapsista tulee varmasti keskimäärin ihan hyviä ihmisiä, jos viettävät lapsuuden ja nuoruuden hyvien harrastusten parissa.

LM

Eiköhän Suomi ole jo riittävän väkivaltainen maa. Suomi ei tarvi yhtään lisää jääkiekon harrastajia tai paikkoja lajin harrastamiseen. Kyseessä ei ole urheilu vaan jäänne jostain Colosseumin ajoilta.

rety

Taitoluistelu, ringette ja curling ovat myös jäähallia tarvitsevia lajeja ja joutuvat jatkuvasti myös joustamaan vuoroissaan koska niitä ei ole tarjolla. Vuorojen määrää joudutaan supistamaan vuosi vuodelta. Kaikille ei LÖYDY JÄÄAIKOJA edes naapurikunnista, joten äärimmäisen hyvä ehdotus/suunnitelma.

TAITOLUISTELIJA

Hesan puolella on yksi iso halli remontissa marraskuuhun asti. (Olikohan Myllypuro?). Malttia malttia, eiköhän noita aikoja remontin jälkeen taas piisaa...

Myy

Ei kannata arvailla näitä asioista.

Olen hyvin lähellä katsomassa sitä prosessia, jolla jäävuoroja yritetään vantaalaisille jääurheiluseuroille hankkia joka vuosi.

Kohtuuden rajat ylitetään, kun viikottaisia vakiojääharjoituksia pidetään Lohjan Kisakalliossa, Vuosaaressa, Espoon Baronassa, Keravalla,... Kannamme rahaa naapurikuntiin, kun omassakin kunnassa sille varmasti olisi käyttöä.

LM

Harjoitusjäähalli sopii liikenteen puolesta ainoastaan Tikkurilan Urheilupuistoon, johon tulevat esim. useat bussit Tikkurilan asemalta (esim. 50,55,63,68,72 ).
Näin autottomatkin nuoret pääsevät hallille.

nuorten puolesta

Totaaa...Ko Myllymäen koulu on aivan Vantaankosken juna-aseman vieressä. Lisäksi ohi sujahtaa monta bussilinjaa (esim 53 ja 50).

Tikkurila on lännestä katsottuna huitsin nevadassa. Yhtään minkäänlaisia palveluja ei tule keskittää aina vaan Tikkurilaan. Asukasmäärältään suurin Vantaan alueista on Myyrmäen suurpiiri. Tosin tämä jahkaaminen on turhaa, sillä tuolle tontille ei jäähallia tarvita.

Myy

Joopa joo, Tää on ikuisuusasia. Kun ihan oikeasti Vantaalla on koko Suomen maan huonoin jäätilanne. Sitten joudutaan ottamaan jääaikoja naapurikunnista että saadaan harjoiteltua edes jonkin verran. Miettikää esim. niinkin pientä paikkaa kuin Nurmijärven Klaukkala. Siellä on jo harjoitushalli ja lisää on tulossa. Vantaalla laitetaan jäihin Elmon rakentaminen, kun siihen ei riitä rahat (olisi samalla saatu jalkapallokenttiä ja uimahalli!) Moni yksityinenkin olisi ollut valmis rakentamaan ja rahoittamaan harjoitushallin Vantaalle, mutta kun kunta ei vuokraa tontin tonttia mille voisi rakentaa.

Toinen juttu on tuo Vartissa ollut keskustelu jäävuorojen hinnasta. Siis Tikkurilassa maksaa yksi tuntia jäätä 150 euroa, johon saadaan kaupungin tukea 23 euroa. Ja Vartista luettuna: Myyrmäessä jäävuoro maksaa 80 euroa tunnilta kun taas Espoolaisseurat maksavat kaupungin omistamissa halleissa jääajasta vain 7 euroa tunnilta!!!??? Hyvä Vantaa!!!!!!!! Hamina jossa alle 18v junnujen jäävuoro maksaa 30 euroa tunti, ja Loviisassa ainakin muutama vuosi takaperin kaupunki maksoi kaiken (siis jääajan). KYLLÄ ! Tarvetta on harjoitushallille Vantaalle!!!!!!

Kiekkomamma

No mut "kiekkomamma", tästähän helpolla selviää. Pakkaat ne kiekkojunnusi muuttoautoon ja suuntaat kohti Klaukkalaa, Espoota, Haminaa tai Loviisaa. Hei, hei!

Myy

Millähän ajalla näihin asioihin otetaan kantaa? käsitys jos ihmiset liikkuvat näillä netin sivuilla ei ole ihme minusta että suutumme, inhoamme, kiellämme arjen todellisuuden, olemme vihamiehïä keskenämme, mikä näkyy arjen toiminnassamme kaduilla, kaupassa jne.
minusta vihamielisyys on vain lisääntynyt netin aikakautena.

asiaan oma kommentti, jos demokraattinen enemmistö asiassa päättää ja huom. itse olemme edustajemme päättäjiksi valinneet, niin tulee tai ei lisää jäähalleja. elämää on silti elettävänä.

Arjen toimissamme voimme silti olla muut huomioon ottavia ja keksiä asioihin riittävästi vaihtoehtoja , eikä niin ?

Asia kuin asia täällä ja en voi huomata muuta kuin vihamielistä kirjoittelua. Tämän voisi sulkea ihan sen vuoksi. Tavataan arjessa kohdaten ei täällä mikä on minusta epäaitoa kommunikointia .
Nyt lähden tästä arjen näyttämöille ja muistan olla muille Vantaalaisille ihmisille ihminen .

ihmisiä kaikki tyynni

Kun katsoo kiekkomamman tekstin mä haluun -tyyliä kaikkine huuto- ja kysymysmerkkeineen, ei voi päätyä kuin vähän tölväisemään. Vihapuhe ja vihamielinen kirjoittelu on sitten jotakin ihan muuta. Aikalailla realistisesti voisi maailmaa katsella, ei vaaleanpunaisten lasien läpi.

Kun rahat on loppu, on rahat loppu. Laittaisin etusijalle lapset, sairaat ja vanhukset. Sitten joskusmaailmassa, kun kaikki taas luistaa ja rahaa tulee ovista ja ikkunoista, voi harkita harrastuksille lisärakentamista. Ei nyt.

Myy

Haluaisin täsmentää, lisätä artikkelini asiasisältöä nimimerkki "myy":lle, että artikkelissa puhutaan maan kaavoittamisesta ja vuokrauksesta halliyhtiön käyttöön. Halliyhtiö, joka olisi OY tai säätiömuotoinen, toisinsanoen ns. "kolmannen sektorin" rakentama ei Vantaan kaupungin rakentama. Yhtiön tai säätiön omistuspohja olisi siis useamman toimijan perustama ja omistama.

Vantaan kaupungin velkaohjelmaan kuuluu kaupungin omistamien käyttämättömien tonttien saaminen hyödylliseen ja tuottavaan käyttöön, siis lisää tuloja kaupungille.
Halli rakentaminen, ylläpito lisäisi myös työpaikkoja ja verotuloja kaupungille.

Huomioitavaa on myös liikunnan, myös jääurheilun, masennusta ja sairauksia ennaltaehkäisevä, sekä terveyttä edistävät vaikutukset, panostukset liikuntaan vähentävät kansansairauksia ja suoraan säästävät kustannuksia, estää nuorten syrjäytymistä. Seuratoimintaan, myös jääurheiluun, kannattaa satsata koska se lisää myös yhteiskunnallista aktiivisuutta, tuo ihmisiä eri aloilta yhteen, lisää yhteisöllisyyttä, luo innovaatioita ja edistää yrittäjyyttä.

Jarmo Laine

Juupa juu, Laine. Pienen elitistisen ryhmän iso hupi. Näin on. Harrastus on kallis, vaatii kahta autoa ja kahta kuskia perheeseen, eikä näinollen ole kaikkien ulottuvilla. Saati sitten, että kaikki jääkiekkoa haluaisivat harrastaa.

Löisin vetoa, jos tilillä jotain olisi, että Vantaa jossain vaiheessa maksaa "tukea" toimintaan ja rakentamiseen - eikö totta? Tuskin sellaista ihmettä tapahtuisi, ettei Vantaalta vaadittaisi killinkiäkään? Ei käy edes imagon kohennukseen, koska Vantaalla halleja jo on.

Uusi koulu näin hyvällä paikalla sensijaan voisi tuoda plussaa Vantaalle - eikö totta?

Myy

Vantaalla sentään kysytään julkisesti ennekuin aletaan puuhata hallia. Heti rajan toisella puolen Kaarelassa hankitaan ensin tontille luvat ja sitten vasta tuodaan asia esiin...puuhaavat hallia keskelle omakotiasutusta...

Tämä myllymäen tontti sopisi sijainniltaan ihan hyvin jäähallille, mutta jos rahat on loppu niin en kyllä ymmärrä miksi edes puhua tälläisen pienen porukan kalliin harrastuksen tukemisesta.

Emma76