Paikalliset

Pakettiautomaatit täyttyivät noutamattomista paketeista

Postien pakettiautomaatit ovat täyttyneet paketeista, joita ei ole vielä ehditty noutaa.

Else Kyhälä

Itella ilmoitti keskiviikkona, että suosituimmat pakettiautomaatit pääkaupunkiseudulla ovat täynnä noutamattomia verkkokauppaostoksia.

Itella pyysi asiakkaita, jotka ovat saaneet saapumisilmoituksen lähetyksestään, noutamaan lähetyksensä mahdollisimman pian. Pakettiautomaatit ovat laajasti auki ja niillä on helppo asioida ilman ruuhkaa. Jos uusia paketteja ei mahdu automaattiin, Posti kuljettaa niitä kotiin, jolloin asiakkaalle soitetaan.

– Päätimme jo kesällä ottaa joulun alla kotiinkuljetuksen vaihtoehdoksi tilanteissa, joissa paketti ei mahdu automaattiin, Itellan liiketoimintajohtaja Anders Falck kertoo.

Itella on lisännyt noutoautomaattiensa määrää reilusti viime vuodesta. Myös liikkuvan tavaran määrä on kasvanut roimasti.

– Pisteitä on tuplasti viime vuoteen verrattuna ja niissä liikkuu kolminkertainen määrä tavaraa vuoden takaiseen verrattuna, Falck sanoo.

Noutopisteiden suosio on kasvanut pitkälti kasvaneen nettikaupan johdosta. Ihmiset tilaavat nettikaupoista tavarat itselle parhaiten sopivaan noutopaikkaan.

– Noutopisteissä paketteja säilytetään seitsemän vuorokautta. Mutta olemme havainneet, että niistä paketit noudetaan nopeammin kuin postikonttoreista. Suurin osa lähetyksistä on noudettu vuorokauden sisään siitä, kun asiakkaalle on lähtenyt tekstiviesti paketin saapumisesta. Posteissa aika useamman päivän.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu