Ovet aukeavat taas mielenkiintoisiin paikkoihin

OpenHouseHelsinki avaa ensi viikonloppuna jälleen kymmeniä ovia yleisölle paikkoihin, joihin ei yleensä pääse.

Designpääkaupunkivuoden kunniaksi kierroksia järjestetään myös Espoossa, Vantaalla, Kauniaisissa sekä Lahdessa, jossa avautuu muun muassa Eliel Saarisen suunnittelema kaupungintalo yleisölle ensimmäistä kertaa sataan vuoteen.

Yleisö pääsee tutustumaan esimerkiksi Marimekon tehtaaseen, Lonnan saareen, Tillinmäen päiväkotiin, Rautataloon, Siren arkkitehtien ateljeetaloon ja Lastenlinnan sairaalaan.

Lisäksi voi käydä Kehäradan tunneliasemalla, Haukilahden vesitornissa, Sitran tornissa ja kauniaislaisessa jugendhuvilassa.

Korttelien sisäpihakierros on OpenHouseHelsingin perinteinen suosikkiohjelma joka tällä kertaa suuntaa Kamppiin ja Punavuoreen. Kortteleissa on nähtävissä kerrostunutta historiaa 1800-luvun alusta lähtien.

Lauantaina pääsee vierailemaan Kivinokan kesämajoihin. Helsinkiläisten ulkoilualueena viime vuosisadan alusta lähtien toimineen Kivinokan alueelle on suunnitteilla uusi yleiskaava.

Kierrokset ovat ilmaisia.

Koko ohjelma: www.openhousehelsinki.fi.

Kommentit

Nämäkin tapahtumat järjestetään paheksuttavasti sellaisiin kellonaikoihin, ettei niihin voi osallistua muut kuin työttömät ja kotiäidit, joiden verot ja sosiaalituet me työssäkäyvät maksamme. Olisi sopivaa, että tapahtumaan osallistujat velvoitettaisiin edes siivoamaan kodeissamme, kun kerran tämmöiset ilot niille kustannamme.

seurakuntapastori