Rekolan koululla luotiin uutta perinnettä

Rekolan koululla valmistauduttiin lauantaina pidetyssä tempauspäivässä tuleviin 100-vuotisjuhliin. Peppi Perälä innostui tekemään juhlanapit molempiin silmiin.

Tiina Örn

Kolmasluokkalaisten vanhemmat Petteri Erling ja Kati Oravainen tekivät pihatöitä yhdessä Rekolan koulun rehtorin Kirsi Miettisen kanssa. Vanhempien apu on koululla Miettisen mukaan tarpeen, kun kaikesta säästetään.

Tiina Örn

Matti Halonen kiirehti rastilta toiselle kierrätysseikkailussa. Yksi rasti löytyi aivan koulun seinän vierestä.

Tiina Örn

Jokainen Rekolan koulun oppilas on saanut suunnitella oman rintanapin koulun juhlavuoden kunniaksi. Juhlavuoteen kuuluu myös puhujapöntön tuunauskilpailu ja juhlarunon rustaamiskisa.

Tiina Örn

Soitinrakennuspajassa musisoitiin itse tehdyillä soittimilla. Mikko Halosella oli työn alla rumpusetti kierrätysmateriaalista.

Tiina Örn

Eevi Mielonen teki pillistä ja perunalastupurkista puhallinsoittimen.

Tiina Örn

Oppilaiden tekemät rintanapit pääsevät näytille koulun aulaan.

Tiina Örn

Joukko reippaita vanhempia ahkeroi lauantaina Rekolan koulun pihalla. Pusikko muuttuu vanhempien käsissä materiaaliksi pajuaskarteluun. Kun vanhemmat laittavat pihaa kuntoon, oppilaat työskentelevät työpajoissa.

– Tällainen tekeminen tuo kaupunginosaan yhteishenkeä. Tästähän voi tulla uusi syksyinen perinne, pohtii pajukkoa siistivä Rekolan koulun vanhempi Petteri Erling.

Erlingin kanssa pajukkoa parturoiva rehtori Kirsi Miettinen on sitä mieltä, että vanhempien apu on yksi niistä keinoista, jotka on otettava käyttöön kun säästöleikkuri iskee kouluihin.

– Koulun pihan istutusten hoitoon ei ole enää riittävästi resursseja, siksi päätin kutsua vanhemmat pihatalkoisiin, kertoo Miettinen.

Lauantaityöpäivä on osa Rekolan koulun satavuotisjuhlavuotta. Koulun syntymäpäiviin liittyy myös muun muassa Rekolan koulun oppilaille avoimet puhujapöntön tuunauskilpailu ja juhlarunon kirjoituskilpailu.

– Haluamme tehdä tästä vuodesta sellaisen, joka jää oppilaiden mieleen.

Lauantaityöpäivän teemana oli kestävä kehitys. Oppilaille oli tarjolla muun muassa kierrätysrastiseikkailua, luontoleikkejä ja soittimien rakentamista kierrätysmateriaaleista.

Kierrätyspajoissa harmiteltiin sitä, että kestävää kehitystä korostava Vantaa lopettaa Luontokoulun avustamisen.

– Meillä on ollut melkein joka vuosi luontokoulun kummiluokka tai -luokkia. Luontokoulu on tukenut hyvin kestävään kehitykseen pyrkimistä koulutyössä, toteaa Miettinen.