Paikalliset

Tikkurilaan viritellään uutta harjoitushallia

Tikkurilan uusi harjoitushalli olisi samaa kokoluokkaa kuin vuonna 1994 valmistunut harjoitushalli. Halliin tulisi jään lisäksi kuusi pukukoppia ja kuntosali.

Havainnekuva

Vantaa on jääurheilun takapajula. Taitoluistelijat, jääkiekkoilijat ja luistelusta kiinnostuneet tavalliset kansalaiset harmittelevat vähäisen tekojään saatavuutta ja määrää lentokenttäkaupungissa.

Kaupungissa on neljä jäähallia eli yksi noin 50 000 asukasta kohden. Kaksi hallia on Tikkurilassa, samoin kaksi Myyrmäessä.

Tikkurilan urheilupuistoon on suunniteltu uutta, ajanmukaista harjoitusjäähallia nykyisen harjoitushallin taakse.

Valtti-areena ja harjoitushallit muodostavat L-kuvion, jos hanke toteutuu.

Rakennuttajan, Kiinteistö Oy Tikkurilan urheilutalon toimitusjohtaja Jukka Antila ja kiinteistöyhtiön hallituksen puheenjohtaja Markku Weckman (kok) ovat yhtä mieltä siitä, että harjoitushallin rakentaminen urheilupuistoon nykyisten hallien viereen on kokonaistaloudellisesti järkevin ja edullisin ratkaisu Vantaalla. Synergiaetuja he pitävät kiistattomina.

Antilan ja Weckmanin mukaan hallin rakentamistarvetta korostaa vielä se, että Elmon urheilupuiston rakentaminen on jäissä.

Harjoitushallin hankesuunnitelma on lähetetty maankäyttötoimeen. Hankkeen toivotaan sisältyvän kaupungin investointisuunnitelmaan, kun tehdään kaupungin ensi vuoden budjettia. Hankkeesta on kerrottu myös kaupungin johdolle.

– Halli-investointi tarvitsee kaupungin takauksen. Rahoituspäätöksestä halli on valmiina vuoden kuluttua, sanoo Antila.

– Jos kaupungin rahoitusta ei saada, muuta rakentamisvaihtoehtoa ei ole edes harkittu, toteaa Weckman.

Kiinteistöyhtiö on täysin kaupungin omistama yhtiö. Hanke tarvitsee vielä kaavamuutoksen.

Mikäli kaupunki näyttää hallille vihreää valoa, kiinteistöyhtiö hakee tänä vuonna avustusta liikuntapaikkarakentamiseen opetus- ja kulttuuriministeriöltä. Avustuksista päätetään ensi keväänä.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu