Narsisti on työpaikan ”Kuningas Ei”

Markus Lustig teki opinnäytetyön narsistisista työpaikkakiusaajista. Tulevaisuudessa hän aikoo jatkaa opinnäytetyön kirjaksi.

Jonna Hovi-Horkan

Kaksi lasta leikkii keskenään hiekkalaatikolla. Yksi ottaa leikkiveturin toisen kädestä, komauttaa sillä tätä päähän ja kävelee tyynesti pois paikalta. Mennessään lapsi hymyilee, iloisena siitä, että sai veturin.

Lapsena jokainen meistä on enemmän tai vähemmän narsisti. Toisen huomioon ottaminen täytyy oppia, kuten haarukalla ja veitsellä syöminen.

Pumpulissa kasvattaminen voi luoda itsekeskeisiä ja omahyväisiä aikuisia.”
Jos ihminen kasvaa, ja sama käyttäytymismalli jatkuu, puhutaan narsistisesta persoonallisuushäiriöstä. Veturi vain vaihtuu muihin asioihin. Mutta, miten pikkunarsistista tulee iso narsisti?

Vantaalainen Markus Lustig, 28, tutki Laurea-ammattikorkeakouluun tekemässään opinnäytetyössä, millä tavalla narsistit toimivat aikuisten hiekkalaatikolla eli töissä. Lustigin mukaan narsisteja syntyy kahden ääripään kasvatuksella.

– Jos lapsella on niin kutsuttu kylmä lapsuus eli hän ei saa lainkaan rakkautta, on vaara, että hänestä tule aikuisena narsisti.

Toinen ääripää on yhtä vaarallinen.

– Ylisuojelu ja pumpulissa kasvattaminen voi myös luoda itsekeskeisiä ja omahyväisiä aikuisia.

Nykyisin on muotia sanoa jonkun olevan narsisti. Tosiasiassa ihmisiä, joilla on narsistinen persoonallisuushäiriö, on vain noin prosentti aikuisväestöstä. Jos mukaan otetaan muut persoonallisuushäiriöt, joihin liittyy narsistisia piirteitä, luku nousee 7–15 prosenttiin.

– Narsisteja on ollut olemassa aina, eikä heidän määränsä ole välttämättä lisääntynyt, mutta keskustelu on, Lustig toteaa.

Narsisti on emotionaalisessa kehityksessään jumiutunut noin kaksivuotiaan tasolle. Toiset ihmiset ovat hänelle olemassa vain toteuttaakseen hänen halujaan. Työpaikalla narsistin ohjenuorana on ”hajota ja hallitse”.

– Narsistilla on usein oma hovi ja sitten mustalla listalla olevat henkilöt. Hän lähettää työyhteisöön ristiriitaisia viestejä.

Narsisti asettaa itsensä työpaikan sääntöjen yläpuolelle, koska kokee olevansa erityislaatuinen. Narsisti myös käyttää muita armottomasti hyväkseen. Hän ottaa mielellään kunnian hyvin tehdystä työstä, mutta ei haukkuja. Narsisti ei koskaan näe itsessään mitään vikaa, ja syyttää epäonnistumisista aina muita.

Nykyajan työkulttuurissa lievät narsistiset piirteet katsotaan jopa eduksi: usein puhutaan positiivisesta narsismista.

– Karsastan tätä termiä. Tällöin annetaan positiivinen leima asialle, jolle se ei kuulu. Mielummin puhuisin terveestä itsetunnosta, Lustig sanoo.

Silti narsistisia piirteitä löytyy lähes jokaiselta, ainakin tiukan paikan tullen. Se ei vielä tarkoita, että henkilöllä on narsistinen persoonallisuushäiriö. Jos henkilöllä on täydellinen narsistinen persoonallisuushäiriö, hän on harvoin töissä missään. He riitautuvat kaikkien kanssa.

– Narsistisilla työpaikkakiusaajilla on usein osadiagnoosi.

Jos työyhteisössä on narsistinen henkilö, on tärkeää, että koko työyhteisö sopii säännöt, joita myös narsisti pakotetaan noudattamaan.

– Sääntöjen lisäksi olisi hyvä pyrkiä siirtämään työntekijä tehtäviin, joissa hän joutuu kommunikoimaan muiden kanssa mahdollisimman vähän.

Aina tämä ei ole mahdollista, mutta silloin tärkeäksi nousevat säännöt.

– Jos narsisti tekee hyökkäyksiä, hänelle on sanottava suoraan, etten pitänyt tuosta. Narsistille on asetettava rajat, joita hän joko noudattaa tai vaihtaa työtä.

Narsistinenpersoonallisuushäiriö

Häiriö muodostuu varhaisaikuisuudessa.

Taustalla voi olla geneettinen alttius tai lapsuudessa koettu trauma, esimerkiksi väkivalta.

Häiriölle ominaista ovat suuruuskuvitelmat, ihailun tarve ja empatian vähyys.

Narsismi-diagnoosin voi tehdä vain alan asiantuntija, esimerkiksi aiheeseen perehtynyt psykoterapeutti.

Useilla ihmisillä on narsistisia piirteitä ilman että heillä on persoonallisuushäiriö.

Psykopaatti on narsistin äärimuoto.

Kommentit

"– Sääntöjen lisäksi olisi hyvä pyrkiä siirtämään työntekijä tehtäviin, joissa hän joutuu kommunikoimaan muiden kanssa mahdollisimman vähän."

?? Tuo on järkyttävä neuvo! Työpaikkakiusaaminen saa ihan uusia tuulia tuosta. >:( Nyt jo eristetään ihmisiä mitä erilaisimmista syistä.

Järkyttynyt

Sain juuri "yt-potkut" meidän narsistiselta esimieheltä. Hän on kuin suoraan juuri tuosta tekstistä! Meillä oli työpaikalla n. kuukausi sitten palaveri, jossa piti saada kertoa kaikki epäkohdat esimiehistä ja muusta mikä mätti. Palaverissa oli mukana meidän luottari, joka huomasi, että meidän esimies teki "mustaa listaa" paikalla olijoista ja varoitti häntä, että jos yksikin palaverissa olleista saa yt-potkut niin hän ottaa selvää, mikä on todellinen syy potkuille. Nyt ainakin 3 palaverissa olleista on saanut potkut ja meitä oli siellä yht. 8 duunaria ja firmassa meitä on n. 100 henkeä. Ja kaikki me potkut saaneista ollaan firman ahkerimpia ja tunnollisimpia työntekijöitä ja siksi nämä potkut tuntuvat niin väärältä ja niin pahalta. Ja tässä toteutui juuri tuo "hajoita ja hallitse". Esimies on uhkaillut muita työntekijöitä ja on sanonut, että "hänen varpailleen ei hypitä". Hän suuttuu todella helposti ja ottaa kaiken kritiikin itseensä. Esimies on rikkonut toistuvasti erilaisia lakipykäliä ja tehnyt laittomia työsopimuksia. Ja eteenpäin firmassa pääsee "nuolemalla". Hän ei kuuntele alaisiaan ja kaikki ehdotukset parannuksista tyrmätään heti.

Väärin kohdeltu

Narsistit osaavat olla halutessaan hyvinkin karismaattisia ja viehettäviä. He hakeutuvat juuri luonteensa vuoksi usein esimiestehtäviin ja pääsevätkin usein hyvin pitkälle urakehityksessään.
Osaavat olla todella kieroja ja ilkeitä esimiestehtävissään. Hovi ympärillä pitää narsistin
työpaikassaan vuosikymmeniä.
Ne ahkerat kunnolliset työntekijät, jotka eivät hoviin liity, ovat niitä työntekijöitä, jotka sinne koppiin joutuvat. Kunnes ymmärtävät viimein lähteä tai paeta muualle.

Kaikki ei ole miltä näyttää

Vantaa on kuulena sanomassa kaikki määräaikaiset työsuhteet irti , pitääkö paikkansa?
samoin vantaalla on taas lähdössä oikeuteen useampi ketjutus asia tämän vuoden puolella.

oman kylän poikia

Narsistinen persoonallisuushäiriö ja psykopatia / sosiopatia ovat hauskoja keskustelunaiheita. Ne ovat talouden pakkokasvuun perustuvan riistävän tuotantokulttuurin omaksuneen työntekijän ihanneominaisuuksia. Tulos tai ulos –ajattelu asettaa ihmiset työpaikoilla nerokkaasti vastakkain. Organisaation eettisessä huoneentaulussa todennäköisesti lukee, että toiminnassa on kysymys laadusta, välittämisestä, tms. Väärin. Kysymys on rahasta ja vallasta. Kapitalismi perustuu jatkuvaan kilpailuun taivaspaikasta. Sitä ei saavuta olematta narsisti.

Kysymme ilahduttavan harvoin, minkälainen olisi yhteiskunta ilman kyynärpäätaktikointiin ohjelmoitujen narsistien pakkovaltaa. Kysymys kytkeytyy suoraan riistokapitalismiin ja sen synnyttämään / vahvistamaan orjamoraaliin.

Viisas pitää turpansa kiinni ja seuraa johtajaa. Oli se sitten vaikka Hitler.

jouko kämäräinen
kansalaistoisinajattelija

Jouko Kämäräinen