Paikalliset

Hakunilalaiset haluavat paremman ostarin – ”Vähemmän kapakoita, lisää palveluita”

Leipomoa Hakunilan ostoskeskuksessa pyörittävä Juhani Käkönen haluaisi nähdä vanhan ostarin yhdistyvän uuteen ostoskeskukseen.

Toni Tervo

Hakunilaan on suunniteltu kohta kymmenen vuotta erilaisia uudistuksia. Niiden tarkoitus on lopulta muodostaa Hakunilan uusi keskusta lähemmäs Porttipuistoa nykyisen linja-autovarikon paikalle.

Tähän keskustaan olisi tarkoitus saada sekä uusi iso kauppakeskus että asuntoja. Suunnitelmissa on pohdittu myös Hakunilan nykyisen ostoskeskuksen kohtaloa.

– Suunnitelmia on tehty sekä nykyisen ostarin laajentamiseksi että kokonaan ostarin rakentamiseksi uudelle alueelle, johon tulisi iso kaupanyksikkö ja asuintaloja, kertoo aluearkkitehti Vesa Karisalo.

Mutta mitä uudistuksia hakunilalaiset itse haluaisivat nähdä? Vantaan Sanomat jalkautui Hakunilan ostoskeskukseen kysymään paikallisilta ehdotuksia alueen parantamiseksi.

– Tänne pitäisi saada ehdottomasti vähemmän kapakoita ja lisää palveluita. Postia kaipailen takaisin, toteaa ostarilla kävelevä Minna Iivonen.

– Ostarin voisi laittaa mielestäni kokonaan uusiksi. Tämä ei ole enää yhtään hyvännäköinen, paikalla asioiva Kaie Kaabel linjaa.

Hakunilassa ollaan lähes yhtä mieltä siitä, että vanhalle ostoskeskukselle pitää tehdä jotain. Mielipiteet jakaa kuitenkin se, pitäisikö se purkaa vai laajentaa.

– Tätä pitäisi ehdottomasti elävöittää jotenkin, mutta ei kuitenkaan ole hyvä juttu, jos kaikki siirtyy kauemmaksi Porttipuistoon, ostarilla kahvittelevat Eila Liimatainen ja Tuula Sillman pohtivat.

Ostoskeskuksessa leipomoa pyörittävä leipurimestari Juhani Käkönen ei usko, että vanhaa ostaria puretaan kokonaan.

– Nyt kun neuvola perustettiin tuohon yläkertaan, on vaikea nähdä, että tätä tästä heti purettaisiin. Ostarin sotkuinen omistajakuvio ei myöskään helpota asiaa.

– Olen kuullut suunnitelmia uudesta keskustasta ja mielestäni ne kuulostavat hyviltä. Toivon mukaan uusi keskus yhdistetään vanhaan ja sillä tavalla saadaan kehitettyä myös tätä.

Suunnitelmien toteutumiselle ei ole tällä hetkellä mitään aikataulua. Kähkösen mielestä jotain pitäisi pikkuhiljaa kuitenkin tehdä.

– Ostoskeskus näivettyy pikkuhiljaa kun palvelutkin siirtyvät pois. Potentiaalia kuitenkin olisi, sillä ihmisiä asuu paljon lähialueilla. Nyt tarvittaisiin vain joku rohkea ihminen, joka ottaisi projektin vetääkseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu