Paikalliset

Hämeenkylän koulussa satsataan liikuntaan – oppilaatkin treenaavat salilla

Oppilaat Jimi Juvonen, Maria Hintikka ja Totti Renvall käyvät liikuntatuntien lisäksi usein koulun kuntosalilla.

Johanna Erjonsalo

Hämeenkylän koulussa oppilaiden liikuntamäärät ovat kasvussa, toisin kuin monessa muussa yläkoulussa. Koulussa on viime vuosina tehty merkittäviä satsauksia liikuntaan.

– Paljon valinnaisuutta liikunnassa, kuntosalin käyttö koulupäivän aikana ja sen jälkeen, liikuntasalin käyttö ruokatunneilla, futiksen välituntisarjat, listaa koulun liikunnanopettaja Niki Andersson.

Andersson sanoo, että liikuntaan panostamisella on suuri merkitys yläkouluissa.

– Alakoululaiset on helpompi saada mukaan esimerkiksi välituntiliikuntaan, mutta yläkoulussa jakautuminen on suurempaa, sillä yläkouluun siirtyessään moni lopettaa liikuntaharrastuksen. Eivät kaikki voi olla urheilijoita, mutta liikuntaa pitäisi kaikkien harrastaa muodossa tai toisessa.

Viimeisin kouluterveyskysely paljastaa, että Hämeenkylän koulussa oppilaat liikkuvat enemmän kuin kaksi vuotta sitten. Koulun oppilaista kolmannes harrastaa hengästyttävää liikuntaa korkeintaan yhden kerran viikossa. Suurin osa siis hikoilee enemmän kuin tunnin viikossa.

Oppilaat Jimi Juvonen, Maria Hintikka ja Totti Renvall lukeutuvat niihin oppilaisiin, joita ei tarvitse erityisemmin patistella liikkumaan.

– Käyn koulun salilla 3-4 kertaa viikossa. Sen lisäksi käyn koulun ulkopuolella kamppailulajitreeneissä, listaa Renvall.

Myös Hintikka treenaa koulun salilla useamman kerran viikossa omien hiihtoharjoituksiensa päälle. Oppilaat tuumaavat yhteen ääneen, että kaksi tuntia pakollista koululiikuntaa on liian vähän, jos ei liiku vapaa-ajallaan lainkaan.

Kuntosalilla kohoaa kunnon lisäksi yhteishenki, kun opettajat ja oppilaat treenaavat samassa paikassa sulassa sovussa.

– Kuntosalilla kuulee kaikki vitsit opettajilta, paljastaa Juvonen.

Taisto liikuttaa yläkoululaisia

Hämeenkylän koulu on tänäkin vuonna mukana yläkouluille suunnatussa Taisto-kampanjassa.

Taisto School Power -kilpailun koulukohtainen karsinta suoritetaan omalla koululla. Karsintojen perusteella valitaan koulut, jotka pääsevät aluekilpailuihin.

Aluekilpailut ja finaali muodostuvat kahdesta osiosta: yksilölajeista sekä rataosuudesta.

Kilpailun radan suorittamisessa testataan oppilaan nopeutta, voimaa, kestävyyttä, ketteryyttä ja taitoa.

Aluekilpailut ja finaali televisioidaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu