Lehdet: Vantaan huostaanotto kuin painajaista

Vantaalla lapsensa huostaanoton kautta menettänyt venäläisäiti Anastasia Zavgorodnyaya syyttää suomalaisia viranomaisia muun muassa siitä, että lastensuojeluviranomaiset ovat haastatelleet lapsia ilman vanhempien lupaa.

Syyskuussa neljä hänen lastaan otettiin huostaan – nuorin lapsista oli vain neljän päivän ikäinen. Sen jälkeen äiti sai nähdä lastaan vain kerran viikossa, mutta imettämiseen ei annettu lupaa.
Äiti itse asuu vantaalaisessa vastaanottokodissa, mitta oleskelu siellä voi venyä jopa puoli vuotta.

– He puhuvat koko ajan kotiuttamisesta, mutta toistavat sen kestävän. En saa asua kaikkien lasteni kanssa yhdessä, vain vauva on kanssani, pahoittelee äiti.

– Kaikki tapahtui kuin painajaisessa. Yhtenä päivänä kaikki oli pilalla ja kaikki hyvä laitettu roskikseen, kertoo Zavgorodnyaya.

Hän ja hänen miehensä eivät ole tyytyväisiä myöskään Lastenklinikalla saamaansa palveluun. Myös yhteistyö koulun suuntaan tökki pahemman kerran.

– Tarvitsimme vakuutusyhtiötä varten koululta raportin tytön pahoinpitelystä, mutta sellaista ei suostuttu toimittamaan meille, kertoo äiti.

Hiekkaharjun koulun rehtori Jaana Koivula kertoo, että lastensuojeluilmoitusta viranomaisille ei tehty hetken mielijohteesta.

– Koulun tekemä ilmoitus on huolen ilmaus. Päätös huostaanotosta tehdään muualla kuin koulussa, muistuttaa Koivula.

Asiasta kertoivat perjantaina Iltalehti ja Ilta-Sanomat. 

Etusivulla nyt

Uusimmat:

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu