Paikalliset

Maahanmuuttajat alkavat nyt näkyä politiikassa

Demareiden eduskuntaryhmän avustaja Nasima Razmyar on uusi kaupunginvaltuutettu. Hän oli ehdolla myös viime eduskuntavaaleissa, muttei tullut tuolloin valituksi.

Päivi Tuovinen

Helsingin kaupunginvaltuustossa istuvien maahanmuuttajien määrä nousi kerta heitolla sunnuntain kuntavaaleissa. Myös Espoossa ja Vantaalla uusiksi valtuutetuiksi valittiin uussuomalaisia ehdokkaita.

Helsingissä vihreiden Zahra Abdullah saa uudessa valtuustossa rinnalleen sekä kokoomuksen Fatbardhe Hetemaj’n että demareiden Nasima Razmyarin. Kosovosta Suomeen tullut Hetemaj keräsi vaaleissa vajaat 2 200 ääntä. Afganistanilaistaustaisen Razmyarin saalis oli reilut 1 600 ääntä. Abdullah uusi valtuustopaikkansa keräämällä yli 1 400 ääntä.

Valtuustopaikkaa tavoitteli myös kokoomuksen Saido Mohamed, joka jäi varasijalle vajaan 500 äänen potilla.

Hetemaj’ta, Razmyaria ja Mohamedia yhdistää paitsi maahanmuuttajatausta myös pakolaisuus. Heidät on kaikki valittu vuoden pakolaisnaisiksi.

Maahanmuuttajataustaa on myös Helsingin valtuustoon nousseella, Salkkareistakin tutulla Jasmin Hamidilla. Vihreitä edustava Hamid on suomentataari ja syntynyt Helsingissä.

 

Valtuustopaikassa oli Helsingissä pitkään kiinni myös kokoomuksen Mukhtar Abib. Myös hän jäi kuitenkin varasijalle ääntenlaskennan edetessä. Abibin äänisaalis oli liki 750.

Varasijoille ylsivät myös keskustan Abdirahim Hussein Mohamed (343 ääntä) sekä vihreiden Husein Muhammed (483 ääntä).

 

Maahanmuuttajaehdokkailla oli nostetta myös Vantaalla ja Espoossa. Vantaalla valituksi tulivat Ranbir Sodhi (sd) 437 ääntä sekä Faysal Abdi (sd) 344 ääntä. Espoossa valtuustoon ylsi Abdirahman Ali (sd) 307 ääntä.

 

Nostetta ehdokkaille antoi maahanmuuttajille suunnattu äänestämiskampanja. Maahanmuuttajia herätteli äänestämään etenkin monikulttuurijärjestöjen yhteistyöverkosto Moniheli ry.

Maahanmuuttajataustaiset ehdokkaat saivat myös runsaasti tilaa sekä suurissa että pienemmissä medioissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu