Paikalliset

Hakkilan työmaakopeissa soi livemusa yötä päivää

Hakkilan Metallin yleismies Jyrki Hietanen kuuntelee mieluiten Suomi-poppia sekä kevyttä klassista ja pitää varsinkin latinalaistansseihin sopivasta tanssimusiikista. Veli, toimitusjohtaja Pentti Kotiaho on klassisen musiikin ja erityisesti oopperan ystävä.

Päivi Tuovinen

Rumpujen jytinä kuuluu vaimeana hakkilalaisen teollisuusalueen reunalta. Myyrmäkeläinen rumpali, joka käyttää taiteilijanimeä 9, hakkaa kannuja yksin, koska vatsatauti on kaatanut bändikaverit sairasvuoteelle.

– Käyn treenaamassa 3–5 kertaa viikossa 7–8 bändissä, paukuttaja laskee.

Hänen bändeillään on käytössä tuplatila eli kahden työmaakopin yhdistelmä.

Treenitiloja vuokraa Suomen Kotteria Oy, joka käyttää bänditilojen yhteydessä markkinointinimeä Hakkilan Metalli. Firma on varustanut työmaaparakit bändien perustarpeiden mukaan, mutta jokainen yhtye sisustaa tilansa mieleisekseen.

Sähkö soittimiin, vahvistimiin ja muihin vehkeisiin tulee pelkästään tuulivoimasta, jonka Hakkilan Metalli ostaa Haminasta.

Vuokratiloja vajaan hehtaarin tontilla on noin 40. Niissä käy soittamassa 20–30 bändiä Vantaalta, mutta myös muualta lähiseudulta, kuten Helsingistä The Shangri Blahs.

Viisimiehiseltä ”vanhaa punkia” soittavalta yhtyeeltä meni treenipaikka Oulunkylästä, ja nyt he ovat tammikuun ”evakossa” Hakkilassa ennen kuin pääsevät uuteen tilaan Pitäjänmäkeen.

Nykyisessä kokoonpanossa The Shangri Blahs on soittanut kesästä lähtien. Seuraava keikka on 23. tammikuuta Bar Loosessa.

Parakkikylä sijaitsee parin kilometrin päässä Tikkurilasta ja sen naapurissa on rivi- ja pientaloalue. Mutta asutus on sen verran kaukana, että soitto ei ihmisiä häiritse.

Sopivan syrjäisen sijainnin ansiosta treeniajoille ei tarvitse laittaa rajoituksia. Yhtyeet voivat tulla ja mennä milloin haluavat.

Kotiahon veli, työkaveri ja yhtiön yleismies Jyrki Hietanen naurahtaa, kuinka eräs kitaristi kertoi tulleensa aamuyöllä soittamaan, koska inspiraatio iski.

– Täällä saavat pojat soittaa rauhassa, hän vakuuttaa.

Äänieristys bänditilojen välillä on varmistettu siten, että parakkien väleissä on varastotiloja.

Hakkilan Metalli alkoi vuokrata tiloja nelisen vuotta sitten.

– Jotain piti keksiä, kun hiilenmyynti vain laskee, Kotiaho kertoo.

Treenitiloille on tarvetta ja yhtiö hankkii koko ajan lisää parakkeja.

– Aluksi oli jonoakin. Tällä hetkellä on vapaana ehkä 2–3 tilaa. Tuplatiloista on tiukinta, Kotiaho laskeskelee.

Hakkilan Metalli haluaisi treeniparakeille tontin myös Espoosta.

– Olemme etsineet tyhjää tonttia, mutta emme ole löytäneet, Kotiaho harmittelee.
Toinenkin harmin aihe heille ilmeni hiljattain, kun tontin poikki tehtiin Vantaan Energian uusi voimalinja.

– 2/3 osa parakeista pitää siirtää pois linjan alta kesään mennessä.

Hiiltä ja
bänditiloja

Bänditiloja vuokraava Hakkilan Metalli on Suomen Kotteria Oy:n markkinointinimi.

Hiilituotteita, kuten lämmitys- ja pajahiiltä myyvän Kotterian omistaa toimitusjohtaja Pentti Kotiahon vaimo Minna Kotiaho. Hän seuraa isäänsä Sakari Kotiahoa yhtiön omistajana.

Kotterialla on myös vuokramökkejä Kymenlaaksossa.

Bänditiloihin keskittynyt Hakkilan Metalli perustettiin, kun Kotterian vuokraamiin tyhjiin parakkeihin muutti vuokralaiseksi ensimmäinen bändi hieman yli neljä vuotta sitten.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu