Paikalliset

Uusi kotimainen lentoyhtiö tulee Vantaalta

YRITTÄMINEN Snowbird Airlines lentää aluksi Malagaan, Lontooseen ja Enontekiölle.

Marja Aalto ja Seppo Rissanen perustivat Snowbird Airlinesin, jonka kotipaikka on Vantaa.

Sauvo Jylhä

Marja Aallon perustama ja johtama suomalainen lentoyhtiö Snowbird Airlines lentää ensimmäisen lentonsa elokuussa. Tammikuussa 2013 perustetulla yhtiöllä on Helsinki–Vantaan lentokentällä toimisto, jonne on palkattu viisi työntekijää ja toukokuussa on tulossa kaksi lisää.

Ensimmäiset lennot ovat Marja Aallon mukaan yksittäisiä tilauslentoja, mutta syksyllä on tarkoitus aloittaa säännöllisempi lentoliikenne ensin Helsingin ja Malagan välillä, myöhemmin mahdollisesti myös Sevillaan.

Lentoyhtiö on lisäksi tehnyt Enontekiön kunnan kanssa sopimuksen, jonka mukaan Snowbird Airlines lentää ensi talvena Lontoosta ja Helsingistä Enontekiölle kahdesti viikossa.

– Se on meille valtavan tärkeä sopimus. Uskomme, että sillä reitillä on iso potentiaali. Lentoliikenne Enontekiölle pohjautuu matkatoimistoihin ja niiden asiakkaisiin.

Aluksi lennämme toisten lentoyhtiöiden koneilla ja niiden väreissä.”

Lentojalennetään ainakin aluksi vuokrakalustolla. Koneet ovat pääasiassa Airbus A 320 -mallisia, 160–180 matkustajaa vetäviä lentokoneita. Yhtiö neuvottelee koko ajan myös omien leasing-koneiden hankinnasta.

– Aluksi lennämme toisten lentoyhtiöiden koneilla ja niiden väreissä. On tärkeää, että saamme toiminnan käyntiin. Omat värit koneisiin saamme toivottavasti jo syksyn aikana.

Yhtiö aikoo rakentaa palvelunsa kotimaisen henkilökunnan varaan alusta alkaen. Aallon mukaan oman matkustamohenkilökunnan käytöstä neuvotellaan parhaillaan sopimuskumppaneiden kanssa. Työpaikkailmoituksiin yhtiö sai valtavasti vastauksia.

– On hienoa, että uuden lentoyhtiön toiminta kiinnostaa näin paljon. Emme ole vielä ehtineet käydä läpi kaikkia hakemuksia. Aloitus on kevyt, mutta etenemme vaiheittain ja tavoitteena on noin 30 henkilön palkkaaminen.

Marja Aaltoperusti Snowbird Airlinesin yhdessä tuusulalaisen Harri Tikkusen ja vantaalaisen Seppo Rissasen kanssa. He kaikki ovat olleet aiemmin töissä Air Finlandilla ja Finnairilla.

Tikkunen siirtyi viime syksynä sivuun yhtiön toiminnasta, kun hän otti vastaan sopimuslentäjän paikan Saksasta.

Toimitusjohtaja Aalto on viime kuukausina viettänyt enemmän aikaa matkoilla – lentokoneissa, lentokentillä, messuilla ja neuvotteluissa – kuin kotonaan.

Viime viikolla hän oli Tanskassa perustamassa lentoyhtiölle varausjärjestelmää ja edessä on vielä kiireisiä päiviä markkinointi- ja myyntineuvotteluissa Espanjassa.

– Olen enemmän koti-ihminen, eikä reissutyö oikein sovi minulle. Onneksi jossain vaiheessa pääsee kotiinkin, mutta nyt neuvotteluja on pakko käydä. Tulevaisuudessa on paljonkin mielenkiintoista näkyvissä ja tavoitteenamme on olla merkittävä toimija Suomen markkinoilla, hän tähdentää.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu