Paikallisurheilu

Vesikot juhli uiden Hakunilassa

Vantaan Vesikot loi Hakunilan uimahalliin väliaikaisen katsomon juhlauintiaan varten.

Vantaan Vesikot

Vantaan Vesikoiden 40-vuotisjuhlauinnit voitiin pitää suunnitellusti Hakunilassa. Hallissa oli päässyt vettä kellaritiloihin, mutta halli pystyttiin avaamaan kilpailuja varten kuivatuksen jälkeen.

Kilpailuihin osallistui uimareita 31 seurasta. Startteja kertyi kahden päivän aikana yhteensä yli tuhat.

Kisat järjestäneellä seuralla on kilpauimareita harjoitusryhmissään tällä hetkellä 55. Seuran varapuheenjohtaja Heikki Laakkonen toteaakin, että aika iso joukko palkintopallille nousseista oli heidän seuransa edustajia.

Laakkonen pohtii, että Vesikot taitaa olla Vantaan johtava kilpauintiseura. Seuralla on paljon uimareita ja sitä kautta runsaasti startteja. Menestystäkin on tullut. Kaikkiaan Vantaalla on neljä kilpauintia tarjoavaa seuraa.

Laakkonen muistuttaa, ettei seura ole vain kilpauimareille.

– Meillä on toimintaa vauvasta vaariin. Tarjoamme vauva- ja perheuintia, vesirallia, uima- ja tekniikkakoulua sekä kilpauintia. Seuramme toimii pääosin Hakunilan, Tikkurilan ja Korson uimahalleissa, Myyrmäessä ja Martinlaaksossa vähemmän.

Pitkään aikaan ennen juhlauinteja, seura ei ollut järjestänyt kilpailuja Hakunilassa. Kisoja varten rakennettiin väliaikainen katsomo, jotta uinteja oli mukava seurata.

– Uimarit ja heidän taustajoukkonsa olivat tyytyväisiä uusittuun halliin, tietää Laakkonen.

Seuraavan kerran Vesikot järjestää kilpailut Hakunilassa syyskuussa.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu