Paikalliset

Palvelutalon vanhukset hoivaavat robottihyljettä Vantaalla

Koivukylän vanhustenkeskukseen on hankittu erikoinen Paro-hyljerobotti.

Se on pehmoinen hyljerobotti, joka reagoi ihmisen kosketukseen, ääneen ja valoon. Robotti voi toimia elävän eläimen korvikkeena. Paro antaa vanhuksille hoivaa sekä mahdollisuuden hoivata.

Koivukylän vanhustenkeskuksen hyljerobotti on vielä vailla omaa nimeä. Keskus on järjestänyt nimikilpailun, jonka tulokset julkistetaan nimiäisissä tammikuun lopussa.

Vantaan kaupunki kokeilee Paro-hyljerobottia eri yksiköissään. Ammattikorkeakoulun kanssa tehdään tutkimus siitä, millaisia konkreettisia hyötyjä hyljerobotti voi saada aikaan palvelutalon asukkaissa. Koivukylän palvelutalon kaksi hoitajaa on käynyt Paron sertifiointikurssin, sillä hyljerobotti kaipaa asiantuntevaa hoitoa.

Japanissa kehitettyä terapeuttista Paro-hyljerobottia käytetään muualla Euroopassa lähinnä muistisairaiden hoidossa. Parossa on kaksi sisäänrakennettua tietokonetta ja tunnistimia, joiden avulla se reagoi kosketukseen. Se tunnistaa myös nimensä, ääntelee samalla tavoin kuin hylkeenpoikanen, ja on aktiivinen päivällä ja nukkuu öisin.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu