Paikalliset

Heurekan karmean ihanat kasaritakit matonkuteiksi

Vasemmalla Heurekan uusi takki, oikealla riemunkirjava, vuodesta 1989 käytössä ollut takkimalli.

Heureka

Tiedekeskus Heurekan henkilökunnan yllä tiedekeskuksen avaamisesta eli vuodesta 1989 alkaen nähdyt Heureka-takit on vihdoin vaihdettu uusiin.

Kasarihenkisen ja monenkirjavan takin korvaa uusi siniharmaasävyinen takki, jossa on myös punaista raitaa.

Uutuustakin painokuosi yhdistää Heurekan tunnuskuutioista rakentuvan tasopinnan monimutkaiseen kytkentäkaavioon.

 

Japanilaiset turistit ovat yrittäneet ostaa takkeja.”

 

– Vanhat takit oli suunnitellut Marimekolla työskennellyt vaatesuunnittelija Marjatta Nissinen. Japanilaiset turistit ovat yrittäneet ostaa takkeja henkilökunnalta, koska he ovat tienneet tämän Marimekko-yhteyden, Heurekan viestintäjohtaja Heli Ainoa paljastaa.

Heurekan työntekijät saavat vanhat takit omakseen.

– Joku aikoo käyttää sitä siivoustakkina, joku laittaa kaappiin talteen.

Heurekalaiset voivat antaa takkinsa myös keräykseen. Kerätyt takit toimitetaan kehitysvammaisten laitokseen, jossa niistä voidaan leikata matonkuteita.

– Osa takeista on niin huonossa kunnossa, ettei niistä oikein muuhun ole, Ainoa ilmoittaa.

 

Joku aikoo käyttää sitä siivoustakkina.”

 

Uuteen takkimalliin siirtymistä vauhditti se, että kankaanpainokone, jolla Heurekan takeissa käytetyn kankaan kuosi painettiin, poistettiin käytöstä.

Kankaan värikkäällä kuosilla tavoiteltiin näkyvyyttä, lähestyttävyyttä ja tieteellisyyttä. Näitä ilmensivät laboratoriotakkiin painetut matematiikkaan, fysiikkaan ja historiaan liittyvät symbolit.

– Vanhoista takeista tehtiin aina iso tilaus kerrallaan. Niitä on kulunut valtavasti, henkilökuntaa Heurekassa on kaikki vapaaehtoiset mukaan lukien noin 150, Ainoa sanoo.

Uuden takin on luonut Heurekan graafinen pääsuunnittelija Joonas Juutilainen yhdessä takkien valmistajaksi valitun E. Laihon mallimestari Tuula Merosen ja markkinointipäällikkö Jaana Nurmisen kanssa.

Työasun lisäksi Heurekassa on uudistettu myös aula- ja wc-tilat sekä Heureka Shop. Seuraavaksi uuden ilmeen saavat Heurekan verkkosivut.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu