Minne mennä

Jussina löytää puuhaa myös Helsingistä

Pihlajasaaren ravintolan terassilla pidetään grilliä kuumana yömyöhään asti.

Marketta Karjalainen

Helsinki ei autioidu juhannukseksi, vaan kaupunkijuhannusta pääkaupungissa viettävät myös esimerkiksi ulkomaalaiset turistit ja risteilyvieraat.

Helsingin matkailun Visithelsinki.fi-verkkosivuilta saa runsaasti vinkkejä keskikesän juhlan viettoon pääkaupungissa. Sivuston juhannusmuistiosta voi tarkistaa kohteiden aukiolotiedot ja etsiä omat suosikkinsa.

Juhannuksen vietto alkaa Seurasaaressa juhannusaattona kello 16. Keskikesän juhlaa vietetään kello yhteen asti. Seurasaaren juhannusvalkeita on järjestetty jo 60 vuoden ajan ja tänä vuonna juhlitaan nostalgisissa merkeissä huomioiden erityisesti tapahtuman nuorimmat kävijät. Lapsille on muun muassa juhannussalon koristelua, juhannusrunojen tekoa lorutustyöpajassa sekä nukketeatteria. Saaressa esiintyy myös lastenmusiikkiorkesteri Ammuu.

Kokkojen lisäksi Seurasaaressa on ohjelmaa suomalaisista kansantansseista ja musiikkiesityksistä juhannussalon nostoon ja hevosajeluihin. Näyttävän, juhlavuoden kunniaksi uudenlaisena toteutettavan pääkokon sytyttää juhannushääpari Kyrösjärven kymmenhankaisesta kirkkoveneestä käsin. Illan päätteeksi pyörähdellään pelimannimusiikin tahdissa.

Liput Seurasaaren juhannusvalkeille maksavat 20 euroa. Alle 15-vuotiaat pääsevät saareen maksutta. Seurasaareen pääsee parhaiten bussilla 24, joka kulkee juhannusaattona tihennetyin vuoroin keskustasta Seurasaareen.

Juhannuskokkoja pääsee ihailemaan mereltä katsoen, jos lähtee Kauppatorilta liikennöivien risteilyalusten matkaan. Osa illallisristeilyistä on kokkoristeilyjä, joiden aikana seilataan muun muassa Seurasaaren ja Sipoon Kaunissaaren kokkoja katsomaan.

Pihlajasaaren juhannuskokko sytytetään aattoiltana kello 21. Ravintola Pihlajasaaren meriterassilla voi nauttia ruokaa ja juomaa tanssimusiikin tahtiin. Ravintolan keittiö on juhannusaattona auki kello 18 asti, minkä jälkeen grilli on kuumana ravintolan meriterassilla kello 23 asti. Ravintola on auki kello 1.30 saakka ja yhteysvene kuljettaa takaisin mantereelle aina kello 1.45 asti. Juhannuspäivänä saaren ravintola on auki normaalisti kello 11–20.30.

Pihlajasaareen pääsee Merisatamanrannasta ja Ruoholahdesta, edestakainen matka vuoroaluksella maksaa 3,50–6 euroa.

Juhannusta tanssitaan We Love Helsingin jo perinteeksi muodostuneissa Juhannustansseissa, joihin pääsee tänäkin vuonna osallistumaan kolmena iltana. Keskikesää juhlitaan kotimaisen iskelmän ja klassikoiden voimin torstaista lauantaihin 19.–21. kesäkuuta Ravintola Kuudennessa Linjassa ja Kaikussa.

Linnanmäen estradilla järjestetään tanssit juhannusaattona kello 19–21. Juhannuskansaa viihdyttää viikonlopun aikana myös Klovni Sebastian.

Juhannusta voi viettää myös illastamalla 50 metrin korkeudessa, kun yli 40 maassa kiertänyt Dinner in the Sky -tapahtuma palaa kaupunkiin. Nosturilla taivaalle nouseva illallispöytä on Lasipalatsinaukiolla 17.–22. kesäkuuta.

Kallion perinteikkäät korttelisaunat palvelevat juhannuksenakin: Arlan sauna on normaalisti avoinna ja palvelee kello 14–20 myös juhannuksena. Kotiharjun puulämmitteinen korttelisauna pitää kiukaat kuumina juhannusaattona kello 12–16/17 ja Hermannin Sauna Hermanni palvelee kello 10–15/16.

Vinkkejä ja esitteitä juhannuksenviettoa varten voi hakea matkailuneuvontapisteistä, pääpiste (Pohjoisesplanadi 19) on avoinna juhannusaattona ja -päivänä kello 9–18. Myös Helsinki Help -turistineuvojat kiertelevät kaupungin kaduilla ja palvelevat Kauppatorin Infokontissa juhannuksen aikana.

www.visithelsinki.fi/juuri-nyt/tapahtumia/juhannus-helsingissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Kahvipannu haudataan Seurasaareen29.5.2014 08.00
Tässä on Alkon juhannushitti – myynti kasvaa 178 prosenttia16.6.2014 06.30
Juhannus tulee – vertasi tarvitaan12.6.2014 07.10

Etusivulla nyt

Uusimmat: Minne mennä

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu