Ruoka

Hävikki herkuksi: savukalatahna

Savukalatahna sopii uuniperunoiden täytteeksi tai leivän päälle.

Silja Tenhunen

Savukala on ihana kesäherkku, jota nauttii mieluusti vaikka aamusta iltaan joka aterialla. Jos sitä on kerralla valmistunut suuri määrä, voi välillä kokeilla herkun jalostamista uuteen muotoon. Savukalasta syntyy vaikkapa uuniperunan tai letun täyte yksinkertaisimmillaan vain majoneesiin, kermaviiliin tai tuorejuustoon sekoittamalla, mutta mukaan voi lisätä maun mukaan muitakin aineksia. Pieniksi kuutioidut perunatkin sopivat täytteen sekaan, ja sipuli ja sitruunamehu tuovat makuun terää.

Jos tahnasta haluaa levitemäisen, voi majoneesin, kermaviilin tai tuorejuuston osuutta lisätä. Silloin tahna sopii myös kolmioleipien tai voileipäkakun väliin.

Savukalatahna

200 g savukalaa tms. kypsää kalaa
pari pientä keitettyä perunaa
1 pieni kesäsipuli varsineen
2 tl pieniä kapriksia
1 tl sitruunamehua
1 dl majoneesia, kermaviiliä tai tuorejuustoa
maun mukaan mustapippuria ja tuoretta tilliä

Poista kalasta nahka, hienonna se ja poista mahdolliset ruodot. Silppua kasvikset mahdollisimman pieniksi paloiksi. Yhdistä kaikki ainekset ja sekoita tasaiseksi massaksi. Anna maustua viileässä parin tunnin ajan ja tarkista maku; lisää tarvittaessa hiukan suolaa. Tarjoa lettujen täytteenä, voileivän päällä tai uuniperunan täytteenä.

teksti: Elina Teerijoki

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Hävikki herkuksi: ruokaisa salaatti7.6.2014 08.31
Hävikki herkuksi: nokkosletut4.6.2014 05.00
Hävikki herkuksi: juustokakku21.5.2014 09.00
Hävikki herkuksi: tomaattikastike13.5.2014 08.00
Uudessa ruokasarjassa vähennetään ruokahävikkiä10.5.2014 06.35

Etusivulla nyt

Uusimmat: Ruoka

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu