Paikalliset

Kriisiajan vilja- ja öljyvarastot pienevät – HS: Valtio saa 300 miljoonan myyntitulot

Valtio myy puolet leipäviljavarastostaan seuraavan kahden vuoden aikana.

Anneli Tuominen-Halomo

Valtio purkaa seuraavan kahden vuoden aikana polttoöljyn ja leipäviljan varmuusvarastoja, kertoo Helsingin Sanomat. Lehden mukaan varmuusvarastojen purkaminen liittyy valtioneuvoston päätökseen huoltovarmuuden tavoitteista.

Varmuusvarastojen tasoa on puntaroitu valtiolla jo pitkään. Vuosi sitten Maaseudun Tulevaisuus kertoi, että varastoihin kaavaillaan leikkauksia. Tuolloin Huoltovarmuuskeskuksesta ei haluttu kommentoida suunnitelmien yksityiskohtia.

Nyt varastoitavan leipäviljan määrää vähennetään vuodeksi riittävistä varastoista niin, että jäljelle jää puolen vuoden kulutusta vastaava määrä.

– Varastossa olevan polttoöljyn määrää voidaan vähentää kolmen kuukauden keskimääräistä kulutusta vastaava määrä, kertoo tuoteryhmäpäällikkö Tapio Pelkonen Huoltovarmuuskeskuksesta.

Varmuusvarastojen purkamisesta odotetaan kertyvän 300-350 miljoonan euron tulot. Tämä tarkoittaa noin 200 000 tonnin leipäviljan myymistä. Ylimääräinen öljy ja vilja myydään markkinoille pikkuhiljaa. Viljan myyntiä ei ole vielä aloitettu.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu