Paikalliset

Synkkä tunneli sai värikylvyn Myyrmäessä – katso kuvat

TAIDE Vaskivuoren lukion opiskelijat loihtivat alikulkutunneliin musiikkiaiheisia maalauksia ja tekstejä.

Sami Klemetti maalaa punaista hevihirviötä. Hän sai innoituksen taideteokseensa jenkkibändi Suicide Silencen biisistä You only live once.

Tuomas Massinen

Sami Klemetti sutii alikulkutunnelin seinään maalia Myyrmäessä. Hän on loihtinut sinisen värikerroksen päälle punaisen hirviön, nuotin ja Live Life Hard -tekstin.

– Se on sitaatti jenkkibändi Suicide Silencen hevibiisistä You only live once . Tämä on iloinen kuva, johon saa käyttää värejä. Hirviön alle tulevat vielä koskettimet, myyrmäkeläinen Klemetti kertoo.

Joukko Vaskivuoren lukion opiskelijoita ja muita nuoria katutaiteen ystäviä on kokoontunut Virtapolun alikulkutunneliin taiteilemaan suunnittelemiaan maalauksia ja tekstejä. Näitä inspiroivat nuorten omat suosikkibiisit.

Maalaustyö on osa Street Art Vantaa -hanketta, jossa vantaalaislukiolaisille tarjotaan mahdollisuus tehdä omasta lähiympäristöstään kauniimpi taiteen keinoin.

– Tämä on ryhmätyö, jolla elävöitetään asuinympäristöä ja aktivoidaan nuoria ruohonjuuritason toimintaan, selvittää luomuksen yhtenäisyydestä huolehtiva ”art director”, graafinen suunnittelija Jesse Pasanen.

Pasanen ja ohjaaja Jenni Väisänen pyörittävät työpajaa freelancer-pohjalta ja opettavat siinä nuorille maalaustekniikkaa ja graafista suunnittelua. Nyt ollaan viisi viikkoa jatkuneen hankkeen viimeisellä rastilla, Vaskivuoren lukion läheisessä alikulkutunnelissa.

Ilmassa tuoksuu tuore maali, ja ennen niin ankea tunneli alkaa jo näyttää valoisalta ulkoilmagallerialta.

– Kuin värikylpyyn menisi, Pasanen kuvailee.

Pasasen mukaan katutaide on uusi nouseva ilmaisun muoto, joka innostaa yhä useampia. Aiemmissa hankkeen työpajoissa taiteillut tunnelimaalaukset ovat saaneet lähes yksinomaan myönteistä palautetta.

– Korsossa mummo pidätteli liikuttuneena itkuaan, kun hänestä teimme tunnelista niin hienon, Pasanen kertoo.

Väriä tunneleihin

Vuonna 2013 syntynyt Street Art Vantaa on hanke, jonka tarkoituksena on aktivoida nuoria ja yhteisöä ympäristönsä kehittämiseen, tukea yritteliäisyyttä ja luoda yhdessä tekemisen ilmapiiriä.

Freelancer-pohjalta toimivat työpajavetäjät Jesse Pasanen ja Jenni Väisänen ovat kiertäneet viisi lukiota, joissa nuoret ovat voineet hakea nelipäiväisiin työpajoihin. Vetäjien opastuksella nuoret ovat tehneet seinämaalauksiaan alikulkutunneleihin.

Street Art Vantaan väki on aktiivisesti mukana Myyrmäki-liikkeessä. Yksi liikkeen tavoitteista on lisätä katutaidetta Myyrmäkeen.

Työpajat on toteutettu Martinlaakson, Sotungin, Tikkurilan, Lumon ja Vaskivuoren lukioiden kanssa. Kiertuetta ovat rahoittaneet Taiteen edistämiskeskus ja Myyrmäen aluetoimikunta. Pääyhteistyökumppani Tikkurila Oyj on tarjonnut maalit ja tarvikkeet yhteisöllisen sosiaalisen vastuun ohjelmansa Kestävä kauneus myötä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu