Paikalliset

Kymmenet autoilijat saivat sakot Kuusijärvellä – Näin pysäköit oikein

Tiistai-iltapäivällä Kuusijärvellä käynyt pysäköinninvalvoja ripusti väärin pysäköityjen ajoneuvojen tuulilaseihin sakkolappuja.

Ville Heinonen


Lahdentien varrelle pysäköityjä ajoneuvoja sakotettiin maanantaina rankalla kädellä, vaikka Kuusijärven alueen ulkoilijoille ja uimareille tarkoitettu parkkipaikka oli tupaten täynnä.

Cafe Kuusijärven työntekijä Tarja Niemi arvelee, että ulkoilualueen pysäköintialueella on tilaa noin kahdellesadalle autolle.

– Kuusijärvellä käy ainakin puolitoistatuhatta ihmistä päivittäin – riittääköhän sekään. Näin kauniina päivinä parkkipaikka täyttyy ihan samantien, hän kertoi auringon porottaessa puoliltapäivin.

– Pelkästään ruokailijoita on jo pari-kolmesataa, minkä lisäksi meillä käyvät kahvittelijat ja jäätelön hakijat. Ja tietysti on sellaisia alueen käyttäjiä, jotka eivät asioi meillä, hän laskeskelee.

Maanantain aikana Kuusijärven alueella kirjoitettiin lähes 50 sakkolappua.”

Tarkastajien esimies Ari Piipponen Vantaan kaupungin pysäköinninvalvonnasta puolustaa alueen sakotuskäytäntöä.

Hän myöntää, että alueella on liian vähän autopaikkoja tarpeeseen nähden, mutta muistuttaa, etteivät pysäköinninvalvojat voi katsoa virheellisesti jätettyjä autoja läpi sormien.

– Se olisi virkavirhe, jos pysäköinninvalvoja tekisi näin. Kyse kun on lakiin kirjatuista asioista.

Piipposen mukaan maanantain aikana Kuusijärven alueella kirjoitettiin lähes 50 sakkolappua.

– Ja sekin oli vain yhden käynnin ajalta. Luku olisi varmasti yli 70, jos käyntejä olisi useampia, arvioi Piipponen ja painottaa, että valvojat pyrkivät vierailemaan alueella päivittäin.

Tiukka linja johtuu turvallisuudesta. Piipponen kuvailee Lahdentien vartta aidoksi vaaranpaikaksi, josta kaupunki on huolissaan. Ulkoilualueen parkkipaikalta Lahdentielle kääntyvien kuljettajien täytyy hänen mukaansa ajaa pitkälle tien puolelle, ennen kuin he pystyvät näkemään, tuleeko liikennettä oikealta tai vasemmalta.

– Nopeusrajoitus on 60 kilometriä tunnissa, mutta harva sitä noudattaa. Liikennemerkkimääräyksiä on täsmennetty viime kesältä, hän lisää.

– Lisäksi pelastusteiden tukkiminen huolestuttaa. Pahimmillaan se tarkoittaa sitä, ettei ambulanssi pääse ajamaan paikalle, jos jotain sattuu.

Ratkaisuksi tilanteeseen hän ehdottaa bussilla kulkemista.

– Pysäkki on ihan siinä vieressä.

Näin pysäköit Kuusijärvellä


Lahdentieltä Kuusijärventielle käännyttäessä on liikennemerkki, joka kertoo pysäköintikieltoalueelle saapumisesta.

Alueen sisällä on erillinen, kahdeksan tunnin kiekkoalueen osoittava liikennemerkki, jolla edellistä kieltoa lievennetään. Pysäköinti on sallittua vain tällä parkkialueella Kuusijärventiellä.

Maastopysäköinti Kuusijärventiellä on kielletty. Jos siis autosi renkaiden alla on asvaltin sijasta multaa tai hiekkaa, olet sakkopaikalla.

Jalkakäytävällekään ei saa autoaan jättää.

Lahdentiellä pysäköiminen on sallittu pientareelle, eli yhtäjaksoisen valkoisen viivanoikealla puolella – kunhan siitä ei muutoin ole vaaraa liikenteelle.

Lahdentiellä pysäköiminen sen sijaan on kiellettyä niin sanotuilla levikkeille, jotka on merkitty katkoviivalla.

Syy tähän on se, että pysäköinti on kielletty taajaman ulkopuolella ajoradalla, jos tie on liikennemerkein osoitettu etuajo-oikeutetuksi, kuten Lahdentie on.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Kuusijärvestä puuhataan matkailuvalttia4.4.2014 10.34
Vantaa lunasti kaksi vuokrasavusaunaa Kuusijärveltä6.6.2014 06.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu