Paikallisurheilu

Jouki Tikkanen voitti nauhan finaalin Saksassa

Rekolan Raikkaan Jouki Tikkanen sai nauhaohjelman toiminaan.

Barny Thierolf

Rekolassa asuvalla Jouki Tikkasella oli hyvä kilpailu Schmidenissä Saksassa.

Vantaalainen ylsi lähes puhtaaseen neliotteluun, joka palkittiin hopeamitalilla pistein 62,366. Lisäksi hän oli paras nauhan finaalissa.

Neliottelun voitti hieman yli pisteen erolla isäntämaan olympiaurheilija Jana Berezko-Marggrander (63,732). Kolmas oli Yhdysvaltain Jasmin Kerber (61,800), neljäs viime vuoden juniorien EM-pronssimitalisti, Ukrainan Anastasiia Mulmina (61,000) ennen Suomen kakkosedustaja Ekaterina Volkovaa (59,833). Kolmas suomalainen, Iina Linna (54,765), sijoittui kisassa kymmenenneksi.

Tikkanen voimisteli vahvat ja ehjät suoritukset pallolla (15,867) ja keiloilla (15,800). Nauhaohjelmassa hän erehtyi uudessa vaikeassa mastery-vierityksessä, mutta pisteet olivat kuitenkin kohtalaiset 14,966.

Vanne (15,733) kulki hyvin, mutta riskeissä tuli helpotuksia lyhyiksi jääneiden heittojen takia. Tikkanen pääsi kaikilla välineillä finaaliin, johon valittiin välinekohtaisesti kuusi parasta voimistelijaa. Maakiintiön vuoksi muita suomalaisia ei nähty finaalissa. 4-otteluun osallistui 14 voimistelijaa.

Finaalissa Tikkanen voitti nauhan. Muut kultamitalit menivät kotiyleisön iloksi Berezko-Marggranderille.

Vantaalaisen suoritus nauhalla oli varma ja vaikeusosat paremmat kuin neliottelussa, ja pisteet nousivat huomattavasti finaalissa. 15,983 oli Berezko-Marggranderille liikaa, ja Tikkanen palkittiin voittopokaalilla.

Tikkasen mitalisaalista täydensivät ennätyspistein 16,267 palkitun keilaohjelman hopea ja vanteen (15,650) pronssi. Pallo-ohjelma (12,900) ei sujunut suunnitelmien mukaan, kun väline karkasi heti ensimmäisessä liikkeessä, ja ohjelman loppuun tuli vielä toinen iso tiputus.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu