Paikalliset

Harvinainen kirkon purku on aloitettu Kaivokselassa – katso kuvat

Kaivokselan kirkossa on vielä osa seinistä pystyssä, mutta kaivinkone kaataa niitä parhaillaan.

Emmakaisa Jokiniemi

Kaivokselan kirkkoa on alettu purkaa. Lokakuussa 2006 tuhopoltettu kirkko puretaan elokuun loppuun mennessä.

Kirkkohallituksen mukaan kirkkojen purkaminen on harvinaista Suomessa. Työ on harvinainen myös purkufirmalle, mutta ei siitä huolimatta juuri eroa muista töistä.

– Tämä eroaa muista työmaista siinä, että risti kirkon seinältä on otettu talteen ja lopuksi tehtävässä maisemoinnissa on haluttu jättää näkyviin kirkon perustukset. Tämä toteutetaan erivärisellä soralla, joka merkkaa kirkon pohjapiirroksen tontille, kertoo vastaava työnjohtaja Matti Purho Purkupiha Oy:stä.

Kirkon sisätilojen purku aloitettiin heinäkuun alussa, nyt meneillään on näkyvämpi seinien massapurku. Kirkosta on jäljellä enää lähinnä sivurakennukset ja osa kirkkosalin seiniä, kun kaivinkone tekee töitä entisessä kirkkosalissa.

Kaivokselan kirkon purkamisen valitusprosessi kesti kuusi vuotta. Purkulupa saatiin vasta talvella 2014.

– Tulipalo teki tehtävänsä, kirkossa ei ollut mitään korjattavaa. Vielä ei ole tiedossa, mitä seurakunnan omistuksessa olevalle tontille rakennetaan. Rakentaminen vaatii joka tapauksessa asemakaavan muutoksen, kertoo Vantaan seurakuntien tekninen isännöitsijä Kari Korkeamäki .

Nyt 6 000 neliömetrin suuruiselle tontille jää pystyyn kirkon betoninen kellotapuli. Kun kirkko on purettu, järjestetään paikalla hartaus.

– Tarkoitus on järjestää hartaustilaisuus, jolloin seurakuntalaiset voivat vielä jättää hyvästit kirkolle. Ajankohta ei ole vielä tiedossa, mutta selviää purkamisen edetessä, kertoo Vantaankosken kirkkoherra Hannu Pöntinen .

Mitä Kaivokselan kirkon paikalle pitäisi tulla?

Jotain muuta
48% (10 ääntä)
Uusi kirkko
33% (7 ääntä)
Asuntoja
19% (4 ääntä)
Ääniä yhteensä: 21

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu