Paikalliset

Korsossa kuvataan katukorisleffaa

Mikko Neuvonen ja Niko Vakkuri ovat toisilleen tuttuja, sillä he ovat näytelleet yhdessä muun muassa Veljet-sarjassa ja syksyllä ensi-iltaan tulevassa Leijonasydämessä. Korso-leffan ohjaa Akseli Tuomivaara.

Armi Suojanen

Isot valospotit suuntautuvat pian Korsoon ja klaffi kalahtaa. Ensi viikolla alkavat työnimellä Korso – 6220 kilometriä New Yorkista -elokuvan kuvaukset ja heti toisena kuvauspäivänä leffantekijät tulevat Korsoon.

Ennen kuvauksia on treenattu kohtauksia studiossa Helsingin Kalasatamassa, jonne on rakennettu päähenkilön, korsolaisen Markuksen (Mikko Neuvonen) koti.

– Ulkokuvauksia tehdään Korsossa muun muassa juna-asemalla ja lähistöllä, kertoo elokuvan ohjaaja, helsinkiläinen Akseli Tuomivaara.

Elokuva on hänelle ensimmäinen pitkä elokuva ja lopputyö Aalto-yliopiston elokuva- ja lavastustaiteen laitokselle.

 

En ole koskaan pelannut koripalloa vapaaehtoisesti.”

 

Korsoa pannaan purkkiin myös Lumossa ja yhdessä lähiön monista ravintoloista.

– Yksi kolmasosa elokuvasta kuvataan Korsossa.

Kirsikka Saaren ja Jenni Toivoniemen käsikirjoittama elokuva kertoo tarinan parikymppisestä Markuksesta, joka haaveilee katukoriksen tähteydestä New Yorkissa.

Jos on Markuksella paljon töitä unelman toteuttamisessa, on myös Neuvosen, 22, raadettava oppiakseen pelaamaan koripalloa.

– En ole koskaan pelannut koripalloa vapaaehtoisesti, hän tunnustaa.

– Mutta olen pelannut footbagia ja siitä tiedän, millainen suhde palloon pitää olla. Pallo on käden jatke.

Neuvosta on puolentoista vuoden aikana valmentanut muun muassa Chauncey McBride.

Ohjaaja Tuomivaara vakuuttui Neuvosen uskottavuudesta koripallon pelaajana, kun he kävivät koekuvausten aikana ”pompottelemassa palloa” Korsossa.

Keravalaislähtöinen Neuvonen ei ollut Korsossa ensimmäistä kertaa: hän on käynyt peruskoulun Vantaan seudun steinerkoulussa ja lukion Lumossa. Nykyisin hän asuu Helsingissä.

Markuksella on kaksi parasta kaveria, joita esittävät Iiro Panula ja Niko Vakkuri. Vakkuri, 24, on itsekin vantaalainen. Hän asuu Tikkurilassa, mutta sanoo olevansa Hakunilan poikia.

– Kävin ala-asteen Hevoshaan koulussa ja yläasteen Sotungissa.

Käsikirjoittajat Kirsikka Saari ja Jenni Toivoniemi aloittivat Korso-elokuvan kirjoittamisen seitsemän vuotta sitten. Aluksi ohjaajaksi tuli Aleksi Salmenperä (Miehen työ, Paha perhe), mutta rahoituksen viivästyminen vaihtoi ohjaajaksi muun muassa musiikkivideoita ohjanneen Akseli Tuomivaaran. Työnimellä Korso – 6220 kilometriä New Yorkista tehtävä elokuva on saanut Elokuvasäätiöltä 400 000 euron tuen. Kuvaukset alkavat 8.4. Elokuvan tuottaa Tuffi Films ja sen ensi-ilta on vuoden päästä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu