Makumaailma

Vappu Pimiä ryhtyy kokkaamaan

MTV

Tv- ja radiojulkkis, juontaja Vappu Pimiä on saanut oman kokkausohjelman. Intohimoinen kotikokki johdattaa tv-katsojat oman lempiaiheensa, hyvän ruuan pariin. Pimiän emännöimä ruokaohjelma jakaantuu herkullisiin teemoihin syksyn ruokasesongin mukaan. Vapun apuna keittiössä ja ruokavieraina nähdään joukko tuttuja kasvoja ja Vapun läheisiä.

Vappu Pimiä päästää tänä syksynä tv-katsojat kurkistamaan omaan valtakuntaansa, rakkaan kakkoskodin keittiöön, jossa hän valmistaa lempiresepteistään herkullista ja mutkatonta kotiruokaa. Raaka-aineet löytyvät usein läheltä ja menu muokkautuu kauden tuoreiden antimien mukaan.

– En ole ammattikokki, mutta todella innokas ruokaharrastaja. Ohjelmassa pyrin valmistamaan sellaista ruokaa, jota jokaisen on helppo tehdä kotona myös arjen ja kiireen keskellä, Vappu kertoo.

Viisitoistaosaisen sarjan joka jaksolla on oma teemansa, joka rakentuu kauden tuoreiden raaka-aineiden, kalenterin juhlapäivien tai jakson vieraiden ympärille.

Vapun vieraina nähdään muun muassa Elina Knihtilä, Jukka Hildén, Jari Sillanpää, Manuela Bosco, Janne Kataja ja Sakari Kuosmanen sekä monia muita tuttuja kasvoja, jotka hääräävät Vapun apuna keittiössä tai auttavat raaka-aineiden hankinnassa marjastamalla, sienestämällä ja ravustamalla.

Mukaan pääsee myös Vapun oma perhe, kun jakson teemoina ovat lastenkutsut ja romanttinen illallinen. Kalastusjaksoon Vapun ei ollut vaikea miettiä vierasta.

– En voinut kuvitella lähteväni kalaan kenenkään muun kuin oman isäni kanssa, joka on opettanut minulle kalastuksesta kaiken, minkä tiedän.

Vapun valtakunta tarjoa ruokavinkkejä viikonlopuksi 5.9.alkaen. Sarjan reseptit löytyvät osoitteesta mtv.fi/vapunvaltakunta.

 

Lisää aiheesta: 

Hans Välimäki kohtaa taas julkkiksia - katso ketä7.8.2014 14.00
Kokkikisat koukuttavat tehokkaasti5.7.2013 14.02
TV-kokki on unelmamatkalla tulevaisuuteen21.1.2013 13.28
Palkittu tv-kokki: Miksi paikallinen ruoka ei kelpaisi myös lähikauppaan?23.8.2012 09.19
Tv-kokki arvostaa lähiruokaa, mutta ei häpeä, jos syö grillillä hampurilaisen10.1.2012 09.57
Strömsö-kokki tuo pohjoismaisen Tex Mexin Lintsille ensi kesänä10.1.2014 10.04

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Makumaailma

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu