Paikallisurheilu

Tähtikuljettajat eivät lopu kesken

Vuoden 2012 kartingkuljettajan Joonas Lappalaisen, 15, menopeli suurenee ja vauhti kiihtyy.

Vantaalainen kilpailee alkavalla kaudella rata-ajossa Formula Ford -luokassa. Lappalaisen tavoitteena on olla sarjan paras Rookie-kuljettaja.

Keimola FK-kerhon kasvatti onnistui mainiosti viime kaudella. Hän voitti kartingissa arvostetun kansainvälisen CIK-FIA Academy Trophy -sarjan mestaruuden nuorimpana suomalaisena.

Tähän mestaruuteen aiemmin on yltänyt neljä suomalaista. Lappalainen ajoi järkevästi ja kypsästi päätöskisassa Bahrainin finaaleissa syksyllä, kun muut kohelsivat enemmän tai vähemmän.

Miksi menestyt ajajana?

– Mielestäni olen hyvä, koska sisäistän uudet asiat nopeasti ja haluan kehittyä koko ajan. Radalla pelisilmä ja tasaisuus ovat ehdottomia valttejani.

Hän arvostaa kuljettajana Sebastian Vetteliä.

Onnistumisten siivittämänä Lappalainen palkittiin Autourheilun kansallisen keskusliiton, AKK:n, perinteisessä palkintojenjakogaalassa vuoden kartingkuljettajana viime joulukuussa.

Koululainen on kovassa seurassa, sillä kartingkuljettajan kiertopalkinnosta löytyvät aiemmilta vuosilta muun muassa Kimi Räikkösen, Heikki Kovalaisen, Toni Vilanderin ja Valtteri Bottaksen nimet.

Koska lentokenttäkaupungista ovat lähtöisin menestyneet formulakuskit Mika Häkkinen ja Mika Salo, nelipyöräisten rajulla vauhdilla on perinteitä Vantaalla.

– Autourheilu on kiinnostanut aina rallista rata-autoihin. Kun mahdollisuus kartingiin tuli, niin miksi ei?

– Aloitin ajamisen 3-vuotiaana isän työpaikalla, kun hän kysyi, haluanko kokeilla kartingautoa. Siitä lähtien olen ajanut aktiivisesti, Lappalainen kertoo.

AKK:n huippuvalmennusryhmään valittiin testien, haastatteluiden ja kilpailumenestyksen perusteella seitsemän kartingkuljettajaa, joista yksi on Lappalainen.

Ryhmän kuljettajia yhdistää lahjakkuuden ja nopeuden lisäksi intohimo edetä autourheilun terävimpään kärkeen.

KF3-luokan EM-sarjassa Lappalainen tuli 16. sijalle yhteensä 118 kuljettajan joukossa ja viidenneksi SM-sarjassa.

Tämän kauden tavoitteet ovat Formula Fordissa. Lappalainen kilpailee LMS Racingin tiimissä niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Päätös siirtymisestä syntyi tammikuun alussa.

– FinRace-sarja ajetaan Pieksämäellä, Hämeenlinnassa, Jurvassa, Kemorassa ja Alastarossa. Lisäksi yksi osakilpailu on Ruotsin Anderstorpissa. Sarjaan kuuluu kaikkiaan 12 osakisaa, kaksi tapahtumaa kohden, toteaa Lappalainen.

JoonasLappalainen

Syntymäaika ja -paikka: 1.3.1998, Vantaa

Koulu: Vantaan kansainvälinen koulu (ISV) Kartanonkoskella

Koululuokka: 8. luokka

Suosikkiaineet: liikunta ja matematiikka

Harrastukset: jalkapallo ja lajiharjoitteet

Lempijoukkue: FC Barcelona

Penkkiurheilu: jalkapallo

Ruoka: kanapasta

Karting: ajanut 11 vuotta

Seura: Keimola FK-kerho

Kartingin SM-sijoitus 2012: viides KF3-luokassa

EM-sarja:16. sija

www.lappalainen.eu

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu