Viihde

Dokumentti paljastaa Dannyn salaisuudet

Dannyn julkiseen ja yksityiseen elämään päästään kurkistamaan ensi syksynä ensi-iltansa saavassa dokumenttielokuvassa Iso-D.

Päivi Tuovinen

VistaFilms Oy tekee dokumenttielokuvaa Suomen suosituimpiin lukeutuvasta kevyen musiikin artistista Ilkka Danny Lipsasesta .

Ainutlaatuista materiaalia yhtiö ammentaa Dannyn keräämästä ennen julkaisemattomasta arkistosta, joka sisältää 2 700 filmi- ja videotallennetta, keikkajulisteita, postikortteja sekä valokuvia.

71-vuotias artisti on valmis valottamaan elämäänsä huikean uran lisäksi myös yksityiseltä puolelta. Iso-D -dokumentti avaa salaisuuksia muun muassa Lipsasen tuhansia videotallenteita hyödyntäen.

Dokumenttielokuvan toteuttamiseen haetaan nyt rahoitusta joukkorahoituspalvelu Invesdorin kautta.

Syksyllä 2015 ensi-iltaan tuleva dokumentti on läpileikkaus Dannyn värikkäästä ja vaiherikkaasta elämästä. Elokuva kertoo, miten nuori Ilkka Lipsanen toi show-kulttuurin Suomeen ja kasvoi vähitellen arvostetuksi kevyen musiikin vaikuttajaksi. Jopa hänen äitinsä kutsui lopulta häntä nimellä Iso-D.

– Herätämme muistoja 50-vuoden artistiuralta kaivamalla esiin ainutlaatuisia ja -kertaisia otoksia Dannyn elämästä, kertoo tuottaja-ohjaaja Voitto Saksa .

Dannyn esikuvia olivat Elvis Presley, Paul Anka, Johnny Hallyday, Ray Charles ja Little Richard, mutta myös Danny on ollut esikuvana maailmallakin menestyneille suomalaisille artisteille ja yhtyeille. He kertovat elokuvassa Dannyn merkityksestä.

Suurin osa suomalaisista on muodostanut mielikuvansa Dannystä ainoastaan lööppien kautta. Elokuvassa näytetään, miten Lipsanen lähipiirissään oikeasti elää.

Elokuvassa kerrotaan myös Armi Aavikon ja Dannyn 17 vuotta kestäneestä yhteisestä urasta.

VistaFilms Oy hakee dokumenttielokuvan toteuttamiseen 50 000–200 000 euroa 16,67–44,44 % omistusosuutta vastaan. Rahoitushankkeella pyritään turvaamaan Iso-D elokuvan toteutukselle riittävä rahoituspohja. Minimisijoitus on 250 euroa.

Elokuvan ovat käsikirjoittaneet Kirsi Markkanen, Sylva Lankinen ja Voitto Saksa. Ohjauksesta ja tuotannosta vastaa Voitto Saksa.

Ilkka Danny Lipsanen

71-vuotias helsinkiläinen artisti.

Käsikirjoittanut ja toteuttanut yli 60 show-kiertuetta.

Tehnyt noin 9 000 keikkaa.

Esiintynyt livenä noin 5 miljoonalle katsojalle.

Julkaissut uransa aikana 137 äänilevyä, joita on myyty yhteensä 600 000 kappaletta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Danny on yhä iskussa – syksyllä 27 keikkaa kuukaudessa7.7.2013 10.14
Danny vakuuttaa: Ikä ei ratkaise, vaan asenne19.12.2012 13.55

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu