Paikalliset

Persujen johtaja tavoittelee apulaiskaupunginjohtajuutta

Jaakko Niinistö (ps.) tavoittelee Vantaan apulaiskaupunginjohtajan virkaa.

Vesa Marttinen

Lähes 10 vuotta vihreiden ministereiden valtiosihteerinä työskennellyt Katariina Poskiparta on luopumassa hänelle pakastevirkana kuuluneesta Vantaan apulaiskaupunginjohtajuudesta.

Nyt vapautuvaa virkaa tavoittelee Perussuomalaisten valtuustoryhmän johtaja Jaakko Niinistö . Tiettävästi Niinistö on puhunut asiasta myös puolueen eduskuntaryhmää johtavalle veljelleen Jussi Niinistölle ja puoluejohtaja Timo Soinille .

Helsingin yliopiston epäorgaanisen kemian laboratorion tutkija, tekniikan tohtori ja dosentti Jaakko Niinistö on johtanut perussuomalaisten valtuustoryhmää vuoden 2013 alusta. Hän on myös kaupunginhallituksen 2. varapuheenjohtaja.

Katariina Poskiparran virkaa on hoitanut hänen pitkällä valtiosihteerikaudellaan ensin Timo Juurikkala ja viime vuodet Heidi Nygren . Kyseiselle apulaiskaupunginjohtajalle kuuluvat maahanmuuttajien asiat sekä työllisyys- ja asukaspalveluasiat.

Perussuomalaiset arvioivat, että apulaiskaupunginjohtajuus kuuluu heille, koska puolue kasvoi isommaksi kuin vihreät edellisissä kuntavaaleissa. Kokoomuksella on kaupunginjohtajistossa kolme johtajavirkaa ja sosialidemokraateilla kaksi.

Isoimmissa puolueissa on myös esitetty, että viidennestä apulaiskaupunginjohtajan virasta voitaisiin luopua ja jakaa tehtävät muille johtajille.

Poskiparta jatkanee valtiosihteerinä syyskuun loppuun ja aloittaa sen jälkeen Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö YTHS:n johtajana. Samaan aikaan myös Vantaan apulaiskaupunginjohtajan virka tulee auki.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu