Paikalliset

Huipputekijät maalasivat graffitiseinän – peitettiin harmaalla maalilla

TAPIOLA   Graffitimaalauskilpailun työt peitettiin harmaalla maalilla kaupungin määräyksestä. Tilalle kaavaillaan maisemabanderolleja.

Lukija ihmettelee, miksi rakennustyömaan aitaan luvallisesti tehdyt graffitityöt on peitetty harmaalla maalilla.

Lukijan kuva

Espoon Tapiolassa Merituulentien ja Itätuulentien väliin jäävän työmaan aita sai harmaan maalipeitteen muutama viikko sitten.

Aidan maalaus on aiheuttanut valtavasti närkästystä sosiaalisessa mediassa, sillä graffitit oli tehty aitaan luvallisesti Tapiolan yökerho Bada Bingin järjestämässä graffitimaalauskilpailussa 11. heinäkuuta.

– Pari viikkoa sitten kaupungilta tuli käsky, että graffitit pitää maalata peittoon välittömästi harmaalla maalilla, joten tottakai noudatimme käskyä, kertoo Bada Bingin ravintolapäällikkö Samuli Kekki .

Kaupungin mukaan tarkoitus oli alunperinkin, että graffitit ovat aidassa vain lyhyen aikaa.

– Ennen graffitinmaalauskilpailuja Bada Bing haki meiltä asianmukaisesti lupaa aidan maalaamiseen. Lupaa myönnettäessä määriteltiin, että graffitit saavat olla aidassa kaksi viikkoa, kertoo vastaava puistotarkastaja ja Tapiolan aluevalvoja Sami Jylhä Espoon kaupungin teknisestä keskuksesta.

Loppujen lopuksi graffitit olivat aidassa ennalta määrättyä pidempään. Kekin mukaan kahden viikon määräaika ei ole missään vaiheessa tullut Bada Bingin tietoon.

Käsky aidan maalaamisesta ei tullut yllätyksenä pelkästään baarille, vaan graffitikisaan osallistuneet ja sitä ihailleet ohikulkijat ovat kummastuneita aidan maalaamisesta.

– Totta kai ihmisiä harmittaa, että graffitit maalattiin piiloon. Meille on joukolla harmiteltu, kun kuvat ovat lähteneet.

– Jännitimme vähän graffitiseinän vastaanottoa, koska Tapiolassa asuu vanhempaa väkeä ja emme tienneet, miten he suhtautuvat katutaiteeseen. Palaute on kuitenkin yllättänyt positiivisuudellaan.

Myös Jylhä kehuu graffititapahtumaa onnistuneeksi.

– Kävin itse katsomassa graffiteja ja ne oli tehty todella ammattimaisesti, mutta alusta alkaen oli kuitenkin sopimus määräajasta.

Jylhän mukaan aidan tulee olla harmaa, koska siihen on tulossa maisemabanderollit, joiden tarkoitus on tehdä Tapiolan työmaille yhtenäinen ilme.

– Rakennusvalvonta on antanut Tapiolan työmaaryhmälle sellaisen ohjeistuksen, että työmaa-aidassa pitää olla tietynlainen ”lay out”.

Graffitien peittämisen aiheuttamasta harmista huolimatta Bada Bing on suunnitellut järjestävänsä vastaavia tapahtumia jatkossakin.

– Heinäkuun kilpailulla halusimme piristää tympeää ympäristöä ja ehkäistä sen, ettei töhrijät tule sotkemaan aitaa. Tapahtuma oli sata kertaa onnistuneempi kuin ajattelimme etukäteen, kun saimme ihan Suomen parhaita graffitimaalaajia kilpailuun.

– Aivan varmasti uusimme tapahtuman jossakin muodossa, että saadaan Espooseen elämää ja väriä luvan kanssa jatkossakin, toteaa Kekki.

Olisiko graffitit kannattanut säästää?

Kyllä
95% (5833 ääntä)
Ei
6% (340 ääntä)
Ääniä yhteensä: 6152

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu