Paikallisurheilu

Joonas Lappalainen ajoi tuplamestaruuteen Etelä-Ruotsissa

Formula Renault 1.6 Nordic-sarjan voittaja Joonas Lappalainen (kesk.) oli myös sarjan Rookie-kuljettaja. Toiseksi sijoittui Norjan Kevin Aabol ja kolmanneksi Ruotsin Lucas Sundahl.

Vantaalainen Joonas Lappalainen ajoi viikonloppuna tuplamestaruuteen Mantorpin moottoriradalla Etelä-Ruotsissa.

Ruotsin STCC-sarjan yhteydessä ajettiin Formula Renault 1.6 Nordic -sarjan viimeinen osakilpailu. Samassa kilpailussa ratkesi myös Pohjois-Euroopan alueen Formula Renault-sarjan mestaruus.

Lappalainen johti molempia sarjoja ennen päätösviikonloppua, ja voittaakseen molemmat mestaruudet hänen oli ensimmäisessä lähdössä pidettävä pahin haastajansa Norjan Kevin Aabol selän takana ruutulipulla.

Ensimmäisessä kilpailulähdössä Lappalainen ajoi neljänneksi, ja varmisti sijoituksella molemmat mestaruudet ennen kauden viimeistä starttia. Aika-ajossa Lappalainen oli ajanut kolmanneksi 12 sadasosan päähän paalupaikasta, kun taas Aabol oli päässyt vasta yhdeksänteen ruutuun.

– Pääsin startissa hyvin mukaan kärkiryhmään ja ajoin järkevästi maalin. Yhden sijan jouduin antamaan periksi, mutta sillä ei ollut sarjan kannalta mitään väliä, kertasi Lappalainen ensimmäisen lähdön tapahtumia.

Toiseen lähtöön Lappalainen starttasi nelosruudusta, ja maalissa sijoitus oli viides.

Lähdössä ratkaistiin myös molempien sarjojen tiimimestaruus. Kun FinnDrive-tiimin toinen kuljettaja Ilmari Korpivaara ajoi kauden parhaalla suorituksellaan toiseksi, varmistuivat myös molempien sarjojen tiimimestaruudet Suomeen.

– Hyvää vääntöä oli koko viikonloppu, ja mikä tärkeintä, kausi opetti taas itselle paljon. Tähän oli hyvä lopettaa sarja, kommentoi Lappalainen viimeisen lähdön tapahtumia.

Lappalaisen taidot huomioitiin kauden aikana, mikä on tuonut tullessaan mielenkiintoisia tarjouksia.

– Lokakuussa on tarjolla testit Formula Renault 2.0 -autolla, ja lisäksi Ruotsista ja Keski-Euroopasta on tullut yhteydenottoja koskien muita luokkia. Katsotaan tässä syksyn aikana, mitä on tarjolla, ja mietitään sitten ensi vuoden kuviota, Lappalainen pohti.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu