Paikalliset

Tuttuja kasvoja ehdolla seurakuntavaaleissa

VAALIT   Vantaan marraskuisissa vaaleissa on ehdokkaina tuttuja nimiä niin kulttuurin kuin politiikankin saralta.

Toimittaja Johanna Korhonen. Arkistokuva.

Johanna Erjonsalo

Vantaan marraskuisiin seurakuntavaaleihin on asettunut ehdolle muutamia valtakunnan julkisuudestakin tuttuja kasvoja.

Vaalimittelöissä on mukana myös useita nimekkäitä hahmoja Vantaan kunnallispolitiikasta.

Suuri osa ehdokkaista on uusia, eli he eivät ole nykyisissä luottamustehtävissä.

Julkisuudessa tunnettuja ehdokasnimiä ovat tapakouluttaja Kaarina Suonperä , toimittaja ja laulaja Johanna Korhonen , elokuvaohjaaja Jean Bitar sekä vuorovaikutusmuotoilija, teatterinäyttelijä ja -opettaja Simo Routarinne.

Usein julkkisten pukeutumista ja tyyliä julkisuudessa arvioiva Kaarina Suonperä on ehdolla yhteiseen kirkkovaltuustoon Hämeenkylän seurakunnasta kokoomuksen ja sitoutumattomien riveistä.

Lapin Kansan päätoimittajan paikalta laittomasti irtisanottu Johanna Korhonen koettaa ponkaista seurakuntaneuvostoon ja yhteiseen kirkkovaltuustoon Tikkurilan seurakunnan uudistusmieliseltä Tulkaa kaikki -listalta.

Samalta listalta yrittää seurakuntaneuvostoon ja yhteiseen kirkkovaltuustoon vuorovaikutuksen asiantuntija Simo Routarinne.

Libanonissa syntynyt vantaalainen dokumentaristi Jean Bitar tähtää seurakuntaneuvostoon Hakunilan seurakunnan kokoomuksen ja sitoutumattomien ryhmästä.

Myös useita tuttuja vantaalaisvaltuutettuja on ehdolla.

Tikkurilan seurakunnan kokoomuksen ja sitoutumattomien valitsijayhdistyksen ehdokkaina ovat muun muassa opetuslautakunnan puheenjohtaja Paula Lehmuskallio ja ylikonstaapeli Markku Weckman.

Tikkurilan seurakunnan Peruskristityt-valitsijayhdistyksen ehdokkaana on puolestaan perussuomalaisten kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu Pietari Jääskeläinen.

Vantaan entinen kaupunginjohtaja, nykyinen yhteisen kirkkovaltuuston puheenjohtaja  Pirjo Ala-Kapee-Hakulinen on asettunut ehdolle Rekolan seurakunnan Sosiaalidemokraattinen seurakuntaväki -listalle.

Myös Myyrmäki-liikkeen keulakuva, tuottaja Petteri Niskanen on mukana vaalikilvassa. Hän pyrkii seurakuntaneuvostoon ja yhteiseen kirkkovaltuustoon Vantaankosken seurakunnan Tulkaa kaikki -listalta.

Seurakuntavaalien varsinainen vaalipäivä on 9. marraskuuta.

Kaikki ehdokkaat löytyvät Vantaan seurakuntien nettisivuilta.

Juttua päivitetty klo 18.35

Vantaan seurakuntavaalit

Paikalliset vaalit, jotka pidetään neljän vuoden välein. Ainoat valtakunnalliset vaalit, joissa 16- ja 17-vuotiaillakin on äänioikeus.

Vantaalla on seitsemän seurakuntaa, jotka muodostavat seurakuntayhtymän. Kaupungissa vaaleilla valitaan jäsenet kahteen luottamuselimeen: seurakuntaneuvostoon, joka johtaa oman seurakunnan toimintaa, ja yhteiseen kirkkovaltuustoon, joka johtaa koko seurakuntayhtymää.

Vantaan yhteiseen kirkkovaltuustoon valitaan 51 luottamushenkilöä ja seitsemään seurakuntaneuvostoon 100 luottamushenkilöä.

Yhteisen kirkkoneuvoston ja seurakuntaneuvostojen paikat lasketaan seurakunnan jäsenmäärän mukaan.

Valtuutettujen lukumäärä yhteisessä kirkkovaltuustossa: Hakunilan seurakunta 7, Hämeenkylän seurakunta 5, Korson seurakunta 7, Rekolan seurakunta 6, Tikkurilan seurakunta 13, Vantaankosken seurakunta 10, Vanda svenska församling 3 .

Seurakuntaneuvostot: Hakunilan seurakunta 14 jäsentä, Hämeenkylän seurakunta 14 jäsentä, Korson seurakunta 14 jäsentä, Rekolan seurakunta 14 jäsentä, Tikkurilan seurakunta 16 jäsentä, Vantaankosken seurakunta 16 jäsentä, Vanda svenska församling 12 jäsentä.

Molempia vaaleja varten on erilliset ehdokaslistat. Sama ehdokas voi olla ehdolla molemmissa vaaleissa tai vain toisessa.

Lähde: www.vantaanseurakunnat.fi

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu