Paikallisurheilu

Järeä pakki viihtyy rapakon takana

Connecticutin yliopistoon jääkiekkostipendin saanut Joona Kunnas on puolustaja, joka viimeksi pelasi Islanders Hockey Clubissa. Kesällä hän treenaa Myyrmäen jäähallissa.

Jorma Rinne

– Yhdysvalloissa opiskelu sekä ammattijääkiekkoon valmistava harjoittelu ja pelaaminen toimivat erittäin hyvin yhdessä, sanoo Vantaan Vapaalasta lähtöisin oleva Joona Kunnas, 20.

Etelä-Vantaan Urheilijoiden kasvatti aloittaa yliopisto-opinnot elokuun lopulla rapakon takana. Kiekkokausi käynnistyy syyskuussa.

Kunnas sai jääkiekkostipendin ensi kaudeksi Connecticutin yliopistoon, jossa on erittäin suuri ja maineikas urheilukoulu. Toisena vaihtoehtona oli Vermont.

– Connecticutissa jääkiekkojoukkueeseen on nyt laitettu miljoonia dollareita ensi kautta varten.

– Minulle on sanottu: “Vain taivas on rajana.” Kaikki riippuu itsestä, millaisen roolin tulen joukkueessa vakiinnuttamaan ja miten hyvin joukkue pärjää yliopistosarjassa NCAA:ssa. Joukkue siirtyy Atlantic Hockey -konferenssista yliopistosarjan kovatasoisimpaan Hockey East konferenssiin ensi kauden jälkeen.

Kunnaksen mukaan NCAA edustaa maailman huippua; siellä voi kouluttautua ja pelata erittäin laadukasta kiekkoa.

NCAA on tunnettu siitä, että pelaajat saavat rauhassa kehittyä lajiin neljä vuotta. Yliopistosarjasta lähtee joka vuosi pelaajia NHL:n, AHL:n ja Euroopan seuroihin.

– Unelmani ja tavoitteeni on pelata kausi NHL:ssä, mutta matka on pitkä. Sen eteen täytyy tehdä töitä niska limassa seuraavat vuodet, toteaa puolustaja Kunnas.

– Opiskeluun pitää myös panostaa, sillä urheilussa on se ikävä puoli, että ura voi loppua silmänräpäyksessä ja silloin on oltava B-suunnitelma.

Kun nuori mies lähti vaihto-oppilaaksi USA:han lähes kolme vuotta sitten, hän halusi ottaa vastaan uusia haasteita ja nähdä maailmaa.

– Olen oppinut huikean määrän asioita niin jäällä kuin sen ulkopuolellakin. Olen erittäin innostunut näkemään, miten paljon on vielä mahdollista oppia seuraavan neljän vuoden aikana.

– Ensimmäinen kausi Pohjois-Amerikassa oli opettavaisin. Lukion joukkueen valmentajana oli esimerkiksi Craig Johnson, entinen Los Angeles Kingsien ja Anaheim Ducksin pelaaja.

Kunnas aloitti Kaliforniassa Santa Margaritan lukiojoukkueessa, josta hänet valittiin LA Jr. Kings 18-vuotisten joukkueeseen.  Kauden jälkeen vantaalainen varattiin USHL -juniorisarjaan Tri-Cityn ryhmään, josta hän sai lähteä kahden kuukauden jälkeen. Hän siirtyi junioriliigaan Kanadaan.

– Päättyneellä kaudella pelasin muutaman ottelun Jokereiden A-junioreissa. Islanders Hockey Club, joka pelaa Eastern Junior Hockey League -sarjassa (EJHL) Massachusettsissa, otti minuun yhteyttä ja siirryin sinne. Se oli elämäni paras siirto tähän mennessä ja auttoi minua pääsemään sinne, missä olen nyt. 

Joona Kunnas

Syntymäaika: 8.1.1993.

Pituus / paino: 187 cm / 88 kg.

Asuinpaikka: Suomessa ollessa Vapaala Vantaa, viimeksi USA:ssa Massaschusetts-kausi 2012–13, Kanada Vancouver 2011–12 ja sitä ennen vaihto-oppilaana Orange Countyssa Kaliforniassa 2010-11.

Koulu Vantaalla: Vaskivuoren lukio.

Kasvattajaseurat: EVU, Jokerit ja Kiekko-Vantaa.

Opiskelu nyt: etäopiskelua yhdysvaltalaiseen lukioon, valmis kesäkuussa, mieliaine taloustieto.

Jatko: Connecticutin yliopiston business -linja, erityisalueena markkinointi.

Viimeksi EJHL-finaaleissa.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu