Viihde

Axel Smith hehkuttaa: Voice Kids - laulajat aikuisten tasoa

The Voice Kidsin juontajan Axl Smithin mielestä lasten kanssa on mahtavaa tehdä televisio-ohjelmaa.

Eeva Lehtinen

Syksyllä alkavan The Voice Kidsin kuvaukset ovat käynnistyneet Logomossa. The Voice Kids on tarkoitettu 8–14-vuotiaille laulajalupauksille, ja ohjelman tähtivalmentajat ovat The Voice of Finlandista tuttu Elastinen, PMMP:n Mira Luoti ja tuore euroviisuedustajamme Krista Siegfrieds.

– On aivan mahtavaa päästä valmentajaksi Voice of Kidsiin. Olen yllättynyt kuinka lahjakkaita lapsia Suomessa on. Muutamat näistä nuorista olisivat päässeet jatkoon aikuistenkin kisassa, Siegfrieds sanoo.

Tähtivalmentajan rooli on toisinaan haasteellinen.

– Homma on välillä tosi hankalaa, kun eri-ikäisten äänissä on vielä niin suuria eroja. On hätkähdyttävää, kun painaa nappia, ja tuolin kääntyessä vastassa on 13-vuotias tyttö, vaikka hän kuullostaa aivan aikuiselta naiselta.

Siegfrieds haluaa kuitenkin muistuttaa, ettei kisaa kannata ottaa liian vakavasti.

– Kisassa koetaan paljon tunteita, mutta ilon kautta mennään. Me valmentajat haluamme tsempata kaikkia. Ei ole maailmanloppu, jos ei pääse jatkoon.

The Voice of Finlandista tuttu juontaja Axl Smith juontaa myös The Voice Kids -kilpailun. Smithin mielestä ohjelman tekeminen lasten kanssa on haasteellista ja hauskaa.

– Tämä on ihan sika hauskaa. Uskon, että nyt tehdään melkeinpä parempaa televisio ohjelmaa kuin aikuisten kanssa. Lapset ovat niin avoimia ja elävät hetkessä. Tunneskaala on laaja, ja välillä itketään ilosta ja välillä pettymyksestä. On hienoa, ettei lapsilla ei ole vielä kalvoa, vaan he uskaltavat olla täysin sellaisia kuin ovat.

Lasten kanssa ohjelmaa tehdessä myös juontajan rooli on erilainen.

– Heitä täytyy tietysti rohkaista enemmän. Tämä on sellaista tsemppaamista ja myötäelämistä lasten ja heidän perheidensä kanssa, Smith sanoo.

 

Epäilen, että osa kilpailijoita on väärentänyt ikänsä.”

 

Ohjelmassa tullaan kuulemaan hyvin erityyppistä musiikkia.

– Kilpailijoiden ikähaitari on melko suuri, kun mukana on 8-vuotiaita lapsia ja 14-vuotiaita teinejä. Teini-ikäiset kuuntelevat jo paljon ulkomaalaista musiikkia ja haluavat myös esittää niitä. Nuoremmat taas laulavat vielä lastenlauluja. Mukana on siis ikäänkuin kaksi eri koulukuntaa, Smith kuvailee.

Taso kaikkien kilpailijoiden kesken on Smithin mielestä kuitenkin huiman kova.

– Vastaan on tullut todellisia shokkihetkiä, kun olen kuullut kilpailijoiden laulavan. Välillä on vaikea uskoa kilpailijoiden olevan noin nuoria, kun he kuulostavat aivan ammattitason laulajilta. Epäilen, että osa on väärentänyt ikänsä, Smith naurahtaa.

The Voice Kids

Kilpailu on tarkoitettu 1999-2004 syntyneille.

Ohjelma perustuu Voice-formaattiin.

Ohjelmaan haki viime syksynä yli 1 500 lasta ja nuorta, joista 280 pääsi koelauluihin.

Ääni ratkaisee -vaiheessa nähdään sata lasta ja nuorta.

Ohjelma alkaa Nelosella syksyllä.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu