Vantaan opetus harppaa digiaikaan - oppikirjat pois, tabletit tilalle

Ada Niinikoski (vas.), Binta Diallo (takana vas.), Ann-Sofie Gussander, Camilla Jussila ja Pinja Pennanen ovat jo tutustuneet tabletin tarjoamiin mahdollisuuksiin Veromäen koulun oppitunneilla.

Johanna Erjonsalo

<ingressi>HARPPAUS Kouluihin tulee 16 000 uutta tablettia, opetusmateriaalit siirtyvät verkkoon.</ingressi>

Vantaan kaupunki siirtyy digitaaliselle opintielle poikkeuksellisen laajassa uudistuksessa, joka lienee ainutlaatuinen kansainvälisessäkin vertailussa.

Ensi vuoden aikana kaupungin kaikissa opinahjoissa otetaan käyttöön mobiilit päätelaitteet ja sähköiset oppimateriaalit. Käytännössä jokaisella koululaisella on uudistuksen jälkeen oma tabletti.

Tiedonhakua tuetaan koulujen käyttöön otettavilla avoimilla langattomilla verkoilla.

– Vantaa on ensimmäinen suomalainen kaupunki, jossa opiskelu digitalisoidaan kokonaisuudessaan. Me tarjoamme jotakin sellaista, jota kukaan muu ei tarjoa, sivistystoimen apulaiskaupunginjohtaja Elina Lehto-Häggroth tiivistää.

Muutos alkaa jo kuluvan syyslukukauden aikana. Marraskuussa kaupunki jakaa kouluihin peräti 16 000 tuliterää tablettia.

Laitteet eivät ole henkilökohtaisia. Niitä käytetään päivittäisen koulutyön tukena, eikä niitä viedä kotiin.

Tulevaisuudessa tablettia näpelöivät oppitunneilla kaikki esikoululaisista lukiolaisiin. Yhteensä 3,5 miljoonan investoinnilla on selvä tavoite.

– Lukiolaisille on luotava valmiuksia silmällä pitäen työelämää, mutta meillä on kehitetty esikouluikäisille oma leikkipedagogiikkansa, Lehto-Häggroth sanoo.

Hän pitää keskeisenä jokaisen oppilaan tasavertaista pääsyä laitteiden ääreen. Digitaalinen murros näkyy myös oppimateriaaleissa.

– Luovumme kirjoista pikku hiljaa. Samalla joudumme miettimään, miten opetusmateriaali digitalisoidaan.

Mobiililaitteiden käyttöä opetustyössä tutkinut professori Kati Mäkitalo-Siegl muistuttaa, että laitteet eivät itsessään takaa opetustuloksia. Olennaista on, miten opettajat kykenevät hyödyntämään uusia mahdollisuuksia.

– Oppilaat voidaan aktivoida tiedontuottajiksi ja -luojiksi. Eräs oppilas sanoi, että kun tabletti ja verkko on käytössä, oppimisympäristönä on koko maailma.

Kirjat pois

Vantaa jakaa koululaisilleen 16 000 uutta tablettia, hinnaltaan 223 euroa kappale.Tableteilla on kahden vuoden takuu.

Laitehankintojen ansiosta jokaisella Vantaan 30 000 koululaisella on käytössään sähköinen päätelaite.

Avoin verkko valmistuu joulukuussa. Verkko laajenee myös kirjastoihin.

Kouluilla on tarkoitus siirtyä kokonaisuudessaan digiaikaan.Samalla oppikirjoista luovutaan asteittain.

Kommentit

Kyllä nyt Vantaa teki taas ihan väärin. Että rahaa kylvetään digitaalisiin laitteisiin. Vantaa pitää liittää Helsinkiin, ei tämmöinen meno muuten lopu.

Anonyymi

Liitetään puolestani myös Espooseen!
Ihmettelen miten helsinkiläiset,espoolaiset ja vantaalaiset yli 70-vuotiaat pääsevät osalliseksi kaikkeen tähän uuteen ja hyvään ajatteluun, mielipiteiden antamiseen?
Kysytäänkö,päätetäänkö vai sovitaanko ettei unohdeta suurta osaa maksajista!
Ei tabletit, älypuhelimet ja monetkaan laitteet sovi kaikille tuon ikäryhmän ajassa hyvinkin eläville veronmaksajille jollain lailla vieläkin tätä yhteiskuntaa pyörittäville .
Joskus kannattaisi laajentaa eri tutkimuslaitosten mielipiteitä myös ikäryhmään +70-100 v.
Tulos monesta tutkimuksesta muuttuu varmasti kohderyhmälle 15-79v suunnatuista usein marginaalisista 1000 tai senkin alle menevistä"luotettavista" kyselytutkimuksista, joita voidaan lukea niin monenlaisilla tavoilla, riippuen toimeksiantajan toivomuksista.

yks vantaalainen

30 000 koululaista ja 16 000 tablettia? Puolet tableteista on jumissa tai hajalla alta viikon. Miten valitaan oppilaat, joilla on tabletti käytössä ja niihin, joilla sitä ei ole?
Rytinällä mennään aikaan, jossa lapset istuvat koulussa, istuvat autossa ja istuvat kotona tietotekniikan äärellä. Jotenkin tuntuu kummalta, että esim käsin kirjoittaminen, jota ihmiskunta on treenannut jo yli 2000 vuotta lopetetaan kokonaan tarpeettomana.

Ehkä pientä hengähdystaukoa ja mietintää näihin uudistuksiin kaivattaisi.
Totta on se, että yo-kirjoitusten muuttuessa sähköisiksi pitäisi tekniikan ja sen käyttötaidon olla samalla tasolla joka ikisellä kirjoittajalla. Muuten käy niin, että testataan esim kymmensormijärjestelmää tai sitä onko isukilla varaa ostaa parempi sähköinen vehje, kuin muilla kirjoittajilla on.

Vantaalla on kovin taipumusta vetää näitä pilootteja, mutta en ole ihan varma, haluaisinko lapseni olevan kansainvälinen koekaniini myös tässä asiassa. Seinät homehtuvat ja rappaukset rapistuvat ympäriltä, mutta uutta kallista tekniikkaa on kyllä varaa ottaa käyttöön. Jotenkin ristiriitaista.
Ainakin samantien voisi sitten aloittaa fyssareiden vetämän tutkimuksen taukojumpista ja selän ja hartioiden liikkuvuudesta, ennenkuin joka ipana on jumissa sikiöasennossa ennen kymmenvuotispäivää. "Terve lapsi, terve aikuinen" eikö hyvä nimi hankkeelle?

rva Ränni

Suurin huolenaihe tässähän on se että nytten laitekantan tuplaantui tai melkeinpä triplaantui mutta onko yhtään ylläpidollista henkilöä palkattu lisää vantaalle? ei ole ainakaan näykynny työpaikka iloituksia... voi vaan miettiä että mitä siitäkin tulee

Anonyymi

Todellakin Vantaa tekee TAAS kurjan tempun lapsille ja nuorille. Ei riitä, että lapsemme sairastutetaan sisäilmalla, nyt ne vielä jäykistetään istumaan tietokoneen ääreen. Olisi tuollakin rahalla voinut hankkia vaikka liikuntavälineitä lapsille ja nuorille. Kyllä nyt pitää erottaa kaupunginjohtajasta lähtien kaikki johtajat ja pienemmätkin pomot. Tämähän on ihan järkyttävää piittaamattomuutta lapsistamme!!!

:-) :-) :-) :-) :-)

Nimimerkki_2

Mistä ihmeestä kaupungilta löytyi yhtä äkkiä 4 miljoonaa euroa, kun meille juuri selitettiin, miten nyt on TVOn nimissä kaikesta säästettävä ja koulujakaan ei voi korjata.

Espoon malli olisi Suomen velkaisimmalle kaupungille paljon parempi. Espoossa vanhemmat oppilaat voivat tuoda kouluihin omia laitteitaan, ja koulu järjestää työasemia siten, että kaikilla oppilailla on pääsy tietokoneiden ääreen.

Koneet ovat vanhoja vuodessa, viimeistään kahdessa. Kallis leikkikalu tässä taloustilanteessa. Lisäksi vaarana on, että tableteille käy kuin kaupunkipyörille, joissa hävikki ylitti 50 %:n rajan.

Missä nyt on TVO?

Kaikkeen paskaan sitä veronmaksajie rahoja upotetaa. Kyllä tekee hyvän tilin se konsultti joka saa oman firmansa kautta myytyä 10 000 vanhentunutta ja teknisesti paskaa räkätablettia sikahintaan.

Huolestunut mullah

Hienoa, että opetukseen panostetaan. On myös loistavaa, että Vantaalla on runsaasti ylimääräistä rahaa. Eli TVO oli kuin olikin pelkkää höpötystä. Joten päättäjät, kiitoksia jo etukäteen, kun olette luvanneet perua koulujemme lakkautukset. Tabletteja kun ei saa käyttää pihalla.

Ville Hurmalainen

Tulevaisuuden ihmisiltä tullaan viemään kaikki ne taidot , jotka ovat tärkeitä ihmisen elämässä. Sosiaalisuus, kirjoitustaito, liikunta ja jne..

fenix51180

Ei voisi olla huonompaa päätöstä. Miten kehittyvät motoriikka ja kirjoitustaidot kun vedetään peukaloa tabletilla? Kestävän kehityksen mukaista tablettien käyttö ei ole ja voi aiheuttaa päänsärkyä tai näköongelmiakin lapsille. Tabletit tarvitsevat sähkövirtaa toimiakseen, oppikirjaa voi lukea ilman sähköä ja perustiedot säilyvät muuttumattomina vuodesta toiseen.

Pelleilyyn kyllästynyt

Mihin tabletteja terveet lapset tarvitsevat? Onko sitä hometta jo niin paljon, että lapsia pitää lääkitä? Sen sijaan, että ne koulut korjattaisiin. Minulla on päivässä 13 tablettia ja vatsa ei meinaa kestää.

Isoäiti Hämevaarasta

On hieno asia, että tämän hankinnan myötä kaikille lapsille luodaan mahdollisuuksia harjaannuttaa tämän päivän yhteiskunnassa tärkeitä atk-taitojaan. Toisaalta myös sähköiset yo-kirjoitukset ovat tulossa, joten osaamista tarvitaan. Tämä hankinta edellyttää mittavaa opettajien kouluttamista ja laitteiden ylläpitoa. Onkohan sitä mietitty?
Yllätyin todella, että Vantaalta löytyi rahaa näin mittavaan hankkeeseen TVO:n puitteissa toimia johtavana digitaalisen oppimisen uranuurtajana Suomessa, kun meillä ei ole ollut varaa uusiin oppikirjoihin eikä naapurikuntien oppituntimääriin. Sinänsä koulu ei voi olla ainoa saareke yhteiskunnassa, joka käyttää vain kynää ja paperia. Hankkeeseen käytetty summa on sama kuin kaupungin homekorjauksiin käytettävissä oleva raha, jota moititaan liian pieneksi. Oletan, että sekin summa voidaan tuplata ja terveitä kouluja ei tarvinne lopettaa. Hyvä uutinen!

Vantaalainen1974

Todella hieno päätös ja hyvä asia! :) Kyllä oppilaisiin ja kehitykseen kannattaa sijoittaa. Tämä on selkeä viesti mm. lapsiperheille, että Vantaalle kannattaa muuttaa! Toki täällä löytyy ne samat epäilevät kirjoittajat, jotka nyt ylipäänsä ruikuttavat kaikesta ja vastustavat kaikkea uutta ..-.se on lähinnä säälittäväää ;)

Hyvä Vantaa!

On säälittävää. Koulu, johon meidänkin lapsia ollaan pakottamassa, on jo sairastuttanut kymmenen opettajaa. Se on säälittävää. Onneksi tableteissa on rään kestävä antibakteerinen pinta, jotta allergiset yskökset eivät haittaa seuraavaa käyttäjää. Huomaatko muuten, nyt on vaalivuosi?

Tyhmyyttä_vastaan

Kyllä hyvän keskustelukultturin nimissä Vantaan Sanomat voisi sen verran kirjoituksia kontrolloida, että edes samassa jutussa kirjoittajat käyttäisivät vain yhtä nimimerkkiä. Tämä olisi erityisen tärkeää, jos kirjoittelija on julkisuuden henkilö ja vaikuttaja kuten esimerkiksi kaupunginvaltiuuutettu.

Vai mitä kolminkertainen nimimerkki (Hyvä Vantaa/Nimimerkki_2/Anonyymi)?

Rehellinen

Nimimerkki Rehellinen on epärehellinen, kun hän yrittää niputtaa kirjoittajia samaan nippuun. Eiköhän meillä kaikilla ole ihan yhtä suuri oikeus kirjoitella tänne kuin "rehelliselläkin". Ainakaan minä en kirjoita tänne muilla kuin alla olevalla nimimerkillä - johan sen ymmärtää tekstien sisällöstä, jos nyt yleensä mitään ymmärtää.

Nimimerkki_2

On tärkeää pitää viestintäteknologiset taidot korkealla joten uutinen on ihan hyvä - tosin toivon todella että tämä on tehty edes osin ulkopuolisilla projektirahoilla! Hirmu tärkeää on myös medianlukutaito, ilman sitä ollaan vielä enemmän pihalla nyky-yhteiskunnasta. Sähköisetkin oppikirjat maksavat yllättävän paljon, ja toivonkin että tästä ei tule suuri kulukierre yhdessä huollon kanssa. Eikä liika koneella olo ei toki ole hyvästä.

Silti tällaista ei saisi tehdä terveyden kustannukselle - toki kyseessä on eri budjetti, mutta samaa TVO:ta ja kaupungin kassa se kuitenkin on. En ymmärrä miksi Vantaa ei kanna vastuuta lasten terveydestä, vaan sairastuttaa lapset pakottamalla opiskelemaan terveydelle vaarallisissa kouluissa. Terveydelle turvallisten tai vaarallisten koulujen selvittäminen systemaattisella ja standardoidulla kyselyllä ei maksa juuri mitään. Myös oppilaille, jotka ovat kotiopetuksessa sairastuttuaan pahoin, tulisi järjestää välittömästi terveelliset väistötilat Espoon mallin mukaan.

Sirpa Siru Kauppinen, kaupunginvaltuutettu

Sirpa Siru Kauppisen kannattaa keskustella asiasta jonkun kaupunginhallituksen jäsenen kanssa sillä kaupungin ylimpänä johtona he ovat se Vantaa joka on kaupungin teoista vastuussa, sekä kollektiivisena ryhmänä että kukin henkilökohtaisesti. Täällä kirjoittelun sijasta tai rinnalla kannattaa kääntyä suoraan päättäjien puoleen.

Edellytä päättäjältäsi

Ei kannata. Se on kuitenkin aivan turhaa. Valtapuolueiden demari- ja kokoomusedustajat on kuin lammaslauma, jolta itsenäinen päätöksentekokyky on kokonaan kuohittu. Olen työni puolesta tutustunut monien kaupunginvaltuustojen toimintaan, mutta milloinkaan en ole tällaisia "päätöksentekoa" missään tavannut.

Vaaleja odotellessa

Voin Sirpa Kauppisen tietäen ja tuntien kertoa hänen istuvan Vantaan kaupunginhallituksen jäsenenä, tietävän ja osallistuvan päätöksentekoon.

yks vantaalainen

No tok tok! Budjetti on eri, kun mistä vanhusten vaipat hankitaan. Missäs ne vanhukset "makaa paskoissaan, osa nälissään"? Kun tollasia heittää, niin todisteitakin kaivataan. Vantaalla on kaikki vanhusten hoitolaitokset tiukan syynin alla, ne alihoidetut ja nälkiintyneet vanhukset löytyvät böndeltä pienistä yksityislaitoksista. Myös kotihoito hoitaa kokoajan lisääntyvän työmääränsä vauhdilla mutta huolella. Et sitten muuta vertailtavaa keksinyt?

rva Ränni

Siru Kauppinen on itse kaupunginvaltuutettu eli päättäjä. Hänen tapansa vaikuttaa on kuitenkin vain se, että hän haukkuu kaikki, jotka jotain yrittävöt tehdä. Hänelle ei kelpaa mikään, mitä kaupunki tekee koulutilojen sisäilman eteen. Kauppisen mielestä mitään ei pitäisi ensin tutkia, vaan pitäisi heti kun joku vinkaisee, ryhtyä repimään koulujen seiniä auki.

Kannattaisi poliittisessa kiimassaan kuitenkin muistaa, että erilaisia oireita voi saada vaikka kissaa silittämällä¨, mutta harvempi siihen sairastuu pysyvästi puhumattakaan että siitä aiheutuisi jonkinlaista terveysvaaraa. Aika heppoisin perustein puhyutaan, että kaupunki sairastuttaa lapsia... Flunssa-aalllot menevät ja tulevat, muitakin kulkutauteja tulee ja menee... ja kas kohta ollaan taas ihan kunnossa.

Tupakkaakin moni nuori vetää nurkan takana ja köhii sitten kotiin tullessan ... "koulussa niin alkaa ahistaa...".

Ellun kana

Tuttuja kommentteja tuossa yllä ihan meidän apulaiskaupunginjohtaja Elina Lehto-Häggrothin sanomina jo aiemmin "ainahan kakarat on räkätauteja sairastaneet". Kehottaisin kuitenkin perehtymään asioihin vähän tarkemmin ennen kuin tuollaisia asioita kirjoittaa, vaikka oikeus siihen toki meillä kaikilla on.

Sirpa Annala, FM

Vain vantaalaisessa talousmatematiikassa 16 000 täppäriä voidaan jakaa 30 000 oppilaalle niin että jokainen saa oman. Ilmankos ei talous oikein pyöri.

Laskutaitoinen

Vantaalaisessa koulutusmatematiikassa osataan varmaankin laskea mukaan kouluissa jo olemassa olevat laitteet? Ehkä ne + nämä uudet lopputuloksena on se mainittu 1,2 oppilasta per laite. Kun lasketaan mukaan jo oppilaiden omat (ja ehkä myöhemmin lisää hankittavat) laitteet saatetaan päästä tilanteeseen, että jokaisella lapsella ja nuorella on käsissään toimiva tabletti. Näinkin matematiikka voi vääntyä kun ajattelee asian loppuun asti -ennen kuin laukoo suustaan mitä sattuu sillä hetkellä mielessä pyöriä.

jaahas

Satun olemaan varsin tietoinen siitä, minkä verran padeja tällä hetkellä kouluissa on, eikä luku ole lähellekään 14 000. Oppilaiden omia laitteita ei voi laskea tähän mukaan, jos sanotaan, että "Vantaa hankkii". Valitettavasti tuo vantaalaisen talousmatematiikan heikkous näkyy Vantaan taloudessa monessa muussakin kohtaa. Älähtikö se koira, johon kalahti?

Laskutaitoinen

Loistava uutinen ja vuoden paras päätös Vantaan kaupungilta. Koodaus, medialukutaito, luovuus, multimediaosaaminen, kieltenopiskelu - kaikki sujuvat diginatiiveilta lapsiltamme luonnollisesti. Vantaalaislasten kilpailukyky nousuun!

Kolmen koululaisen isä

Eipä siinä paljon kilpailukyvyllä ole merkitystä kun kemikaalikoulut (Kannisto ja Kartanokoski) ja sisäilmaongelmakoulut (joita lähes puolet koulukannasta) pilaavat lastemme terveyden ja mahdollisuuden normaaliin elämään ja tavallisiin töihin tulevaisuudessa. Asiat tärkeysjärjestykseen!!!

Vantaasta

Sivi ja rva taloustieteilijä panostaa nyt erittäin kyseenalaisin keinoin surkean maineesa kohottamiseen törsäämällä rahaa nopeasti vanhenevaan mobiiliteknologiaan kun koulut ovat surkeassa kunnossa ja ahtaita ja lapset ja opettajat sairastuvat.Näillekin miljoonille olisi ollut paljon tärkeämpää käyttöä tässä Kaupungissa. Kiitos Sirpa Kauppiselle aktiivisesta otteestasi ja taistelusta tuulimyllyjä vastaan !

Mistä näitä euroja oikein tulee ..?

"Pelleilyyn kyllästyneen" huomio tableteista verrattuna läppäreihin on tärkeä. Tabletit passivoivat pelkiksi passiivisiksi netin kuluttajiksi, mutta läppäreillä olisi voinut opetella kirjoittamaan, tuottamaan muutakin sisältöä, osallistumaan ja vaikka koodaamaan. Eräs USA:n osavaltio sai paljon kritiikkiä hankittuaan passivoivat tabletit mm. tietotekniikka-alalta. Se oli iso moka oppimisen kannalta.

Olen yllättynyt päätöksestä, koska investoinnista ei ole ollut mitään tietoa kaupunginhallituksessa, budjetissa tai opetuslautakunnassa. Hups vaan, 3,5 miljoonaa euroa + lisenssit ja huoltokulut passivoiviin laitteisiin. Sinänsä en vastusta tietoteknisten valmiuksien kehittämistä - mutta tabletit eivät ehkä ole oikea väline.

Sirpa Siru Kauppinen, kaupunginvaltuutettu

Miten ylipäätään on mahdollista tehdä tällainen päätös, kun kaupunginhallitus ja opetuslautakunta ei tiedä asiasta mitään eikä rahoja ole edes budjetoitu?!

Ai niin, mehän ollaankin Vantaalla! Tässä olisi nyt kuitenkin erikoistilintarkastuksen paikka.

Ihan Vantaasta

Millä perusteella tabletit passivoivat?

Laitteet mahdollistavat sisältöjen tuottamisen ja omien tuotosten dokumentoinnin todella näppärästi. Laitteisiin on mahdollista yhdistää näppäimistö, jolloin myös laajempien kokonaisuuksien kirjoittaminen mahdollistuu. Opetuskäytössä tablettien pelikäyttö ei varmastikaan ole ensisijalla- tokihan sekin ajaa asiaansa joidenkin asioiden opiskelussa (esim. matematiikan mekaaniset laskut tai esim. Ekapeli lukemisen harjoittelussa).

Jo pienilläkin oppilailla tabletteja voidaan käyttää esim. omien tietyllä kirjaimella alkavien asioiden kuvaamiseen ja niitä kuvaavien sanojen kirjoittamiseen lukemaan opeteltaessa. Tämä vain yhtenä sovellusesimerkkinä.

Suomessa ja Vantaalla on ammattitaitoisia opettajia, jotka osaavat ottaa laitteet järkevästi opetuskäyttöön. Monipuoliset opetus- ja oppimismenetelmät ovat edelleen avainasemassa laadukkaassa koulussa. Ei opetusta laitteita varten vaan laitteet opetusta varten.

Hieno uutinen

Mahtava juttu, että Vantaa panostaa tabletteihin kunnolla. Tabletit mahdollistavat lukuisia uusia työtapoja. Tablettien ei tarvitse mistään muusta, vaan ne tulee ottaa luontevaksi osaksi muuta opetusta. Ne mahdollistavat nykyaikaisen tutkivan ja oppilaslähtöisen oppimisen sekä oikein käytettyinä jopa motivoivat liikkumaan enemmän.

Maikka

"Vantaa on ensimmäinen suomalainen kaupunki, jossa opiskelu digitalisoidaan kokonaisuudessaan. Me tarjoamme jotakin sellaista, jota kukaan muu ei tarjoa, sivistystoimen apulaiskaupunginjohtaja Elina Lehto-Häggroth tiivistää." Taas yksi hyvä syy muuttaa pois tästä typerästä kaupungista". Miksi lastemme pitää olla joka suhteessa koekaniineja, niin tilojen täyteen ahtamisessa kuin oppikirjoista luopumisessa. Olemme edelläkävijöitä ainoastaan tyhmyydessä ja tyhmänrohkeudessa!

Vantaasta

Mikäli Sirpa Siru Kauppinen oikeasti on valtuutettu ja hallituksen jäsen, luulisi hänen kirjoittelevan nöyremmällä asenteella ja hoitamatta jättämiään tehtäviä pahoitellen. Nythän hän esittää kovaan ääneen vaatimuksia asioista, jotka juurin hänen kaupunginhallituksen jäsenenä tulisi hoitaa kuntoon. Vai onko niin, että kaikkialla missä hän vaikuttaa muut kantavat aina vastuun?

Edellytä päättäjältäsi

Sirpa Kauppinen on kolmannen kauden kaupunginvaltuutettu,eduskuntavaaliehdokas 2011 yli 3.500 äänellä ohittaen äänimäärällään jopa Paavo Väyrysen
Eu-vaaliehdokas 2014 lähes samalla äänimäärällä.
Edellisten kunnallisvaalien äänikuningatar reilusti yli 1.000 vantaaaliaskannattajalle.
Yrittäjyyden,eri-ikäisten ihmisten huomioija ja tietenkin tulevaisuuteen katsova, edelläkävijä ja ymäristöstään huoltapitävä reilu päättäjä.
Sirun tuntien, hän on hyvinkin vastuuntutoinen, joskus liiankin, ajatellen häntä pienen lapsen äitinä.
Pieni ja pippurinen ihan kelpo vaikuttaja ja vastuunkantaja.
PS:Jos pelkällä nöyryydellä maata rakennetaan, ei siitä nyt valtakunnallisesti päättävien teoilla voi sitä sanoa.Vai???

GRÖNA

Jos meillä on tuossa Kauppisessa niin erinomainen päättäjä kaupungissa niin miksi hän ei käytä aikaansa esittämiensä epäkohtien korjaamiseen sekä kollegoiden vakuuttamiseen sen sijaan että marisee täällä niistä epäkohdista jotka on hänen johtamassaan kaupungissa jätetty tekemättä. Kun katsoo Vantaan tilannetta, ei ole ihme mikäli äänimäärä tippuu rajusti seuraavissa vaaleissa.

Edellytä päättäjältäsi

Äänestysprosentti kasvaa toivottavasti koko Vantaalla.
Yksin ja pelkästään vantaalaisten äänestäjien, tulevaisuuten epäillen uskovien ja parempia aikoja toivovien, uskon tietävän Kauppisen avut.
EU-vaaleissa Kauppinen sai alueellaan äänimäärät, jotka osoittavat sen luottamuksen, jota Sirpa Kauppisella on.
Äänestysalueillaan Vantaalla hän oli toiseksi eniten ääniä saanut ,ohittaen äänimäärällään jopa monet parlamenttiin valitut ehdokkaat.
Se miksi epäkohtiin vaikuttaminen ei ole niin helppoa, johtuu siitä,ettei Kauppisen takanaan olevalla puolueella eikä monella muullakaan valtakunnan politiikkaan osallistuvalla isollakaan puolueella ole vantaalaisten äänestyksen vuoksi koskaan mahdollista muuttaa sitä, mikä Vantaata on päätöksentekoon jo vuosikymmeniä saanut vaikuttamaan.
Eli äänestäjät, jotka pelkästään Vantaalla eivät koskaan ole saaneet aikaan muuta kuin akselin Kokoomus-Sosiaalidemokraatit.
Jos kaksi kaveria päättää miten hommat hoidetaan,niin ollaan tyytymättömiä tai tyytyväisiä.Kaverien kesken aina tyytyväisiä.
Sinä sait minä vikisin. Seuraavaksi ??????
Kulkuria on myös usein ihmetyttänyt miten eduskunnassa istuvat vantaalaistenkin etuja lupauksillaan ajavat; Niikko,Lindtman,Mäkinen, Jääskeläinen, Jurva ovat joitain asioita edistäneet.
No Mäkinen ainakin tunnettavuuttaan tavalla tai toisella.
Perussuomalaisten joukko sillä, että edellisissä vaaleissa Soini sai ääniä niin paljon että eduskuntaan pääsvät Uudeltamaalta ja Vantaalta kyseenalaisestikin ääniä kalastelleet.
Valitetaan mutta joskus kannattais funtsata ennenkuin päättää, ketä kannattaa äänestää!

naurava kulkuri

Juuri saimme lukea täältä Vantaan sanomista että > Olen pohjakoulutukseltani taloustieteilijä, joten sivistyspalkinnon saaminen erityisesti pedagogisen ja opetuksen alalta on yllätys, hän naurahtaa. > ja pari päivää myöhemmin Lehto-Häggroth toteaa: Luovumme kirjoista pikku hiljaa. Samalla joudumme miettimään, miten opetusmateriaali digitalisoidaan. > Ja opetuslautakuntakaan ei tiedä tästä ko johtajan kehittelemästä 'sivistyksen suunnasta' mitään...???

Anna mun kaikki kestää

Mitä niillä tableteilla tehdään? Mistä oppimateriaalit? Tuleeko ne tässäkin tapauksessa Tieran jakelukanavan kautta? Kyselee yläkoululaisen vanhempi.

Vanhempi

Miten on ylipäätään mahdollista, että tällainen 4 miljoonan euron hankinta tehdään virkamiespäätöksellä ohi kaikkien demokraattisten päätöksentekoelimien?

Haloo valtuutetut, herätkää viohdoinkin! Tämän päätöksen laillisuus on veronmaksajien selvitettävä eduskunnan oikeusasiamieheltä.

Suuri puhallus

Hieno hankinta, mutta laillisuus TODELLA ihmetyttää. Kun koululakkautuksissa säästöt piti väkisinkin kohdistaa koulurakennuksiin (joita ahneet gryderit niin mielellään himoitsevat halvalla) eikä mitään neuvotteluvaraa ollut, mentiin tekemään lakkauttamaan kaksi tervettä koulua muuten niin sairaassa Vantaassa. Ja nyt kun kaupungilla tulee "säästöjä", niin heti ilman valtuuston päätöstä ja ilman hallituksen siunausta hommataan tabletteja (joita ahneet konekauppiaat niin mielellään tyrkyttävät) laitetaan 3,7 miljoonaa rahaa kiinni. Viimeistään tässä vaiheessa pitäisi kaupunginjohtajan herätä katsomaan, mitä alaiset oikein duunaa. Paitsi että taitaa kj olla itse mukana kaikissa näissä hankkeissa, joissa ulkopuolinen raha liikkuu ja vipattaa?

Varsinkin kun nyt Länsi-Vantaalla toimivat tilat ovat lopussa ja Hämeenkylän koululla on harkittu Tuomelan käyttämistä väistötilana, vastoin virkamiesten päätöksiä. Terve ja toimiva Tuomela on pakko säilyttää - tälle ei voi mitään.

Tyhmyyttä_vastaan

Tarkoittaako tämä ettei enää ole kotiläksyjä kun ei ole kirjallista materiaalia ja tabletit säilytetään koulussa? Miten varmistetaan esim. suomen ja vieraan kielen kirjoitus- ja lukutaidon oppiminen? Siirtyykö perusopetus ja siten myös jatko-opintoihin valmentaminen koulusta koteihin? Miten opettaja hallitsee isossa luokassa vain tablettia käytävien, ilman kirjallisen materiaalin tukea, opiskelevien oppilaiden eri tasoisen oppimiskyvyn/kotien tuen. Monta mutakin käytännön asiaa tulee mieleen. Toivottavasti Vantaan Sanomat haastattelee ja valaisee asiaa laajemmin perusopetuksen pedagogiikan näkökulmasta ei niinkään digitalisoinnin tekniikan tai esikoululaisten leikkipedagogiikan näkökulmasta.

Oppivelvollisus

Tässä hyvä pointti. Miten läksyt tehdään? Kohta siis velvoitetaan joka koti hankkimaan tabletti, läppäri tms, jotta lapsi voi tehdä kotiläksyt? Näinhän jo lukioissa on. Ilman ei tule toimeen. Tarkoitus (tähän asti) on ymmärtääkseni ollut se, että koulussa opetetaan asia, joka sitten kotona läksyjä tehdessä kertautuu ja syventyy.
Mites jatkossa?

rva Ränni

Vantaa kasvattaa siis kilpailukykyisiä nuoria altistamalla lapset yhä lisääntyvälle radiotaajuiselle säteilylle, ollen kansainvälisestikin tässä kärjessä. Miten langattoman radiotaajuisen pulssimoduloidun säteilyn mahdolliset terveyshaitat on tutkittu? Entä tukiasemien turvallinen sijoittelu? Kuka valvoo säteilyrajoja luokassa? 4G- teknologian pitkäaikaisvaikutuksista terveyteen ei ole vielä riittävästi tutkimustuloksia, koska se on uutta. 3g ym. kännykkäsäteilyn ja tukiasemien kohdalla tutkimukset tuovat yhä enemmän haittoja esiin, erityisesti lasten kehittyviin aivoihin, lievinä myös uni- ja keskittymisvaikeuksia. Euroopan neuvosto on suositellut jo v. 2011 ns. varovaisuusperiaatteen käyttöönottoa radiotaajuisen säteilyn suhteen erityisesti lasten ja nuorten kohdalla. Miksi Suomi ei tätä toteuta? Voisimme panostaa kouluissa turvalliseen, säteilyvapaaseen, huippunopeaan langalliseen valokuitutietotekniikkaan ja opettaa tablettitaidot erillisenä opetuksena. Onko Vantaa kysynyt vanhemmilta haluavatko he lapsensa tällaiseen kouluun?

Puolesta ja vastaan

Vantaa ei kysy lapsiperheiltä mitään eikä semmin kuuntele heidän mielipiteitään! Tehdään kaikkea älytöntä "säästöjen" nimissä, vaikutuksista viis! Laitettaisiin ensin puitteet kuntoon ja älyvapaat virkamiehet eläkkeelle! Luuletteko että heitä lastemme tulevaisuus tai terveys pahemmin kiinostaa!? Viis homeista, kemikaaleista, radiotaajuisesta säteilystä, liiallisesta digilaitteiden tuijottelusta aiheutuvista näkö- ja uniongelmista - merkityksellisiä ovat ainoastaan mukaSÄÄSTÖT, Vantaan maine ja virkamiesten paksut kukkarot...

Jonttu

Sivut