Tablettikokeilu mennyt hyvin Vantaan ammattiopistossa

Vantaan ammattiopisto Variassa on testattu tabletteja toukokuusta lähtien.

Armi Suojanen

KOKEILU Tabletti-tietokoneita on käytetty toukokuusta lähtien Vantaan ammattiopiston OPPImobiili-hankkeessa.

Vantaan koulut saavat tabletti-tietokoneet käyttöönsä tänä syksynä, mutta Vantaan ammattiopisto Variassa tabletteja on jo kokeiltu.

Tabletteja on käytetty toukokuusta lähtien opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamassa OPPImobiili-hankkeessa. Projektissa testataan ja kehitetään sähköisiin ratkaisuihin perustuvia toimintamalleja ja välineitä opiskelijoiden työssäoppimisen ohjaukseen.

– Viralliset testaukset tehdään pääosin ensi talven ja kevään aikana, mutta nyt on jo saatu alustavia kokemuksia opetuskäytöstä. Toistaiseksi suunnitteluosuus on mennyt hyvin, kertoo projektipäällikkö Ulriikka Savela-Huovinen .

Ensi vuoden loppuun kestävä OPPImobiili kehittää tieto- ja viestintätekniikka -avusteisen opiskelun, työssäoppimisen ja ohjaamisen uusia ratkaisuja.

– Tässä testataan tehtävien avulla opiskelijoiden ohjauskäytäntöjä monissa erilaisissa digitaalisissa oppimisympäristöissä ja sovelluksissa. Tällaisia ovat muun muassa WhatsApp-pikaviestinpalvelu, Facebook ja erilaiset Google-työkalut.

Tähän mennessä tabletteja ovat testanneet opettajat ja muutamat oppilaat. Muilla hankkeeseen osallistuvilla oppilailla tulee olemaan omat puhelimet tai koulun atk-laitteet. Virallisissa testauksissa kaikkien opiskelijoiden on tarkoitus käyttää tabletteja.

– Tabletilla opiskelun suurin hyöty on se, että opiskelijoita voidaan ohjata uudella tavalla ja he pääsevät oppimaan uusia käytännön taitoja digitaalisessa ympäristössä, Savela-Huovinen sanoo.

Käyttäjän Tuomas Massinen kuva

Tuomas Massinen