Raksa-arki haastaa parisuhteen

Cervantesien omakotitaloprojekti Vantaan asuntomessualueella jatkuu. Kivistöön rakennettavaan taloon on noussut jo seinät ja katto. Työmaalla on kuitenkin vielä paljon tehtävää. Kaksikko myöntääkin, että raskasta on ollut.

Johanna Erjonsalo

Casa del Limon alkaa muistuttaa jo taloa.

Johanna Erjonsalo

Talossa on muun muassa kahden auton talli.

Johanna Erjonsalo

Talon olisi tarkoitus valmistua toukokuun loppuun mennessä.

Johanna Erjonsalo

<ingressi>ASUNTOMESSUT Cervantesin perheen urakka jatkuu.</ingressi>

On vanha uskomus, että talonrakennus johtaa helposti eroon ja parisuhdeongelmiin.

Kivistön asuntomessualueelle omaa kotiaan rakentavat Rodrigo ja Anne Cervantes ovat kohta kaksi vuotta kestäneen taloprojektin aikana huomanneet, että parisuhde joutuu koetukselle.

– Kyllähän me riitelemme enemmän, kun molemmilla on omia mielipiteitä taloon liittyvistä asioista. Lisäksi vapaa-aikaa on vähemmän ja olemme väsyneempiä. Vaikka emme työskentele työmaalla, tässä on silti todella paljon työtä, Anne Cervantes toteaa.

– Kuulin ystäviltäni ennen rakennustöiden aloittamista, että noin 50 prosenttia pareista päätyy eroon rakennustöiden aikana. Huomaan kyllä miksi, Rodrigo Cervantes komppaa.

Kaksikko kuitenkin löytää lopulta yhteisen sävelen.

– Jos Annella on vahva mielipide, josta hän todella haluaa pitää kiinni, yleensä suostun lopulta. Suhteessa pitää olla joustavuutta ja yleensä minä joustan, Rodrigo hymyilee.

Suhteessa pitää olla joustavuutta.”

 

 

Ja kyllä pariskunta onnelliselta näyttääkin tutkiessaan pienen Reino -poikansa kanssa tulevan kotinsa runkoa. Nyt tontille on noussut jo seinät sekä katto. Koko rakennelma alkaa viimeinkin muistuttaa taloa.

 

– Rodrigon oli aluksi vaikea hahmottaa taloa pohjapiirustuksesta. On hienoa, että nyt hänkin pääsee näkemään miltä kaikki näyttää, Anne kertoo.

– Minä pelkäsin, että huoneista tulee liian pieniä. Kiva nähdä nyt käytännössä, että niin ei ole ja vessaankin mahtuu istumaan, Rodrigo jatkaa.

Täysin putkeen kaikki ei ole mennyt. Urakka on tällä hetkellä noin kuukauden myöhässä ja Cervantesit joutuivat vaihtamaan pihasuunnittelijaa kesken kaiken.

– Meille tuli erimielisyyksiä. Hän ei suostunut suunnittelemaan pihaa meidän toiveidemme mukaan. Hän ei esimerkiksi suostunut laittamaan pihalle raparperia ja lopulta ilmoitti, että ei halua laittaa nimeään sellaiseen suunnitelmaan. Minusta se oli aika kummallista, Anne ihmettelee.

Nyt urakka kuitenkin jatkuu uuden pihasuunnittelijan kanssa. Talon on määrä olla valmis toukokuun loppuun mennessä ja se on esillä ensi kesänä järjestettävillä Vantaan asuntomessuilla.

Cervantesit pääsevät muuttamaan messujen jälkeen.

– Se hyvä puoli tässä on, että meillä on selkeä deadline urakalle. Yksi tuttuni on rakentanut taloaan vuodesta 2008. Me emme halua sitä, Rodrigo pohtii.

Vantaan Sanomat seuraa Cervantesin perheen talon rakentamista Vantaan asuntomessualueelle Kivistöön.

”Casaa” voi ihastella kesällä

Cervantesien perheen talo nousee Kivistöön, Vantaan asuntomessualueen Rubiinikehälle.

Talosta tulee kaksikerroksinen ja siinä on noin 180 neliötä. Sen nimi on Casa del Limon.

Tontin koko on 613 neliötä.

Asuntomessut pidetään Vantaalla ensi kesänä.

Kommentit

Tosi Rakentajat kyseessä :)
Emme työskentele Rakennuksella :) hah...hah...hah...hah...

Helppohan se on palkata äijät hommiin ja voi, voi kun on kaikenlaista.

Sosterin Imbesilli