Viihde

Peliarvio: Uusi Forza nousee autopelien kärkikastiin

Realistisesta lähestymistavasta huolimatta hauskuus on Forza Horizon 2:n suurimpia valtteja.

Microsoft Xbox One -pelikonsolin lanseeraus nosti myös pienen Suomen virallisesti seuraavalle konsolisukupolvelle. Kun kaikkien valmistajien uutuuslaitteet on nyt vyörytetty markkinoille, alkaa yhtiöiden todellinen kisailu pelaajien sydämistä. Siinä hittipeleillä on merkittävä asema.

Autopelien kuninkuusluokassa vääntö on armotonta. Sony tarjoaa markkinasegmenttiin Gran Turismo -pelisarjaansa, jonka vastine Microsoftin laitteilla on Forza Motorsport. Uusi Forza Horizon 2 on alkuperäisten Forza-pelien vähemmän vakava versio, jossa rata-ajoon keskitytään vähemmän ryppyotsaisesti.

Realistisesta lähestymistavasta huolimatta hauskuus on Forza Horizon 2:n suurimpia valtteja. Kilpaa ajetaan monimuotoisissa ympäristöissä ja asfalttibaanojen lisäksi ökyautoilla revitellään esimerkiksi heinäpelloilla ja viiniköynnöksissä.

Teknisesti paketti on kasassa: Xbox One -version ulkoasu on hämmästyttävän kaunis, mutta koreasta ulkokuoresta huolimatta peli pyörii sujuvasti. Kun myös pelituntuma ja äänimaailma loistavat autenttisuudellaan, nousee Forza Horizon 2 autopelien kuumimpaan kärkikastiin.

Forza Horizon 2

Playground Games

Xbox One, Xbox 360

Ikäsuositus 3

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu