Paikalliset

Tällainen on Helsingin uusi eurojoulukylä

Tuomaan markkinoiden tarjonta, ulkoasu ja palvelut pyritään uudistamaan samaan sarjaan muiden eurooppalaisten joulutorien kanssa. Havainnekuva 8. joulukuuta avattavasta joulukylästä.

Lumart/Janne Kaarla AVP Ilmakuvaus


Senaatintorille nousee tänä vuonna eurooppalaistyyppinen joulukylä Tuomaan markkinoineen.

Tuomaan markkinoilta tutut punaiset myyntikojut on maalattu uudestaan, väritys noudattelee Senaatintoria ympäröivien rakennusten värimaailmaa.

Torialueelle tuodaan Hollannista vanha karuselli, karuselliajelut ovat ilmaisia. Karusellitorilla on myös tapahtumia.

Tuomaan markkinoita koordinoi nyt Helsingin Leijona Oy, joka vetää myös Torikorttelit-hanketta. Torikorttelit ovat Senaatintorin ja Kauppatorin välissä.

Joulutorilla voi tehdä ostoksia yli 100 tuvasta, tarjolla on myös ruokaa ja juomaa sekä tapahtumia.

– Tavoitteemme on toteuttaa sekä kauppiaiden että kaupunkilaisten unelmia. Luomme viihtyisän, tunnelmallisesti valaistun alueen jonka tarjonta vastaa kysyntää, Helsingin Leijonan kauppapaikkajohtaja Peggy Bauer kertoo.

Eurooppalaisilta joulutoreilta tuttua herkuttelua.”

Ruokapihalta löytyy kahvila sekä ravintola, joiden yhteydessä voi lämmitellä käsiään glögi- tai kaakaomukin ympärillä ja nauttia monenlaisia jouluisia herkkuja.

– Kahvila ja ravintola anniskeluoikeuksineen mahdollistavat eurooppalaisilta joulutoreilta tutun herkuttelun. Kahvilasta löytyy perinteisiä suomalaisia ja keskieurooppalaisia joululeivonnaisia ja ravintolasta luomu- ja lähiruokaan pohjautuvia annoksia, Bauer jatkaa.

Ohjelmassa on kaikenlaista yhteislaulusta huopatossutansseihin ja jazz-tiernapojista treffeihin mistelinoksan alla. Joulupukki vierailee Tuomaan markkinoilla useaan otteeseen sesongin aikana.

Senaatintorille tulee myös perinteinen Lucia-kulkue tonttuineen, hevosineen ja museoautoineen.

Joulusauna lämpenee myös arkisin Torikortteleiden Joulupiha Bockin sisäpihalla. Suomen Lähetysseuran Kauneimmat joululaulut -tilaisuus leviää 14. joulukuuta Tuomiokirkon portaille ja Tuomaan markkinoille.

Tuomaan markkinoiden avajaiset järjestetään 8. joulukuuta, ne alkavat Palmian järjestämällä puurotarjoilulla kello 10–11, Joulupukki on tavattavissa koko päivän ajan.

 

Tuomaan markkinat 8.–21. joulukuuta kello 10–19. Verkkosivusto www.tuomaanmarkkinat.fi avataan lokakuun loppupuolella.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu