Paikalliset

Näin Laajasalon murhan tunnustanut kertoo itsestään

Jukka Romppainen.

Uusi Suomi Puheenvuoroja

Laajasalon murhan tunnustanut kokoomuspoliitikko kertoo olevansa ennakkoluuloton arvokonservatiivi. Muun muassa Kokoomuksen Nuorten Helsingin piirin toiminnanjohtajana toiminut Jukka Romppainen, 28, kirjoittaa puheenvuoroja Uuden Suomen Puheenvuoro-palstalle.

Viimeksi hän valotti Kokoomusnuorten tavoiteohjelma 2014:n salattuja taustoja. Kirjoitus alkoi Niccolò Macchiavellin siteerauksella "Vihaa voi herättää yhtälailla pahoilla kuin hyvilläkin teoilla".

Romppainen kertoo kuuluvansa Kokoomusnuorten ”äänekkääseen vähemmistöön” vastustaessaan ainakin kahta nuorten tavoiteohjelman kohtaa:

1) Rattijuopumuksen rangaistuksen koventamista, sillä rikokseen liittyvä häpeärangaistus on jo nyt tarpeettoman kova.

2) Yleisradion lakkauttamista, koska parhaat argumentit Yleisradion säilyttämiselle ovat Bonnier AB (MTV3), Sanoma Oyj (Nelonen) ja erityisesti amerikkalainen History Channel.

- Paheksun silti kokoomusnuorten kanssa Yleisradion ajoittaista markkinahäiriköintiä, hän kirjoittaa.

Uuden Suomen palstoilta hän suosittelee mm. kempeleläisnörtin kirjoitusta, jonka mukaan EHYT ry:n viski-kampanjan masinointisyytös on naurettava.

Romppainen on Ilta-Sanomien mukaan ollut aktiivijäsen myös Oulun Kokoomuksessa. IS:n haastattelema Kokoomusnuorten entinen puheenjohtaja ja helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu Wille Rydman, 28, kertoo, että uutinen Laajasalon surman epäillystä tuli sokkina.

Romppaisen tunnuslause Uuden Suomen Puheenvuoroja -palstalla on uskonnollinen Non draco sit mihi dux. Vapaasti suomennettuna se kuuluu Älköön mikään lohikäärme olko oppaani. Keskiaikisessa manauskaavassa tätä edeltää lause: Pyhä risti olkoon valoni.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu