Paikalliset

DC-3 näytteille asuntomessuille – haluatko kunnostustöihin?

DC-3 oli historian toinen kone, joka laskeutui Seutulan lentokentälle eli nykyiselle Helsinki-Vantaalle. Vuosi oli 1952, jolloin lentokenttä oli vielä keskeneräinen.

Vantaan ensi kesän asuntomessuille tuodaan näytteille historiallinen matkustajakone DC-3. Lokki-lempinimen saanut kone kuvaa messuilla sitä, kuinka suuri merkitys lentoliikenteen kehityksellä on ollut Vantaalle.

Lokki on ollut ulkosäilytyksessä 1990-luvulta lähtien, joten se tarvitsee kunnostusta. Sitä varten Suomen Ilmailumuseo, Vantaan kaupunki, Osuuskunta Suomen Asuntomessut ja koneen nykyisin omistava Airveteran Oy ovat ryhtyneet yhteishankkeeseen. Sen tarkoituksena on kunnostaa Finnairin entinen matkustajakone muistomerkkikäyttöön.

Asuntomessujen jälkeen koneelle haluttaisiin pysyvä paikka esimerkiksi Aviapoliksen alueelta.

Lokkia kunnostetaan pääosiin vapaaehtoisten, kuten Ilmailumuseoyhdistyksen jäsenistön voimin, mutta muistomerkkihankkeeseen pääsevät osallistumaan myös muut talkoolaiset. He voivat tehdä vapaaehtoistyötä vaikkapa koneen ulkopintojen kiillottamisessa.

Aero (nykyisin Finnair) hankki DC-3:n 1947. Seutulan keskeneräiselle lentokentälle Lokki laskeutui toisena koneena 1952.

Matkustajaliikenteessä Lokki lensi vuoteen 1966 saakka, jonka jälkeen sitä käytettiin rahtilennoilla, Maanmittaushallituksen kartoituskoneena ja Ilmavoimien kuljetuskoneena.

Kone poistettiin käytöstä 1984 ja viimeisen lentonsa se lensi pari vuotta myöhemmin.

Airveteran Oy kunnosti konetta 1990-luvulla, jonka jälkeen se on ollut ulkosäilytyksessä Helsinki-Vantaan lentoaseman alueella.

Hanketta voi seurata osoitteessa www.lokkiprojekti.fi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Tältä näyttää asuntomessujen Maailmanpylväs21.6.2014 08.00
Kivistön asuntomessuilla esitellään myös loft-asuntoja26.9.2014 07.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu